Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Θανάσης Παφίλης: Το Σκοπευτήριο, οι στόχοι της κυβέρνησης και ο παραγματικός στόχος του οργανωμένου λαού (AUDIO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η δυσαρέσκεια και ο θυμός του λαού να μεταφραστούν σε οργανωμένο αγώνα και στόχους
Τρίτη 04/10/2016 - 12:59
Την ανάγκη η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και ο θυμός που υπάρχει στο λαό, να μεταφραστούν σε οργανωμένο αγώνα και στόχους, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» και το δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες, αρνητικές για την κυβέρνηση, δημοσκοπήσεις ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι υπάρχει πράγματι δυσαρέσκεια και θυμός σε πλατιά λαϊκά στρώματα, κάτι που είναι φυσιολογικό, ωστόσο αυτό δεν αρκεί, καθώς θα πρέπει η λαϊκή οργή να μεταφραστεί σε οργανωμένο αγώνα και στόχους. Ταυτόχρονα, είπε ότι αυτή η αγανάκτηση, δεν μπορεί να μετακινείται σε αυτούς που εφάρμοσαν προηγουμένως την ίδια πολιτική, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «ο κόσμος δηλώνει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει», ο Θ. Παφίλης είπε ότι ο λαός δεν πρέπει να απέχει αλλά αντίθετα να πάει και «να ψηφίσει το ΚΚΕ».
Σε ερώτηση για τη φιέστα που έστησε η κυβέρνηση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ο Θ. Παφίλης είπε ότι πρόκειται για «απαράδεκτη καπηλεία» που στόχο είχε να κρύψει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους, υπογράμμισε ότι η αντεργατική πολιτική φέρνει πάντοτε την καταστολή, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες του ότι θα γίνει πράξη η κυβερνητική «δέσμευση» για «κανένα χημικό σε εργατική λαϊκή διαδήλωση».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.