Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και οι αστείρευτες πηγές της από τη μαύρη Εργασία − Απάντηση στην Πανεργατική Απεργία της 8 Δεκέμβρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ
Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταδικάζει την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού για τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Το πρόσχημα ότι «κάτι τέτοιο έχει γίνει ήδη και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου ΔΕΗ» χρησιμοποιείται από την εργοδοσία για να περάσει τη μείωση ως κάτι το δεδομένο, κρύβοντας ταυτόχρονα ότι και η ίδια, αυτό που θέλει είναι να έχει πιο φθηνούς εργαζόμενους.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Ανανεώσιμες να παλέψουν να μην περάσει η μείωση στο εισόδημά τους.
Το κύριο δεν είναι αν η ΔΕΗ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου, αν η μείωση έχει γίνει ή όχι και σε άλλους εργαζόμενους στον όμιλο. Είναι Άδικη και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων και μόνο με αυτό το κριτήριο, οι εργαζόμενοι πρέπει να την απορρίψουν.
Η εταιρία εφαρμόζει ακριβώς αυτό που ζητάνε οι Βιομήχανοι.
  • Εργασία δίχως δικαιώματα, δίχως συλλογικές συμβάσεις, μονομερώς να αποφασίζει για την αξία της εργασίας μας.
Για αυτό και καίγονται ΣΕΒ (Σύλλογος Ελ. Βιομηχάνων) και κυβέρνηση να περάσουν τις ομαδικές απολύσεις, την κινητικότητα, την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.
Επομένως, η επίθεση που δέχονται αυτήν τη στιγμή οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ΑΠΕ, δεν είναι ξεκομμένη από τη συνολικότερη επίθεση που έχουν εξαπολύσει στο σύνολο των δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων και άρα δεν μπορεί και να αντιμετωπιστεί από τον καθένα για τον εαυτό του.
Η ουσία είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι και στον κλάδο της Ενέργειας δεχόμαστε συνεχώς επίθεση στους μισθούς και στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία της εκάστοτε επιχείρησης, ώστε να γίνουμε πιο φθηνοί, άρα να παράγουμε μεγαλύτερο κέρδος.
  • Αυτό είναι που επιδιώκουν με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.
  • Αυτό επιδιώκουν με τις ιδιωτικοποιήσεις, κερδοφορία από τομείς της οικονομίας όπως είναι η Ενέργεια και οι ΑΠΕ ενώ την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι να πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα στο σπίτι μας, το πετρέλαιο για τη θέρμανσή μας
  • Φθηνή ευέλικτη εργασία – εκμετάλλευση και παράλληλα να χρηματοδοτούμε τα κέρδη τους.
Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί προκειμένου να έρθει ανάπτυξη για το κεφάλαιο και όχι για τους εργαζόμενους.
  • Δίνει φιλέτα από τον κλάδο της Ενέργειας στους βιομήχανους (παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, εργολαβοποίηση σε ΔΕΗ και ΕΛΠΕ).
  • Ταυτόχρονα μειώνει μισθούς και τσακίζει εργασιακά δικαιώματα.
Όλα για την κερδοφορία του κεφαλαίου!
Μεγάλες και διαχρονικές είναι και οι ευθύνες που έχει η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που έδεσε χειροπόδαρα τους εργαζόμενους του ομίλου, προκειμένου να αποδεχθούν την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης χωρίς να αντιδράσουν.
  • Καλλιεργούσαν όλα αυτά τα χρόνια τη λογική του «μικρότερου κακού», «της εξαίρεσης και ότι εμάς δεν μας πιάνουν τα μέτρα», εφησυχάζοντας τους εργαζόμενους.
  • Έβαλαν πλάτη, στηρίζοντας όλη την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων. Χωρίς αυτήν, η κυβερνητική πολιτική δεν θα πέρναγε τόσο εύκολα. Όταν οι «εκπρόσωποι» των εργαζομένων είναι συνεργάτες των εργοδοτών και της κυβέρνησης, μόνο κακά περιμένουν τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας σας καλεί να μη δεχτείτε καμία έκπτωση στα δικαιώματά σας, καμία περικοπή μισθού. Πρέπει και μπορείτε να αγωνιστείτε να μην περάσει το σχέδιο της διοικήσης, το σημερινό αλλά και όλα όσα έπονται.  Δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι και να αποδεχόμαστε μια ζωή κατώτερη από αυτή που μας αξίζει.
Το πρόβλημα στον χώρο επιβεβαιώνει την ανάγκη για οργάνωση των εργαζομένων με την υπόλοιπη εργατική τάξη, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.
Οργάνωση σε κατεύθυνση Ακύρωσης του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας όπως είναι η ενέργεια,
  • για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,
  • για  την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς,
  • για μισθούς με Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, ώστε να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα προ κρίσης, Κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων Εργασίας κ.α.
Μέσα σε ένα καθεστώς γενικευμένης ευελιξίας στην αγορά εργασίας, που επεκτείνεται με τις προτάσεις της κυβέρνησης για τα δήθεν «αντισταθμιστικά» στις ομαδικές απολύσεις, ποιος μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν θα είναι ο επόμενος που θα δοκιμάσει την ευελιξία, ακόμα κι αν μέχρι σήμερα δουλεύει με σχετικά σταθερές σχέσεις, όταν οι συνάδελφοι δίπλα του, στην ίδια επιχείρηση, δουλεύουν με συμβάσεις, όταν οι εργολαβικές εταιρίες ρίχνουν το «κόστος εργασίας»
 Καλούμε να δώσετε μία πρώτη απάντηση με τη συμμετοχή σας στην
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
στην Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια
Για να παλέψουμε για δουλειά με δικαιώματα, να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο εργατικό κίνημα
Σας καλούμε σε σύσκεψη στα γραφεία μας στο Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας να συντονίσουμε την δράσης μας με τους υπόλοιπους εργαζομένους στον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.