Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΣτΕ: Η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παπά και οι παπατζήδες του συντάγματος των καναλαρχών − ΚΚΕ: Ανασφάλεια των εργαζομένων και ενημέρωση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες
Τετάρτη 26/10/2016 - 23:14 - Ενημέρωση: Πέμπτη 27/10/2016 - 00:22
Αντισυνταγματικό έκρινε τον νόμο Παπά (ν. 4339/2015) για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι σε ανασφάλεια και η ενημέρωση στα χέρια επιχειρηματιών
Τρίτη 25/10/2016 - 17:06
Σε σχόλιο για την αντιπαράθεση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το δίλημμα “συνταγματικός ή αντισυνταγματικός νόμος”, που κυριαρχεί στην αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αντικειμενικά κρύβει την ουσία του προβλήματος, ότι δηλαδή, είτε με το σημερινό είτε με το προηγούμενο καθεστώς, οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, η ενημέρωση θα εξακολουθήσει να γίνεται με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφού τα κανάλια θα εξακολουθήσουν να ανήκουν σε ορισμένους μεγάλους επιχειρηματίες. Και στο ζήτημα αυτό συναντιούνται όλοι, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις».
902

Έπειτα από σχεδόν 5,5 ώρες συνεδρίασης, με ψήφους  με ψήφους 14 - 11 η Ολομέλεια αποφάσισε πως οι αρμοδιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες ανήκουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο όταν συγκροτηθεί θα πρέπει να διεξάγει διαγωνισμό. Συνεπώς ο διαγωνισμός που έγινε δεν ισχύει και τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια δεν κλείνουν. Να υπενθυμίσουμε ότι η θέση του εισηγητή Γ. Παπαγεωργίου ήταν πως ο νόμος είναι συνταγματικός. Εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΣτΕ Ν. Σακελαρίου αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας ότι η διάσκεψη του δικαστηρίου είναι μυστική.
Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και από το πως θα διαμορφωθεί το τηλεοπτικό τοπίο μετά την απόφαση του ΣτΕ, η ουσία παραμένει ότι οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, η ενημέρωση θα εξακολουθήσει να γίνεται με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφού τα κανάλια θα εξακολουθήσουν να ανήκουν σε ορισμένους μεγάλους επιχειρηματίες, ζήτημα στο οποίο συναντιούνται όλα τα αστικά κόμματα, ανεξάρτητα από το πως τοποθετούνται για τον νόμο της κυβέρνησης.
Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης, με δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, σχολίασε ότι
«οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται». Πρόσθεσε ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» και ανήγγειλε ότι
«τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015».
Η Όλγα Γεροβασίλη παρουσίασε την κυβέρνηση να δίνει μάχη
«με το προηγούμενο αντισυνταγματικό καθεστώς» και προσπάθησε να αξιοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ για να ξεπλύνει την αντιλαϊκή της πολιτική, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί την «επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης» για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και μ' αυτόν τον τρόπο «στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.