Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ξύλινος αλλά Θανάσημος Παφίλης: Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει λύση από τους διάφορους διαχειριστές - Θέλουν να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του κεφαλαίου με εξαθλίωση του λαού (VIDEO)

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ»
Μόνο με οργάνωση της πάλης του ο λαός μπορεί να κερδίσει κάποιες ανάσες
(VIDEO)
Πέμπτη 19/01/2017 - 10:45
Την υποκρισία των αστικών πολιτικών κομμάτων για την έκπληξη που δείχνουν σχετικά με τις σχέσεις κυβερνήσεων και μέσων ενημέρωσης -που πάντα υπήρχε και υπάρχει- με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Πέμπτης 19 Γενάρη.
Σχετικά με την ασκούμενη πολιτική, υπογράμμισε ότι η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από άποψη στρατηγικής είναι παρόμοια, κινείται στην ίδια γραμμή που στηρίζεται σε δύο στοιχεία: Υπηρετούν με συνέπεια το καπιταλιστικό σύστημα και στηρίζουν την ΕΕ των πολυεθνικών, θέλουν να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του κεφαλαίου με μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, ψήφισε τρίτο μνημόνιο, εφαρμόζει όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, στηρίζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων για τις δήθεν επενδύσεις.
Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε πως ο λαός δεν μπορεί να περιμένει λύση από τους διάφορους διαχειριστές, είτε κεντροδεξιούς, είτε κεντροαριστερούς, όλοι ακολουθούν την ίδια πολιτική γιατί το σύστημα πλέον είναι σάπιο, δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αγωνιστεί, να συσπειρωθεί στα σωματεία του, με ενιαίο πλαίσιο δράσης, να οργανώσει την πάλη του απέναντι στον αντίπαλο, που είναι ολόκληρη τάξη, η αστική, που έχει αμύθητο πλούτο.
Συμπλήρωσε πως σήμερα υπάρχουν δυνατότητες ο κόσμος να ζήσει καλύτερα, αρκεί να απαλλαγεί από το καπιταλιστικό σύστημα, όπου τον πλούτο τον καρπώνονται λίγοι και όχι αυτοί που τον παράγουν, οι εργαζόμενοι.
Ο κομμουνιστής βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στο Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο που συζητείται, είναι ουσιαστικά διχοτόμηση του νησιού με δύο διαφορετικά κράτη, ενώ χρειάζεται εγρήγορση γιατί στην ευρύτερη περιοχή «μυρίζει μπαρούτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.