Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Παφίλης: Θανάσημος επί 3 − Ο άπιστος Γιάννος, οι πιστοί ΝΑΤΟικοί φονιάδες και ο τίμιος τετραγωνισμός του κύκλου (3 VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται έναν καπιταλισμό τίμιο, δηλαδή ότι θα τετραγωνίσει τον κύκλο
Τετάρτη 05/07/2017 - 18:01
«Έχουμε χορτάσει από αρχάγγελους της κάθαρσης» και «το αποτέλεσμα είναι πως η διαφθορά και η μίζα δεν χτυπήθηκε ούτε πριν ούτε τώρα και μαστίζει όλο τον καπιταλιστικό κόσμο» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης για την τοποθέτηση του πρωθυπουργό στη Βουλή που συζήτησε το πόρισμα για τον Γ. Παπαντωνίου.
Σημείωσε πως το πρόβλημα της διαφθοράς «είναι σύμφυτο του ίδιου του συστήματος που δεν μπορεί να δουλέψει αλλιώς» και πρόσθεσε ότι «οι εξεταστικές επιτροπές στην καλύτερη περίπτωση έβρισκαν μια Ιφιγένεια». Επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΚΕ που μπορούν να ρίξουν περισσότερο φως στις υποθέσεις λέγοντας ότι πρέπει να καταργηθούν οι ανώνυμες μετοχές και τα απόρρητα και οι off shore που όμως ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδέχονται.
Καυτηρίασε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η κρίση προήλθε από τις μίζες και όχι από την υπερσυσσώρευση κεφαλαίων και πως υπόσχεται στο λαό έναν καπιταλισμό τίμιο, δηλαδή πως θα τετραγωνίσει τον κύκλο.
Σχολιάζοντας την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη υπενθύμισε ότι ο Συνασπισμός είχε στόχο την ένταξη στην ΟΝΕ και πανηγύριζε που μπήκε η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ, ενώ όπως είπε μόνο το ΚΚΕ έλεγε ότι έρχεται μεγάλη οικονομική κρίση.
ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Υπερψηφίστηκε το πόρισμα που επαναφέρει το θέμα στη δικαιοσύνη - Δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία το ΚΚΕ
Τετάρτη 05/07/2017 - 21:50
Με τη μυστική ψηφοφορία επί του πορίσματος πέρασε στην ιστορία η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για υποθέσεις διαφθοράς σε εξοπλισμούς όταν υπουργός ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και για τον οποίο η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να μην ασκηθεί δίωξη. 
Ψήφισαν 240 βουλευτές, τα έγκυρα ήταν 236 και τα άκυρα 4. Για το αδίκημα της απιστίας «ναι» ψήφισαν 27, «όχι» ψήφισαν 205 και «παρών» ένας βουλευτής συνεπώς δεν ασκείται δίωξη. Για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες «ναι» ψήφισαν 32, «όχι» ψήφισαν 202 βουλευτές, συνεπώς δεν ασκείται δίωξη και παραπέμπεται στον εισαγγελέα. 
Το πόρισμα της Επιτροπής πρότεινε στην Ολομέλεια να μην ασκηθεί δίωξη κατά του Γιάννου Παπαντωνίου τόσο για το αδικήματα της απιστίας περί την υπηρεσία, κατά τη σύναψη εξοπλιστικών προγραμμάτων, όσο και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Το ΚΚΕ δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος Θανάση Παφίλη να αναφέρει πως «το ΚΚΕ έχει καταθέσει ξεχωριστή, από το πόρισμα, δήλωση, με την οποία τοποθετείται συνολικά για την υπόθεση Παπαντωνίου και την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης από τη δικαιοσύνη και η οποία δήλωση αποτελεί ενιαίο σύνολο και δεν μπορεί να διασπαστεί. Γι΄ αυτό το λόγο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία».
