Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Κώστας Πελετίδης: Πορευόμαστε όχι γιατί πιστεύουμε ότι με τέτοιες δράσεις θα ανατρέψουμε το κύμα της ανεργίας και της φτώχειας που μας κυκλώνει, αλλά γιατί θέλουμε ο λαός μας να σταθεί όρθιος − Δεν θέλουμε άστρα και ζήτω. Βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια του λαού μας να έχει τα αυτονόητα − Είμαστε πολλοί, μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε, το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η ανεργία και η φτώχεια (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Η ομιλία Πελετίδη από 43:25
*
Από Μποτίλια επίσης:
Πάτρα τώρα (VIDEO): «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα»
*
ΔΗΜΟΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΤΡΑΣ
Η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση κατά της ανεργίας στην Πάτρα - Ομιλία του Κ. Πελετίδη
(ΦΩΤΟ)
 
Κυριακή 25/06/2017 - 12:20 - Ενημέρωση: Κυριακή 25/06/2017 - 15:52
Μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση κατά της ανεργίας πραγματοποιήθηκε στο Αντίρριο γύρω στις 12 το μεσημέρι, όταν έφθασε ολόκληρο το ποτάμι των διαδηλωτών από την Πάτρα στην απέναντι πλευρά της γέφυρας και συναντήθηκε με τους διαδηλωτές από την Αιτωλοακαρνανία.
Οι διαδηλωτές άφησαν τα πολύχρωμα χιλιάδες μπαλόνια στον αέρα ενώ τα μικρά αλιευτικά και οι βάρκες στη θάλασσα άναψαν χρωματιστά καπνογόνα.
Η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στη Γέφυρα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημήτρη Αθανασιάδη προέδρου του Συλλόγου μόνιμων υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων, ο οποίος κατήγγειλε την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα των εργαζομένων στους Δήμους, στις καθαρίστριες των σχολείων, στους συμβασιούχους με συνεχείς παρατάσεις των συμβάσεων στην Καθαριότητα, που σήμερα είναι υπό καθεστώς απόλυσης, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας που συνεχώς ανακυκλώνουν την ανεργία με μισθούς πείνας και σε καθεστώς ομηρείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μονίμων υπαλλήλων τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται για να μη απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ο αγώνας για σταθερή απασχόληση όλων των συμβασιούχων θα συνεχιστεί μέχρι τη μονιμοποίηση όλων τους.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Θανάσης Παπαστεφανόπουλος πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου Frigoglass οποίος χαιρέτισε τη νέα αγωνιστική πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων που στο επίκεντρό της έχει το σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Αναφέρθηκε στους συνεχείς εκβιασμούς και τα μέτρα που πήρε η εργοδοσία της Frigoglass, η οποία μετά τις περικοπές μισθών τώρα προχωρά και σε εκ περιτροπής εργασία στο εργοστάσιο με αποτέλεσμα η θέση των εργαζομένων να χειροτερεύει και να προκαλείται εκρηκτική κατάσταση.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους χιλιάδες συγκεντρωμένους, ανέφερε:
«Αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής,
Φίλες και φίλοι,
Πορευτήκαμε και φτάσαμε εδώ, στο Αντίρριο, με σύνθημά μας "Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα". Είμαστε στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα. Ένα έργο που δείχνει τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνικής, τις δυνατότητες του ανθρώπου. Ένα έργο χρήσιμο και αναγκαίο για το λαό μας. Ένα έργο που όμως το πληρώνει διπλά και τριπλά. Πλήρωσε την κατασκευή του, πληρώνει και τη χρήση του, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με την εγγύηση του Δημοσίου και τη σταθερή πληρωμή του λαού μας.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, να χρυσοπληρώνει συνεχώς για τους δρόμους και υποδομές που θα έπρεπε να του ανήκουν . H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει. Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων. Στηρίζουμε και με αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου τον αγώνα του λαού μας για άμεση κατάργηση όλων των διοδίων. Στηρίζουμε επίσης αντίστοιχες αποφάσεις των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας που διεκδικούν τουλάχιστον τη μείωση της τιμής διέλευσης από τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.
Πορευόμαστε για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των ανέργων, της νεολαίας, η φωνή των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, των εργαζομένων με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, με τρίμηνα, ωρομίσθιοι. Να ακουστεί η φωνή των επαγγελματιών που καταστρέφονται, των αγροτών που ξεκληρίζονται. Και αυτή η κινητοποίηση, όπως και η προηγούμενη, από την Πάτρα στην Αθήνα, αγκαλιάστηκε από τον Πατραϊκό λαό, από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα.
