Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Το κράτος των παπ(π)άδων και τα κραταιά πάπαλα − ΚΚΕ: Μεταφυσικές προσεγγίσεις και αντικομμουνισμός

ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Αναφορές του Ιερώνυμου που παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους
Τετάρτη 05/10/2016 - 18:21 - Ενημέρωση: Τετάρτη 05/10/2016 - 18:22
Σε αναφορές που παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους του τόπου και ανιστόρητες αναφορές επηρεασμένες από πρωτόγονο αντικομμουνισμό, προχώρησε χθες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Ιερώνυμου
Τετάρτη 05/10/2016 - 15:25 - Ενημέρωση: Τετάρτη 05/10/2016 - 18:23
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Ιερώνυμου στην Ιερά Σύνοδο, σημειώνει:
«Οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου παραπέμπουν περισσότερο σε σκοτεινές περιόδους του τόπου και αποτελούν ανιστόρητες αναφορές επηρεασμένες από πρωτόγονο αντικομμουνισμό.
Πρόκειται για απλουστευτικές μεταφυσικές προσεγγίσεις και προσπάθεια να ταυτιστεί ο σοσιαλισμός, η κοσμοθεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού, ακόμη και αστικοί εκσυγχρονισμοί, όπως ο χωρισμός κράτους - εκκλησίας, που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες, με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, το νεοφιλελευθερισμό κ.λπ.
Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με ανεύθυνο τρόπο άνοιξε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν επικίνδυνη διολίσθηση, προσπάθεια διαίρεσης του λαού μας, με βάση τις ιδεολογικές, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι είναι υπερώριμο ζήτημα και για την Ελλάδα ο διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας και ό,τι αυτό σημαίνει για την εκπαίδευση, το περιουσιακό ζήτημα της εκκλησίας, τις τελετουργικές διαδικασίες σε δημόσιους θεσμούς, τον πολιτικό γάμο, την πολιτική κηδεία, την ονοματοδοσία παιδιών, τη δυνατότητα αποτέφρωσης νεκρών κ.ά.».
902

Με αφορμή ότι η κυβέρνηση με εντελώς ανεύθυνο τρόπο «άνοιξε» το ζήτημα του χωρισμού κράτους - εκκλησίας αλλά και τις σχετικές δηλώσεις Φίλη, αναφέρθηκε στο σημερινό μοντέλο των σχέσεων εκκλησίας - πολιτείας και επικαλέστηκε και υιοθέτησε πρόσφατη δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς σχετικά με το χωρισμό εκκλησίας - πολιτείας.
Είπε συγκεκριμένα:
«Για το κεφάλαιο αυτό θα δανειστώ τις σκέψεις του αγαπητού συναδέλφου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ: "Το πρόταγμα του λεγόμενου χωρισμού επαναλαμβάνεται από προφανώς άμοιρους νομικής παιδείας, οι οποίοι με εφαλτήριο το λεγόμενο θράσος αγνοίας τους θέτουν προς κατεδάφιση ό,τι συνιστά το κράτος δικαίου που επί διακόσια χρόνια σχεδόν πύργωσε ο λαός μας με αίμα και ιδρώτα.
Τα κόμματα της Αριστεράς με τη γνωστή φιλοσοφικο-κοινωνική βιοκοσμοθεωρία του κομμουνιστικού κοσμοειδώλου, όπως γνώρισε το χωρισμό αυτό ο καταρρεύσας υπαρκτός σοσιαλισμός στο ανατολικό μπλοκ, που στην ουσία ήταν ο διωγμός της θρησκευτικής πίστεως, ελαύνονται από αποτυχημένα αθεϊστικά ιδεολογήματα και συναντώνται με τα υπόλοιπα κόμματα του νεοφιλελεύθερου χώρου κάτω από τις ντιρεκτίβες της νέας εποχής και της νέας τάξεως. Μιλούν για χωρισμό εκκλησίας και κράτους επικαλούμενοι δήθεν προοδευτικά συνθήματα. Οι αντιλήψεις, όμως, περί χωρισμού είναι του περασμένου αιώνα που γεννήθηκαν κάτω από μισαλλόδοξο αντιθρησκευτικό και αντικληρικαλιστικό λαϊκιστικό πνεύμα που δεν συμβιβάζεται με τις σημερινές πολιτειακές και θρησκευτικές αντιλήψεις"».
Ακόμα πρόσθεσε ότι:
«...η πολιτεία ούτε θέλει αλλά ούτε μπορεί, πράγματι, να χωριστεί από την εκκλησία με όρους κοινωνίας όπως δεν μπορεί να χωρισθεί από οποιαδήποτε "γνωστή θρησκεία". Η πολιτεία, εάν το θελήσει, και έχει τη συγκατάθεση αυτού του λαού ας το επιχειρήσει τηρώντας, βεβαίως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της εκκλησίας και τις σχετικές συμβάσεις».
Τέλος, κατέθεσε τις προτάσεις τους στις οποίες προβλέπεται ανάμεσα σε άλλα:
«Να καθιερωθεί ο τρόπος των "Διακριτών Ρόλων" που εν μέρει λειτουργεί σήμερα, αλλά και των "Καθαρών Διακριτών Ρόλων" με τάση συνεργασίας, όταν το χρειάζεται ο λαός μας. Αξιοποίηση της εναπομείνασης εκκλησιαστικής περιουσίας σε συνεργασία με την πολιτεία. Υλοποίηση της ληφθείσης απόφασης στη Βουλή την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 σύμφωνα με την οποία θα συνεχισθεί η συνεργασία μέσα από αμοιβαίο διάλογο από μηδενική βάση εκκλησίας - πολιτείας για το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.