Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΠΑΜΕ αντιιμπεριαλιστικά από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη νίκη: Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση πολέμους, προσφυγιά (5 VIDEO - Φωτό)

*
Ηταν μια από τις ωραίες στιγμές όταν παράλληλα με τους διαδηλωτές στη παραλία της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε στη θάλασσα να πλέει κι ένα καϊκι φορτωμένο με διαδηλωτές. Το σύνθημα "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορεις χωρίς αφεντικά" αντήχησε σε στεριά και θάλασσα. Το ιδιαίτερο της στιγμής έχει να κάνει με την ιστορία του συνθήματος.Το αρχικό ήταν "χωρίς εργάτη προπέλα δε γυρνά" και το φώναζαν παλιά οι μηχανικοί του εμπορικού ναυτικού στις απεργίες τους. Οταν ξέσπασε η απεργία των χαλυβουργών το σύνθημα έγινε "χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά" κι έτσι έγινε ευρύτερα γνωστό. Μ' έναν τρόπο, σήμερα επέστρεψε στους εργάτες της θάλασσας απ' όπου και προέρχεται.
*
Η ομιλία του Γ. Πέρρου στην πανελλαδική διαδήλωση του ΠΑΜΕ
*
Λεπτομερειακό ρεπορτάζ:
*
ΠΑΜΕ
Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο συνεχίζεται αύριο με τη Διεθνή Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών
Σάββατο 24/06/2017 - 17:45
«Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέες και νέοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες, γυναίκες από όλη τη χώρα διαδήλωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε.
*
Γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών κρέμασαν εργαζόμενοι στο πλαίσιο της πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης που γίνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
*
Όπως τονίζει: «Η τωρινή ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump", τα πλοία του θανάτου ''USS Mesa Verde'' και το ''USNS Trenton'', που αλωνίζουν στο Αιγαίο, οι ασκήσεις και οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί σε όλη την Ευρώπη που αναπτύσσονται πάνω στους οξυμένους ανταγωνισμούς και της εμπλοκής μεγάλων χωρών για την υπεράσπιση των συμφερόντων μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, πρέπει να συναντήσουν τη λαϊκή απάντηση τόσο στη χώρα μας όσο και ευρύτερα.
Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας! Όπου πηγαίνει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους, χωρίς αφεντικά. Δε βάζουμε τα συμφέροντα μας, τη ζωή μας κάτω από την ξένη σημαία της πλουτοκρατίας των χωρών μας και των συμμάχων τους. Υψώνουμε ψηλά τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!
Το Διήμερο Βαλκανικής Αντιιμπεριαλιστικής Αντιπολεμικής Δράσης Συνδικάτων, συνεχίζεται αύριο Κυριακή 25 Ιούνη, με την πραγματοποίηση Διεθνούς Συνάντησης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης».
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στιγμιότυπα από το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Σάββατο 24/06/2017 - 20:04
Δείτε στο βίντεο (αρχικό) στιγμιότυπα από το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Ακολούθησε πορεία προς το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, με τα συνθήματα να αντηχούν σε όλη την πόλη. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συναυλία στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αντήχησαν στη Θεσσαλονίκη. 
«Πατριωτισμός το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.