Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Άραξος: Οι αθώες βασούλες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα π-ειρηνικά τους απόβλητα − Ριζοσπάστης: Απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει τα ψέματα − ΚΚΕ: Επαίσχυντες και επικίνδυνες συμφωνίες Τσίπρα-Τραμπ


*
*
Βλέπε επίσης στο τέλος:
Μόνο μία... κεραία; (ΦΩΤΟ)
*
ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον Αραξο
Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τις κάλπικες «διαψεύσεις» των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ.
Να ενημερώσει τώρα το λαό τι συζητάει με τις ΗΠΑ
  • Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ, ήρθε η επιβεβαίωση της καταγγελίας του ΚΚΕ ότι η βάση του Αραξου προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει «ειδικά όπλα», δηλαδή πυρηνικά.
  • Με αυτό το θέμα, έγινε σύσκεψη το Σεπτέμβρη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Το υπουργείο Αμυνας ενημερώθηκε με απόρρητο έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου αποκάλυψε ειδησεογραφική ιστοσελίδα.
  • Από τον Αύγουστο του 2016 έχει ενισχυθεί η συρματοπερίφραξη των εγκαταστάσεων και οι εργασίες συνεχίζονται στο εσωτερικό της βάσης.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ενημερώσει το λαό για το τι πραγματικά συζητάει με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και να πάρει θέση για το απόρρητο έγγραφο.
Οι προετοιμασίες για τη φύλαξη πυρηνικών
Τη μέρα που ολοκληρωνόταν η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ήρθε η επιβεβαίωση των σοβαρών καταγγελιών που έκανε το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ, ότι έχουν προχωρήσει εκτεταμένες εργασίες και προετοιμασίες στην αεροπορική βάση του Αραξου, προκειμένου να αποθηκευτούν εκεί πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει τις επικίνδυνες συμφωνίες και τη στήριξη στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό
Με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του επισημαίνει:
«Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, δεν μπορεί να κρύψει ούτε τις επαίσχυντες και επικίνδυνες συμφωνίες που υπέγραψε στις ΗΠΑ με την κυβέρνηση Τραμπ ούτε πολύ περισσότερο την απροκάλυπτη στήριξή του στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.
Δεν πρωτοτυπεί καθόλου, επίσης, όταν χρησιμοποιεί τα -σοσιαλδημοκρατικής κοπής- χρεοκοπημένα επιχειρήματα "άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση", τα οποία έλεγε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ, όταν απ’ τη μια έδινε "γην και ύδωρ" για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, ενώ από την άλλη στελέχη του έπαιζαν θέατρο δήθεν ενάντιά τους.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται όχι απλά τη διγλωσσία, αλλά το βρώμικο ρόλο που παίζει στην προώθηση αντιλαϊκών σχεδιασμών, για τον οποίο άλλωστε και επιλέχθηκε».
902, Παρασκευή 20/10/2017 - 13:35

