Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Βαρκελώνη: Τρόμος στις Ράμπλες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών − ΚΚΕ: Λαϊκή επαγρύπνηση για τους πολυπλόκαμους εγκληματικούς μηχανισμούς

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Τουλάχιστον 13 οι νεκροί και 80 οι τραυματίες - Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι
Πέμπτη 17/08/2017 - 22:45 - Ενημέρωση: Παρασκευή 18/08/2017 - 08:58
Σε 13 ανέρχονται οι νεκροί και σε 80 οι τραυματίες σύμφωνα με τον απολογισμό της επίθεσης στη Βαρκελώνη (και στην πόλη Καμπρίλς, λίγο αργότερα). 
Τη σύλληψη ενός άνδρα επιβεβαίωσε η καταλανική Αστυνομία. Ο συλληφθέντας ονομάζεται, Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό, κάτοικος της Χιρόνα. Ο ύποπτος κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, και έχει ποινικό μητρώο.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη
Παρασκευή 18/08/2017 - 10:10
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη, αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό ο οποίος, όπως και οι άλλοι λαοί μπορούν πλέον να δουν ότι αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται στο έδαφος της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση των λαών, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, την ξενοφοβία και τον εκφοβισμό. Γι' αυτό χρειάζεται να ενταθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και η επαγρύπνηση ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους, τα επικίνδυνα σχέδια και τους πολυπλόκαμους εγκληματικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται σε βάρος των λαών».
902

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Καταλονίας δήλωσε ότι η ισπανική Αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη δεύτερου υπόπτου.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της, «Amaq».
Η Αστυνομία, απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, διαβεβαίωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη».
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή και ελέγχουν το όχημα. Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι δράστες είχαν νοικιάσει το δεύτερο φορτηγάκι για να διαφύγουν με αυτό μετά την επίθεση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ μεταξύ των τραυματιών είναι και μια Ελληνίδα, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ1 η Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη έχει τραυματιστεί μια μητέρα τετραμελούς οικογένειας και ελαφρά τα δύο της παιδιά. 
Τη συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο διαδίκτυο. Η σκέψη μας βρίσκεται στη Βαρκελώνη σημειώνει με ανάρτησή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βαρκελώνη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να συνδράμει τις αρχές της Ισπανίας.
Την «αλληλεγγύη της Γαλλίας» στην Ισπανία εξέφρασε πριν από λίγο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- «Reuters»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.