Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΗΠΑλληλοι: Μετά τον Φάραντζ και ο Γκρίλο στηρίζει Τραμπ. Με Λεπέν στον πύργο - Και στα δικά μας!

2014. O Καμμένος συζήτησε για τα... προβλήματα του ευρωπαϊκού Νότου
Μπέπε Γκρίλο στηρίζει Τραμπ και Πούτιν: Η διεθνής πολιτική έχει ανάγκη τέτοιους ισχυρούς ηγέτες

22|01|2017 7:49
Την ώρα που οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι «μουδιασμένοι» μετά από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπέπε Γκρίλο δήλωσε τη στήριξή του στον νέο Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Καμμένος και Παππάς στις ΗΠΑ με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ (ekstatikoi)
Ο ιδρυτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche σχολίασε ότι ο Τραμπ «μοιάζει μετριοπαθής», ενώ δήλωσε αρκετά αισιόδοξος.
Ύμνοι Γκρίλο για τον Τραμπ: Είναι και ...μετριοπαθής
«Είπε αυτό που έπρεπε στους Κινέζους αναφορικά με τον προστατευτισμό (…) Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα πηγαίνουν πια στο Μεξικό, αλλά θα μείνουν στις ΗΠΑ (…) Θα δώσει ώθηση στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις και θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη. Συμφωνώ με όλα αυτά», είπε ο Ιταλός κωμικός, ιδρυτής του ευρωσκεπτικιστικού, λαϊκιστικού κόμματος στην Ιταλία.
Τι δουλειά έχει η Λεπέν στον πύργο του Τραμπ;
«Και αν ο Τραμπ θέλει να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, ας το κάνει», πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τη σχέση του Αμερικανού προέδρου με τη Μόσχα, σχολίασε: «Αν ο Τραμπ επιθυμεί να προσεγγίσει τον Πούτιν, να βάλει ξανά τα πράγματα στη θέση τους, δεν μπορεί παρά να έχει την έγκρισή μας».Τι δουλειά έχει η Λεπέν στον πύργο του Τραμπ;
Trump Embraces Nigel Farage, His British Alter Ego
«Η διεθνής πολιτική έχει ανάγκη ισχυρούς ηγέτες, όπως εκείνοι (…) Ο Πούτιν είναι αυτός που λέει τα πιο λογικά πράγματα στην εξωτερική πολιτική», πρόσθεσε ο Γκρίλο και τάχθηκε υπέρ της άρσης των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε βάρος της Μόσχας μετά από την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014.
Ο Γκρίλο, που υποστήριξε ότι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει γίνει η πρώτη πολιτική δύναμη στην Ιταλία, δεσμεύθηκε να διοργανώσει δημοψήφισμα για το ευρώ και να αναθεωρήσει τη Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία επιβάλει την υποχρέωση να δέχεται τους πρόσφυγες στην πρώτη χώρα που έγινε η αίτηση για την παροχή ασύλου.
«Εχουμε πολλούς μετανάστες που δεν θέλουν να μείνουν στην Ιταλία και οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να μένουν εδώ εξαιτίας της συνθήκης αυτής», εξήγησε.
Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.