Η Προανακριτική Επιτροπή αποφάνθηκε ότι παραγράφηκε το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, ενώ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, το πόρισμα, αναφέρει, δεν υπάγεται στον περί ευθύνης υπουργών νόμο και ούτε ισχύει γι΄αυτό το αδίκημα πενταετής παραγραφή, και συνεπώς αρμόδια για τη δίωξη και την εκδίκαση της παραπάνω πράξης, είναι κατά το κοινό ποινικό δίκαιο διωκτικά όργανα και δικαστήρια.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ο ελληνικός λαός πληρώνει αμύθητα ποσά για εξοπλισμούς που υπηρετούν τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες
Τετάρτη 05/07/2017 - 14:03 - Ενημέρωση: Τετάρτη 05/07/2017 - 14:23 
Το «μεγαλύτερο, το τεράστιο σκάνδαλο», που είναι ότι «ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του για εξοπλισμούς που δεν υπηρετούν κατά κύριο λόγο την άμυνά του», ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αναφερόμενος στο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την περίοδο που ήταν υπουργός ο Γ. Παπαντωνίου, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Το πόρισμα που συνέταξε η πλειοψηφία προτείνει εξάλειψη του αξιόποινου για το αδίκημα της απιστίας (έχει παραγραφεί) και αναρμοδιότητα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (ερευνάται από τη Δικαιοσύνη).
«Εμείς ούτε είχαμε ποτέ ούτε έχουμε κανένα δισταγμό για να πούμε ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση για ενδεχόμενες ευθύνες για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες το οποίο ερευνά η Δικαιοσύνη, γιατί το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί. Θεωρούμε, και θα το αποδείξει και η πορεία, ότι δεν έγινε ουσιαστική διερεύνηση για ένα θέμα που είναι τεράστιο, το θέμα των εξοπλισμών», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε πως ήταν γνωστό από την αρχή ότι το αδίκημα της απιστίας ήταν παραγραμμένο και ότι το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αφορά τη Δικαιοσύνη. «Τι θα μπορούσε όμως να γίνει αν υπήρχε πολιτική βούληση, που δεν θα αφορά μόνο τον κ. Παπαντωνίου, αλλά γενικά το θέμα των εξοπλισμών; Να κατατεθεί πρόταση για τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα ερευνήσει σε βάθος, με αφορμή το θέμα του Παπαντωνίου αν θέλετε, αλλά δεν είναι αυτό το ουσιαστικό, θα ερευνήσει όλη την ιστορία των εξοπλισμών και τα τεράστια σκάνδαλα εντός ή εκτός εισαγωγικών», είπε. Φέρνοντας το παράδειγμα της «Ζήμενς», όπου «ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ελλάδα και όλο τον κόσμο κατέληξε στους εξής δύο: Μαντέλη και Τσουκάτο», ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν είχε αυταπάτες ότι οι Εξεταστικές θα βγάλουν άκρη, αλλά ο ελληνικός θα μπορέσει να μάθει κάποια πράγματα.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κατέστησε σαφές ότι «οι μίζες συνδέονται με όλη τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος, είναι το δέσιμο των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων με την πολιτική εξουσία που έχουν». Επίσης υπογράμμισε ότι είναι «δοκιμασμένη αυτή η συνταγή», όταν παίρνονται αντιλαϊκά μέτρα να πετιούνται «φωτοβολίδες».
«Ποιο είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο και τι συγκαλύπτετε όλοι συνειδητά εδώ; Το μεγαλύτερο σκάνδαλο δεν είναι οι μίζες, οι μίζες είναι παρωνυχίδα μπροστά στα αμύθητα κέρδη των εταιρειών, μπροστά στα απίστευτα χρήματα που πληρώνει ο ελληνικός λαός υποτίθεται για την άμυνά του», συνέχισε ο Θανάσης Παφίλης, επισημαίνοντας ότι οι εξοπλισμοί πλέον καθορίζονται σχεδόν απόλυτα σήμερα από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Ο ελληνικός λαός πληρώνει για να είναι στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών φονιάδων που έχουν βάψει με αίμα όλη την ανθρωπότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
«Πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση προσκάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και έχει αποθρασύνει τελείως την τουρκική προκλητικότητα και την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, πρώτη φορά κυβέρνηση μετά το '74 δίνει νέα βάση στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.