Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Χατζατζάρηδες της ελεεινής αριστεράς: Κάνουν το μαύρο άσπρο, προσκυνώντας το πολυχρονεμένο τους κεφάλαιο

−Μπράβο του, το καμάρι μας!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Προ των πυλών μέτρα-«φωτιά» σε Ασφαλιστικό, Φορολογικό και Εργασιακά
Τρίτη 21/02/2017 - 21:37 - Ενημέρωση: Τρίτη 21/02/2017 - 22:49
Τη βαρβαρότητα των αποφάσεων του Eurogroup επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι εταίροι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά την προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να κάνουν το μαύρο άσπρο.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι  
«η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει περαιτέρω διορθώσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα για πολιτικούς λόγους», προσθέτοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα αργότερα».
Ανάλογες δηλώσεις για τη νομοθέτηση μέτρων στο Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και τα Εργασιακά έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος παράλληλα κατέδειξε ότι από την πλευρά των θεσμών «δεν υπάρχει βιασύνη» για το κλείσιμο της αξιολόγησης και ότι θα χρειαστεί «πολλή δουλειά» για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας.
Οι «λεπτομέρειες» του πακέτου θα καθοριστούν στις διαβουλεύσεις με τα κλιμάκια των θεσμών που θα έρθουν στην Αθήνα. Στις «τεχνικές» συζητήσεις θα καθοριστεί και το ύψος των μέτρων, αλλά σίγουρα η αφετηρία είναι τα 3,6 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει η κοινή πρόταση των θεσμών.
Στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι η επίτευξη τελικής συμφωνίας μπορεί να «τραβήξει» μέχρι και τον Απρίλη, ενώ τα μέτρα είναι πιθανό να τεθούν σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2018 που τυπικά λήγει το πρόγραμμα και όχι από την 1η Γενάρη του 2019. 
«Βρέξει χιονίσει» τα μέτρα
Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το πακέτο θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερο», τα μέτρα σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό θα εφαρμοστούν «βρέξει χιονίσει» για να έχουν μόνιμη δημοσιονομική απόδοση.
  • Τα «αντισταθμιστικά» προϋποθέτουν την υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. 
  • Το «αναπτυξιακό» τους σκέλος θα αφορά φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια στο κεφάλαιο, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δοθούν ορισμένα ψίχουλα για τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας ή θα υπάρξουν κάποιες αποσπασματικές παρεμβάσεις στη φορολογία που δεν θα αμβλύνουν τη γενική τάση αύξησης της φοροληστείας του λαού.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να καθορίσει πώς θα αξιοποιήσει το όποιο «δημοσιονομικό περιθώριο» και στη συνέχεια να συζητήσει αυτά τα μέτρα με τους θεσμούς.
Τα μέτρα που θα νομοθετήσει από τώρα η κυβέρνηση και θα αφορούν την περίοδο μετά το 2018, προβλέπουν μείωση του αφορολόγητου που μπορεί να φτάσει κάτω και από τα 6.000 ευρώ, δηλαδή θα επιβαρύνει ακόμη και τους μισθούς των 400 ευρώ.
  • Μάλιστα η μείωση του αφορολόγητου δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί νωρίτερα για να καλυφθεί το «δημοσιονομικό κενό» του 2018.
Στο Ασφαλιστικό βέβαιη θεωρείται η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, φέρνοντας μειώσεις έως και 30% στις συντάξεις. Στα Εργασιακά βρίσκεται προ των πυλών η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Κάνουν το μαύρο άσπρο
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του Eurogroup.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, είπε στους δημοσιογράφους ότι μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Θυμίζοντας την παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι», η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβουν φοροελαφρύνσεις οι συνταξιούχοι που θα δουν για μια ακόμη φορά να μειώνονται οι συντάξεις τους.
Όμως αυτός που πραγματικά το «απογείωσε» ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος δήλωσε ότι με τη συμφωνία που θα επιτευχθεί, «η πλειονότητα των νοικοκυριών θα είναι ωφελημένη».
  • Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να μειώσει δραστικά το αφορολόγητο, ο Γ. Δραγασάκης ισχυρίστηκε πως «αν το ΔΝΤ επιμείνει στη φορολόγηση των φτωχών και στη μείωση της φορολογίας των πλουσίων, τότε θα υπάρξει σύγκρουση» (!!!!) 
  • Επίσης ισχυρίστηκε πως μετά την απόφαση του Eurogroup διαμορφώνεται μία «νέα κατάσταση», έχουμε μετατόπιση από τη φάση της λιτότητας στη φάση «μετά τη λιτότητα».
Όμως ανεξάρτητα από το επικοινωνιακό περιτύλιγμα, αυτό που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «νέα φάση» δεν είναι τίποτα άλλο από τη λήψη νέων σκληρών μέτρων που θα γεμίσουν τα κρατικά ταμεία για να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.