Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνο με το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ η συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας − Τους εργοδοτικούς της ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ, μην τους είδατε μην τους απαντήσατε (VIDEO)



ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
 (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα - Κοινωνική Ασφάλιση με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας - Σύνταξη, Υγεία για όλους», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ, μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ.
Να σημειωθεί ότι μόνο το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση σε αντίθεση με τις εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ.
Όπως σημείωσε ο Στράτος Κουτσοβίλης, μέλος της Γραμματείας Πάμε Τύπου και ΜΜΕ, «Δεν υποτασσόμαστε στον εκβιασμό κυβέρνησης και εργοδοτών. Δεν υποτασσόμαστε στην απραξία των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών. Παλεύουμε και θα παλεύουμε για τα δικαιώματά μας».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ είχε προειδοποιήσει για το αδιέξοδο της διεκδίκησης ειδικού πόρου για τον ΕΔΟΕΑΠ με βάση την πείρα του αγγελιόσημου, έχοντας εδώ και πολύ καιρό καθορίσει συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης για τον ΕΔΟΕΑΠ εντάσσοντάς τον στο συνολικό πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική διεκδίκηση «να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία» για ταμεία που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες όλων των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων στα ΜΜΕ.
Με βάση αυτή τη θέση, τη μόνη που εξασφαλίζει πλήρως όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα, (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύνταξη, επικούρηση, εφάπαξ), τοποθετήθηκε απέναντι στην εργοδοτική πρόταση, με την οποία συμφώνησε η κυβέρνηση και ουσιαστικά και η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ και των άλλων Ενώσεων, καταθέτοντας την πρόταση του εκλεγμένου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ, που συνεχίζει να αποτελεί την πρόταση της πλειοψηφίας της Ένωσης.
Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ απαιτεί:
  • Καμιά περικοπή στις παροχές.
  • Τη ΜΗ μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, με κεφαλαιοποιητικό σύστημα και άνισες παροχές Υγείας - Πρόνοιας - Περίθαλψης.
  • Δεν αποδεχόμαστε να τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.
  • Στις παροχές των Ταμείων πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη των Ενώσεων, ανεξάρτητα από γεωγραφική προέλευση, από ειδικότητα, από σχέσεις εργασίας και οποιαδήποτε άλλη διάκριση.
  • Καμιά αύξηση του ποσοστού 3% των εισφορών των εργαζομένων.
  • Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που να αποκαθιστά τις απώλειες των προηγούμενων ετών. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής ή ανασφάλιστης εργασίας. Διεκδικούμε ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, με πλήρη κάλυψη των κοινωνικών - ασφαλιστικών αναγκών των ανέργων.
  • Να εγγραφούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στις Ενώσεις και στα Ταμεία.
  • Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία και να δοθούν πίσω τα "κλεμμένα" από το "κούρεμα". Αυτή είναι η μόνη οριστική λύση στο πρόβλημα της Ασφάλισης, και του ΕΔΟΕΑΠ. Να πληρώσουν στο ύψος της κάλυψης των αναγκών μας και όχι με βάση τις αντεργατικές απαιτήσεις των επιχειρηματιών και των κερδών τους. Το κράτος μας φοροληστεύει, οι εργοδότες μας εκμεταλλεύονται, γι' αυτό πρέπει να πληρώσουν.
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, ξεκαθαρίζει ότι η απεργία της Τρίτης 26 Σεπτέμβρη, αποτελεί την αφετηρία για κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων, ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία, ενάντια στην αντεργατική πολιτική στο σύνολό της.
Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ εκφράζουν η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.
902, Τρίτη 26/09/2017 - 16:31 - Ενημέρωση: Τρίτη 26/09/2017 - 17:20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.