Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κινηματογραφικό «Σκοπευτήριο» Καισαριανής: Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι (25/1/2017) - Το τραγούδι της Κάρλα (15/2/2017)

Μικρό Αφιέρωμα στον ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής
(Βρυούλων 125 και Κλαζομενών)
Ώρα έναρξης: 7.00μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
*
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017
«Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι»
(The wind that shakes the barley)
Πολιτική | 2006 | Έγχρ. | Διάρκεια: 124΄
Ιρλανδία, 1920: εθελοντές εργάτες από όλη τη χώρα κάνουν αντάρτικο κατά των Βρετανών. Με αίσθηση καθήκοντος και αγάπη για τη χώρα του, ο Ντέμιαν εγκαταλείπει την αστική του ιατρική καριέρα και ρίχνεται κι αυτός στον αγώνα για την ελευθέρια.
Όμως η μερική αυτονομία που επιβάλλουν οι Βρετανοί πυροδοτεί αντιθέσεις. Εμφύλιος πόλεμος ξεσπά και οι οικογένειες που πάλεψαν ενωμένες, βρίσκονται τώρα να πολεμούν μεταξύ τους σαν ορκισμένοι εχθροί, δοκιμάζοντας στο έπακρο την πίστη τους.
Παίζουν: Κίλιαν Μέρφι, Λίαμ Κάνιγχαμ, Παντράικ Ντελάνεϊ.
Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 2006.
*
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017
«Το τραγούδι της Κάρλα» (Carla's song)
Σινεφίλ 1996 | Έγχρ. | Διάρκεια: 127'
Mια ενδιαφέρουσα ερωτική ιστορία ανάμεσα σ' έναν Σκοτσέζο οδηγό λεωφορείου με ελεύθερο πνεύμα και μια εξόριστη από τη Νικαράγουα, την Κάρλα που κατέληξε στη Γλασκόβη.
Βρισκόμαστε στο 1987 και στην πατρίδα της Κάρλα οι «Κόντρας» ετοιμάζουν, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, την τελική τους επίθεση εναντίον της κυβερνήσεως των «Σαντινίστας». Η Κάρλα αντιστέκεται στον έρωτα του Σκοτσέζου, ο οποίος γοητευμένος από εκείνη της προτείνει να ταξιδέψουν μαζί στη Νικαράγουα. Εκεί θα ανακαλύψει την αληθινή της ιστορία, αλλά και την αληθινή ιστορία της χώρας της. Στο πρώτο μέρος της ταινίας ο Κεν Λόουτς περιγράφει τον έρωτα που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο νέους, ενώ στο δεύτερο δείχνει την απολιτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του και το αληθινό πρόσωπο των χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Παίζουν: Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ογιάνκα Καμπέζας, Σκοτ Γκλεν, Λουίζ Μπούντολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.