Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ελισαίος Βαγενάς: Πυροβολούν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον − Συκοφαντείται η αντίληψη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο VIDEO

ΕΛΙΣΑΙΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ
«Πυροβολούν» το παρελθόν για να «σκοτώσουν» το μέλλον
Τετάρτη 23/08/2017 - 12:38
«Πυροβολούν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις αντικομμουνιστικές ανιστόρητες φιέστες στο Ταλίν της Εσθονίας που ξεκινούν σήμερα.
Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 23 Αυγούστου, στην ΕΡΤ-1 υπογράμμισε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια της ΕΕ για να ταυτιστεί ο φασισμός με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό τονίζοντας ότι πέρα από το γεγονός ότι προσβάλλει τα εκατομμύρια θύματα του αντιφασιστικού αγώνα διαστρεβλώνει και την πραγματικότητα. «Τι σχέση έχει ο φασισμός που είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος με τον κομμουνισμό - σοσιαλισμό που είναι το εντελώς ανάποδο του, που είναι η εξουσία των εργαζομένων» αναρωτήθηκε.
Υπενθύμισε ότι ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο από την ΕΕ με στόχο να συκοφαντηθεί η αντίληψη ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Χαρακτήρισε υποκριτική την απόφαση της κυβέρνησης να μην συμμετάσχει στην αντικομμουνιστική φιέστα επαναλαμβάνοντας ότι είχε πάρει μέρος στην αντίστοιχη εκδήλωση που είχε γίνει πέρσι στη Σλοβακία ενώ όπως είπε την ίδια στιγμή στηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και φορτώνει τα βάρη της κρίσης στον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.