Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Κατρούγκαλος: Θα χαρακτηριζόταν γελοίος αν δεν ήταν επικίνδυνος − ΚΚΕ: Ο “ψαλιδοχέρης” και το νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μετά τα χημικά στους συνταξιούχους ο Γ. Κατρούγκαλος ζητά περισσότερους διαδηλωτές στους δρόμους
Πέμπτη 06/10/2016 - 17:28
Περισσότερο κόσμο στις διαδηλώσεις θέλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος που δήλωσε τη Δευτέρα ότι «ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να ενισχυθούν οι θέσεις μας και για τα Εργασιακά» όταν η κυβέρνηση επιτέθηκε με χημικά στους συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν για τις κομμένες συντάξεις.

ΚΚΕ
Σχόλιο για τις δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου σχετικά με το συνδικαλιστικό κίνημα
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου σχετικά με το συνδικαλιστικό κίνημα, αναφέρει:
Πέμπτη 06/10/2016 - 17:30 - Ενημέρωση: Πέμπτη 06/10/2016 - 17:30
«Όταν ο “ψαλιδοχέρης” κ. Κατρούγκαλος και η κυβέρνησή του, δηλώνουν ότι νοιάζονται για το συνδικαλιστικό κίνημα και τη συμμετοχή του λαού στους αγώνες, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες έριξαν χημικά σε πορεία συνταξιούχων, τότε διεκδικούν με αξιώσεις το ρεκόρ γκίνες για την μεγαλύτερη απάτη.
Τα πράγματα θα ήταν τόσο γελοία, αν πίσω από τις αναφορές Κατρούγκαλου για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, που είναι υπόθεση των ίδιων εργαζομένων να αντιμετωπίσουν, δεν κρύβονταν οι επιδιώξεις κυβέρνησης - θεσμών για νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».
902

Σύμφωνα με τη στήλη «στίγμα» του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ο υπουργός Εργασίας σε επικοινωνία μαζί του του είπε «εμάς δεν μας ενοχλούν οι κινητοποιήσεις, μας ενοχλεί που ο κόσμος που συμμετέχει είναι λίγος!» και πως «εμένα για παράδειγμα με στενοχωρεί που οι κινητοποιήσεις έχουν μικρή συμμετοχή, διότι αυτό δείχνει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα διέρχεται παρατεταμένη κρίση νομιμοποίησης».
Επίσης, ο Γ. Κατρούγκαλος επανέλαβε τον ισχυρισμό του «Αυτό που λέω είναι ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις μας βοηθάνε στη διαπραγμάτευση έναντι της τρόικας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.