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 26 και 28 Σεπτέμβρη έγινε σύσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την επισκόπηση των εργασιών για τον «εκσυγχρονισμό» της βάσης του Αραξου. Σχετική ενημέρωση από αυτήν τη σύσκεψη στάλθηκε υπηρεσιακά στο υπουργείο Αμυνας, με απόρρητο έγγραφο. Το περιεχόμενο του εγγράφου έφερε στη δημοσιότητα ενημερωτική ιστοσελίδα (militaire.gr).
Το έγγραφο αναφέρει ότι μεταξύ των έργων που εξελίσσονται στη βάση είναι και εγκαταστάσεις για την αποθήκευση «ειδικών όπλων», τα οποία, στη «γλώσσα» της Πολεμικής Αεροπορίας, σημαίνουν «πυρηνικά». Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, επίσης με απόρρητο έγγραφο.
Η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι ο Αραξος προετοιμάζεται σταδιακά ή είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον απόηχο των εξελίξεων στη Μαύρη Θάλασσα, στην Τουρκία και ευρύτερα στη Βαλκανική και στην Ανατολική Μεσόγειο, το πρόγραμμα εργασιών στον Αραξο «τρέχει» εδώ και πολύ καιρό. Για παράδειγμα, ήδη από τον Αύγουστο του 2016 έχει αλλάξει και ενισχυθεί όλη η συρματόφραξη της μονάδας, με τις εργασίες να μεταφέρονται στη συνέχεια στο εσωτερικό της βάσης.
Σύμφωνα εξάλλου με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο, που κάνει εκτενή αναφορά στις καταγγελίες του ΚΚΕ, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία οι ΗΠΑ έχουν σχεδιασμό για μεταφορά των πυρηνικών από τη βάση του Ιντσιρλίκ σε πιο «φιλικό έδαφος», με την Ελλάδα να θεωρείται ως το πλέον «κατάλληλο».
Το ενδεχόμενο αυτό γίνεται ισχυρότερο μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαψεύσει τις καταγγελίες του ΚΚΕ και να θολώσει τα νερά ως προς τις πραγματικές προθέσεις της και τις συμφωνίες που συνάπτει με τις ΗΠΑ.
Το ιστορικό
Θυμίζουμε ότι το θέμα ανέδειξε στις 15/9, από τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας: «Θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε, ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αραξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες».
Η κυβέρνηση δεν έδωσε φυσικά καμιά απάντηση και ο Δ. Κουτσούμπας επανήλθε στο θέμα, σε συζήτηση στη Βουλή, στις 25/9, λέγοντας:
«Και με την ευκαιρία: Τι θα γίνει με το ζήτημα του εκσυγχρονισμού, εκτός της συντήρησης, των υποδομών του Αραξου, προκειμένου να καταστούν ξανά κατάλληλες για τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών εκεί; Αλήθεια, πώς προχωράνε; Τι ακριβώς σας λένε οι φίλοι σας οι Αμερικάνοι, που κλιμάκιά τους συχνά - πυκνά περιδιαβαίνουν για έλεγχο εκεί; Εκτός αν δεν τους ρωτάτε καν ή αν θεωρούν ότι δεν είναι και υποχρεωμένοι να σας ενημερώνουν... Το έχουμε καταγγείλει με τον πιο επίσημο τρόπο, αλλά μέχρι τώρα δεν βγάλατε κιχ. Ολοι σας».
Εκ μέρους της κυβέρνησης, προσπάθησε να απαντήσει ο αν. υπουργός Αμυνας, Δ. Βίτσας, ο οποίος κάθε άλλο παρά καθησύχασε, αφού είπε επί λέξει:
«Η αεροπορική βάση του Αραξου είναι υπό ελληνική διοίκηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μετά την περίοδο της δικτατορίας δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην αεροπορική βάση του Αραξου, ούτε πρόκειται να υπάρξουν, ούτε υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, ούτε έχει κάποια σχέση με οποιοδήποτε - θα έλεγε κανένας - αμερικάνικο ειδικό συμφέρον. Αρα, αυτό να είναι καθαρό.
Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, και αύριο, υπάρχει ένα επιτελείο Αμερικάνων τεχνικών στον Αραξο, το οποίο ασχολείται με το F-16 που βγήκε εκτός διαδρόμου και έχει υποστεί καταστροφή και γι' αυτόν το λόγο είναι εκεί, και μετά θα πάνε να δούνε και ένα F-16 το οποίο έχει καταστραφεί ένα κομμάτι του, στη Σούδα. Θέλω να είναι καθαρό, θέλω να είναι γνωστό αυτό, όπως θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση, μιλάμε για το 1967 - 1974, έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή έχει μείνει το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα τη μετακινήσουμε».
Η κυβερνητική «διάψευση» γεννά μόνο ανησυχίες, αφού είναι επισήμως γνωστό ότι πυρηνικά υπήρξαν στον Αραξο και τα τελευταία απομακρύνθηκαν μόλις το 2011, όπως ενημέρωσαν οι Αμερικανοί, υποχρεώνοντας την τότε κυβέρνηση να το παραδεχτεί! Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει υποχρέωση άμεσα να ενημερώσει το λαό για το τι πραγματικά συζητάει με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ για τη βάση στον Αραξο και να πάρει θέση για το απόρρητο έγγραφο, η ύπαρξη του οποίου δεν έχει διαψευστεί.
*
Μόνο μία... κεραία;
(ΦΩΤΟ)
Το αεροδρόμιο του Άραξου (Πηγή: Google Earth)
«Θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση, μιλάμε για το 1967-1974, έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή έχει μείνει το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα τη μετακινήσουμε».
Αυτά είπε ο υφυπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, προσπαθώντας να απαντήσει εκ μέρους της κυβέρνησης στις καταγγελίες του ΚΚΕ για προετοιμασίες που παραπέμπουν σε «φιλοξενία» πυρηνικών στον Άραξο.
Ο υφυπουργός Άμυνας επέλεξε να «δείξει», μια παλιά κεραία, ως «απομεινάρι» της βάσης όπου βρίσκονταν αποθηκευμένες οι αμερικανικές πυρηνικές βόμβες Β61, προσπαθώντας να στοιχειοθετήσει ότι δεν υπάρχει θέμα.

Πέραν όμως του γεγονότος ότι η παρουσία πυρηνικών όπλων στον Άραξο έχει αποδειχθεί, τουλάχιστον μέχρι μέχρι τους πρώτους μήνες του 2001, απλές, δορυφορικές φωτογραφίες από το «Google», προσβάσιμες σε όλους, δείχνουν ότι στον Άραξο δεν υπάρχει μόνο μία κεραία.
Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Άραξου (Πηγή: Google Earth)
Οι εγκαταστάσεις της φωτογραφίας θυμίζουν ημιυπόγιες αποθήκες. Ο τρόπος και η τοποθεσία που έχουν χτιστεί (κοντά στον αεροδιάδρομο, στοιχισμένες σε συγκεκριμένη απόσταση η μία από την άλλη) έχει ομοιότητες με τις σχετικές δορυφορικές εικόνες από βάσεις στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, όπου είναι αποδεδειγμένο ότι φυλάσσονται πυρηνικά όπλα:
Στην Bangor Trident Base, την πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση αποθήκευσης του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.
Η βάση Bangor Trident Base (Πηγή: Google Earth)
Στη βάση Barksdale της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Τη βάση «εφόρμησης» για τα στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ:
Οι εγκαταστάσεις στην βάση Barksdale (Πηγή: Google Earth)
Στη βάση του Ramstein στη Γερμανία:  
Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ramstein (Πηγή: Google Earth)
Στη βάση του Ghedi Torre στην Ιταλία:
Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ghedi Torre (Πηγή: Google Earth)
Στη βάση RAF Lakenheath στη Βρετανία:
Οι εγκαταστάσεις στην βάση RAF Lakenheath (Πηγή: Google Earth)
Αλλά και στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, απ’ όπου και μελετάται το ενδεχόμενο απόσυρσης των πυρηνικών βομβών των ΗΠΑ:
Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ιντσιρλίκ (Πηγή: Google Earth)
Τελικά, στη βάση στον Άραξο, εκτός από την κεραία, τι άλλο υπάρχει;
902, Πέμπτη 28/09/2017 - 22:34 - Ενημέρωση: Παρασκευή 29/09/2017 - 15:02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.