Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Με ΚΚΕ-Κοινωνική Συμμαχία ο λαός να χαράξει καινούργια πορεία

κλικ για μεγέθυνση
ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΚΕ
Με ισχυρό ΚΚΕ και κοινωνική συμμαχία ο λαός έχει τη δύναμη ν' αλλάξει την πορεία
Πέμπτη 22/06/2017 - 14:16 - Ενημέρωση: Πέμπτη 22/06/2017 - 14:22
Τετρασέλιδο φυλλάδιο για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου, κυκλοφόρησε το ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα: «Με ισχυρό ΚΚΕ και κοινωνική συμμαχία, ο λαός έχει τη δύναμη ν' αλλάξει την πορεία». Το φυλλάδιο θα διανέμεται το επόμενο διάστημα από τις Κομματικές Οργανώσεις.
Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και αγρότες, τους άνεργους και συνταξιούχους, τους νέες και τις νέες, σε όλους εκείνους που είναι τα μόνιμα θύματα των αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων διαρκείας, που δίνουν τη μάχη για την επιβίωση και το μεροκάματο επισημαίνοντας ότι «Το κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, σε ένα λαό γονατισμένο και ματωμένο, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup, είναι προκλητικό και εξοργιστικό.
Προσπαθεί να κρύψει ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν για τα επόμενα χρόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, συν όλα τα υπόλοιπα που θα απαιτηθούν ως προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους, ισχύουν στο ακέραιο». 
Καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να έρθουν σε επαφή με τις Οργανώσεις, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χώρια.
Να πάρουν μέρος στις συζητήσεις, τις συσκέψεις που οργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, στις εκδηλώσεις για τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ». 
Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται: «Η θέση σας είναι μαζί με το ΚΚΕ! Η λύση στα σημερινά αδιέξοδα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής στο ριζικά διαφορετικό χαρακτήρα της οικονομίας και της εξουσίας».
Σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο πρόγραμμα, ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού. Προϋπόθεση είναι η μαζική εργατική - λαϊκή ανατρεπτική πάλη. Αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.