Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Spiegel: «Η Μέρκελ είναι η Μητέρα του AfD» - Και Mπαμπάς του ο Κα-πι-τα-λι-σμός


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σε αναζήτηση κυβερνητικού συνασπισμού, μεγάλη πτώση για Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες
Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης και οι συζητήσεις για την πιθανή συμμετοχή κομμάτων σε αυτή είναι το ζητούμενο στη Γερμανία μία μέρα μετά τις εκλογές όπου τόσο το Χριστιανοδημοκρατικό όσο και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είχαν σημαντικές απώλειες.
Angela Merkel Die Mutter der AfD
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
CDU/CSU 33% (2013 41,5%), SPD 20,5% (25,7%), AfD 12,6% (4,7%), FDP 10,7% (4,8%), Αριστερά 9,2% (8,6%), Πράσινοι 8,9% (8,4%).
Η συμμετοχή ξεπέρασε το 75%, ενώ το νέο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα απαρτίζεται από 700 βουλευτές.
«H νίκη της 4ης θητείας της Μέρκελ σημαδεύεται από την άνοδο της ακροδεξιάς»
Εκτιμητές υποστηρίζουν ότι η μόνη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης είναι πλέον ο τριπλός συνασπισμός των Χριστιανοδημοκρατών, με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους. Αποκαλείται ο συνασπισμός «Τζαμάικα» από τα χρώματα των κομμάτων.
Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν φαίνεται να επιθυμεί συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση. Ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε μετά τα εκλογικά αποτελέσματα πως «ο μεγάλος συνασπισμός καταψηφίστηκε» και πως «θα πάμε στην αντιπολίτευση για να ανασυνταχθούμε».
Πάντως τα δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων εστιάζουν τόσο στη μεγάλη πτώση των δύο κομμάτων που σχημάτιζαν το μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό όσο και στην είσοδο στη Βουλή του ακροδεξιού και ρατσιστικού κόμματος AfD.
902, Δευτέρα 25/09/2017 - 08:13 - Ενημέρωση: Δευτέρα 25/09/2017 - 08:16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.