Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας: Ομόφωνο ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στη χώρα μας και στη βάση του Άραξου

* 
*
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Ομόφωνη απόφαση ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Άραξου
Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, η εισήγηση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που αφορά τις καταγγελίες για μεταφορά και εγκατάσταση πυρηνικών όπλων από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, στη βάση του Άραξου.
Το Σώμα εκφράζει την έντονη ανησυχία του για ό,τι καταγγέλλεται και αφορά την εγκατάσταση των πυρηνικών στον Άραξο.
Καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει δημόσια, αν έχουν ισχύ αυτοί οι Νατοϊκοί σχεδιασμοί στην περιοχή. Και αν ναι, απαιτεί να τους σταματήσει.
Συγκεκριμένα στην εισήγησή του ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε τα εξής:
«Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε και μέχρι τώρα δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση ότι προωθείται εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Άραξου.
Θυμίζουμε ότι στη βάση του Άραξου είχαν αποθηκευτεί πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ από το 1962. Αυτές απομακρύνθηκαν το 2001 και με τους αγώνες του λαού μας.
Η συγκεκριμένη βάση είναι σταθερά ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για μετασταθμεύσεις και εφοδιασμό πολεμικών αεροσκαφών σε ΝΑΤΟικές επιδρομές σε άλλες χώρες. Τώρα φαίνεται ότι ανοίγει νέος σχεδιασμός χρησιμοποίησής της με πυρηνικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους λαούς της περιοχής μας.
Ανησυχούμε λοιπόν γιατί οι γενικότερες εξελίξεις είναι επικίνδυνες και απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή του λαού.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τη νέα συμφωνία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε με τις ΗΠΑ (ΦΕΚ 125 ΤΑ/29-8- 2017) για επέκταση της βάσης της Σούδας. Τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας καλά κρατούν και εμπλέκουν τη χώρα μας και το λαό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για ό,τι καταγγέλλεται και αφορά την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.
Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει δημόσια εάν έχουν ισχύ αυτοί οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί στην περιοχή. Απαιτούμε να τους σταματήσει.
Με βάση τη σημερινή μας απόφαση παίρνουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες με τους δήμους της περιοχής, ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη χώρα μας και στη βάση του Άραξου».
902, Τετάρτη 20/09/2017 - 20:09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.