Για τη Δημοτική Αρχή το σύνθημα των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών την τελευταία μέρα της πορείας που ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα: "Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή", αποτελεί δέσμευση. Δεν πορευόμαστε, δεν διεκδικούμε για το φαίνεσθαι αλλά για το αναγκαίο. Όχι γιατί πιστεύουμε ότι με τέτοιες δράσεις θα ανατρέψουμε το κύμα της ανεργίας και της φτώχειας που μας κυκλώνει, αλλά γιατί θέλουμε ο λαός μας να σταθεί όρθιος, να υψώσει τις απαιτήσεις του, να σηκώσει ψηλά το δίκιο του, τις ανάγκες του που και δίκαιες είναι και ρεαλιστικές, να σημαδέψει θαρρετά τον ένοχο, την αστική πολιτική και την εξουσία της. Δεν θέλουμε άστρα και ζήτω. Βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια του λαού μας να έχει τα αυτονόητα.
Είναι δίκαιος ο αγώνας των χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στους Δήμους σήμερα, που απολύονται με την πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου. Διεκδικούν το αυτονόητο, να μείνουν στη δουλειά τους, να έχουν ένα σταθερό μεροκάματο, να καλύπτουν ανάγκες υπαρκτές σε βασικές δομές. Το σύστημα της ανακύκλωσης των ανέργων, που χρόνια τώρα κτίζουν οι κυβερνήσεις, είναι το πιο άθλιο σύστημα υποταγής και συμφιλίωσης του λαού μας με τη μακροχρόνια ανεργία.
Είναι δίκαιο ο Δήμος μας να προσλάβει άμεσα τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενους μόνιμους, για να έχουν δουλειά, αλλά και για να μη λειτουργεί ο Δήμος μας οριακά. Για πάνω από 10 χρόνια δεν έχουμε καμία πρόσληψη, έχουμε μόνο συνταξιοδοτήσεις. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στους Δήμους της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας που επισκεφθήκαμε στα πλαίσια της προετοιμασίας της κινητοποίησης. Η στρατηγική τους είναι να παραδοθούν όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους και ο λαός να ξαναπληρώνει για τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη...
Αυτά τα δίκαια αιτήματα, η ανάγκη για δουλειά ''σκοντάφτουν'' στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που στην Τοπική Διοίκηση για τα χρόνια 2018-19 ορίζει μηδενικές προσλήψεις.
Φίλες και Φίλοι,
Δεν θεωρούμε λύση του προβλήματος της ανεργίας, τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων, όπως αυτά που κατά καιρούς έχουμε και στο Δήμο μας και που τα έντυσαν με τον προκλητικό τίτλο "πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας". Αυτά που η σημερινή κυβέρνηση αντί να τα καταργήσει, όπως έλεγε προεκλογικά, χαρακτηρίζοντάς τα μαύρη εργασία, τα μετέτρεψε από 5μηνα σε 8μηνα και καλεί τους μακροχρόνια ανέργους να επιζήσουν με ψίχουλα και ευκαιριακό μεροκάματο.
Δεν είναι επίσης λύση να φορέσουν οι άνεργοι το μανδύα του επιχειρηματία, όπως τους προτρέπουν με αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε, να ιδρύσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) οι οποίες θα γίνουν "Δούρειος Ίππος", όχι μόνο για τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αλλά και για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τομέων, όπως είναι βασικές κοινωνικές δομές για το παιδί, τα ΑμΕΑ, τη φροντίδα των γερόντων την ψυχική υγεία. Να χρησιμοποιήσουν τον πόθο και την αγωνία των παιδιών μας να ζήσουν με αξιοπρέπεια, για να τα συντρίψουν στη συνέχεια τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που έρχονται από την πίσω πόρτα .
Μας λένε ότι με τέτοιες αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν λύνονται τα προβλήματα των ανέργων και της ανεργίας, ότι θα έπρεπε σαν Δήμος τάχα να πάρουμε άλλες πρωτοβουλίες. Να καλέσουμε τους επιχειρηματίες, να τους ανοίξουμε δρόμο για επενδύσεις, που θα φέρουνε και τις δουλειές .
Τους απαντάμε, λέτε ψέματα!! 
Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας είναι ο δρόμος που μας έφερε ως εδώ. Ο δρόμος που μεγαλώνει τα κέρδη των λίγων, είναι ο δρόμος που πάει νύχι - κρέας με τη μεγάλη ουρά των ανέργων, με το τσάκισμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που στέλνει τα παιδιά μας μετανάστες .
Είναι ο δρόμος που τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, τις μεγάλες τεχνικές δυνατότητες της εποχής μας τις φέρνει στα μέτρα και στις ανάγκες αύξησης των κερδών μιας χούφτας πλουτοκρατών. Τις χρησιμοποιεί ενάντια στις ανάγκες των πολλών, αυτών που πραγματικά μοχθούν σε τούτο τον τόπο.
Είναι ο δρόμος των μνημονικών πολιτικών που ενιαία στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, που τσακίζουν το λαό μας, που του ζητάνε με περίσσιο θράσος να υπομείνει τη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση των παιδιών του μέχρι το μακρινό ορίζοντα του 2060!
Όχι λέμε εμείς, υπάρχει άλλος δρόμος!
Να πάρει ο λαός την υπόθεση της ζωής και τον πλούτο της χώρας στα χέρια του! Να οργανώσει την οικονομία και τη ζωή στον τόπο του με βάση τις δικές του ανάγκες. Να οργανώσει τη συνεργασία με άλλους λαούς και χώρες βάσει ισότιμων σχέσεων και ανταλλαγών και όχι όπως σήμερα με τις λυκοσυμμαχίες που οργανώνουν οι κυβερνήσεις με στόχο τη ληστεία και το αίμα των λαών.
Ναι εμείς πιστεύουμε ότι στον 21ο αιώνα μπορούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας αλλιώς! Να βάλουμε μπροστά ένα νέο όραμα που δεν ακουμπά τη λύση του στους κηφήνες αλλά στους εργάτες τούτου του τόπου! Το λαό μας που μοχθεί και δεν ζητά απλά ευκαιρίες και ανάσες ζωής, αλλά τη ζωή την ίδια!
Να τι θέλουμε! Να εμπνεύσουμε το λαό μας ότι μπορεί το δίκιο του να το φέρει ξανά στην επιφάνεια, ότι μπορεί να το κάνει πράξη και έργο. Το πιο όμορφο και φιλόδοξο έργο για το οποίο μπορεί και αξίζει να παλέψει!
Σε αυτό το λαϊκό σχέδιο θέλουμε να συνεισφέρουμε και οφείλουμε και να συνεχίσουμε και να κριθούμε για αυτό.
Τα αιτήματα που σήμερα προβάλουμε από τούτη την κινητοποίηση τα απευθύνουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, των μνημονίων και οφείλουν να τοποθετηθούν. Είναι οι θέσεις και οι απαιτήσεις των εργαζομένων, των ανέργων της πόλης των Πατρών αλλά και του συνόλου της χώρας μας.
  • Είναι αιτήματα που διασφαλίζουν στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης στους ανέργους και τις οικογένειές τους
  • Προτάσσοντας το δικαίωμα στη : "Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα". Ανοίγουμε το δρόμο για αυτό που πραγματικά μας ανήκει, δείχνοντας το δρόμο της αλληλεγγύης για κάθε εργατικό και λαϊκό αγώνα που ξετυλίγεται με βάση αυτό το αίτημα, της λαϊκής ενότητας ως τον αναγκαίο δρόμο που μπορεί να το επιβάλλει.
Απαιτούμε :
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. - Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.
  • Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, μαθητών, σπουδαστών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας, της περιοχής μας.
  • Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κλπ.
  • Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.
  • Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μη στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.
  • Την απόδοση στο Δήμο το σύνολο των στρεμμάτων του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο.
  • Διαχείριση του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης και μπορεί να εξασφαλίσει χωρίς νέες επιβαρύνσεις, νερό με επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους.
Φίλες και φίλοι, Αγωνιστές της ζωής,
Το δίκιο είναι με το μέρος μας, κανένας δε θα νοιαστεί για μας αν εμείς δε νοιαστούμε για τα παιδιά μας, για τις ανάγκες των οικογενειών μας.
Με απόλυτη εμπιστοσύνη σ' αυτούς που κτίζουν τον τόπο μας, συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα μας, να νοιώσουν οι κρατούντες την ανάσα του λαού, είναι λίγοι, είμαστε πολλοί, μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε, το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η ανεργία και η φτώχεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.