Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μολότοφ-Ρίμπετροπ: «Ένα θαύμα διπλωματικής σοφίας» (Θανάσης Παπαρήγας) − ΕΕ: Εκμεταλλευτικός αντικομμουνισμός − ΚΚΕ: Ημέρα (επιλεκτικής) αμνησίας με στόχο τη νεολαία

23 Αυγ. 1939. Ο Μολότωφ υπογράφει το Σύμφωνο,
«Το θαύμα διπλωματικής σοφίας» κατά τον Θανάση Παπαρήγα
Όρθιοι στη μέση, Ρίμπεντροπ Στάλιν
29/8/2013: Οι ολοκληρωτισμοί είναι δύο... o εξής κομμουνισμός – Σημειώσεις, φωτογραφίες και ένα κείμενο (θαύμα) του Θανάση Παπαρήγα
Η αλήθεια για το Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπερντροπ
*

Πώς οδηγήθηκε εκεί η Σ.Ε.;
Ποιος υπήρξε ο ρόλος και η ταχτική των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας;
*
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΣΛΟΒΑΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Ωμός αντικομμουνισμός με το βλέμμα στη θωράκιση του συστήματος της εκμετάλλευσης
Το φόβο των αστών η ιστορία των σοσιαλιστικών επαναστάσεων «να μη γίνει το μέλλον τους» επιβεβαίωσαν οι εργασίες και οι αποφάσεις της αντικομμουνιστικής σύναξης της ΕΕ στη Σλοβακία
«Το πρόβλημα της σημερινής Ευρώπης δεν είναι μόνο η οικονομική κατάσταση ή η ασφάλεια. Το πρόβλημα είναι, επίσης, η κλίση ενός τμήματος του πληθυσμού προς αντισυστημικές και εξτρεμιστικές ομάδες...». Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης της Σλοβακίας, Lucia Zitnanska, στην ομιλία της χτες στο πλαίσιο των αντικομμουνιστικών εκδηλώσεων της σλοβακικής προεδρίας της ΕΕ, με αφορμή τη - χτεσινή - «Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων», όπως βαφτίστηκε από την ΕΕ η 23η Αυγούστου.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγελία για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις ΕΕ και σλοβακικής προεδρίας
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΕΕ και η σλοβακική προεδρία της, στο πλαίσιο της ονομαζόμενης «Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων», όπως επιχειρεί η ΕΕ να καθιερώσει τα τελευταία χρόνια την 23η Αυγούστου. Σε αυτές συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Δικαιοσύνης των κρατών-μελών, διαφόρων «ινστιτούτων» και ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται αδρά από ευρωενωσιακά κονδύλια με διατεταγμένη αποστολή τη λασπολογία και τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, το ξαναγράψιμο της Ιστορίας.
Ξεκάθαρος στόχος αυτής της αντικομμουνιστικής σύναξης είναι η χειραγώγηση εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων, πρώτα και κύρια της νεολαίας, με όπλα την παραχάραξη της Ιστορίας, την κατασυκοφάντηση των πρωτόγνωρων κατακτήσεων των εργαζομένων στο σοσιαλισμό. Μέσω της ανιστόρητης εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό επιδιώκεται η αθώωση τελικά του φασιστικού τέρατος και της μήτρας που το γεννάει και το αναπαράγει, του καπιταλιστικού συστήματος.
Οι φετινές εκδηλώσεις της ΕΕ και της σλοβακικής κυβέρνησης, με την προσθήκη συζητήσεων για τη «ριζοσπαστικοποίηση στην Ευρώπη», επιχειρούν ακόμη πιο ανοιχτά να στοχοποιήσουν την πάλη του εργαζόμενου λαού για την κοινωνική απελευθέρωση, την κομμουνιστική δράση και ιδεολογία, όπως συμβαίνει σε μια σειρά από χώρες - μέλη της ΕΕ, όπου διώκονται ποινικά τα κομμουνιστικά κόμματα και η πολιτική δράση των κομμουνιστών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί με τη συμμετοχή της στην αντιδραστική αυτή σύναξη νομιμοποιεί και συμβάλλει στην ενίσχυση του αντικομμουνισμού, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και στην αθώωση του φασισμού, που ιστορικά, όπως και σήμερα, αποδεικνύονται ότι αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Οι λαοί διαθέτουν τη μνήμη, την εμπειρία από το παρελθόν και τη σημερινή πείρα από την αντιλαϊκή βαρβαρότητα που δοκιμάζουν από την πολιτική των μονοπωλίων, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεών των κρατών-μελών της για να αντιμετωπίσουν και την αντικομμουνιστική εκστρατεία και την αντιλαϊκή πολιτική, ανοίγοντας με τη δική τους συμμαχία το δρόμο για την εργατική - λαϊκή εξουσία και την ευημερία τους.

Τα λόγια της είναι ενδεικτικά των στοχεύσεων αυτών των πρωτοβουλιών της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, που εντάσσονται στην ανιστόρητη προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό και οι οποίες, πίσω από τα περί «εξτρεμισμού», στην πραγματικότητα έχουν στο στόχαστρό τους οτιδήποτε μπορεί να κλονίσει το σύστημα της εκμετάλλευσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι βασικό θέμα των διήμερων εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στη Σλοβακία με αφορμή την «23η Αυγούστου», στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Δικαιοσύνης των κρατών - μελών της ΕΕ και διαφόρων «εθνικών ινστιτούτων μνήμης», ήταν η άνοδος της λεγόμενης «ριζοσπαστικοποίησης» στην Ευρώπη και τα μέτρα πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής της.
Γίνεται έτσι σαφές ότι ο αντικομμουνισμός, η διαστρέβλωση της ιστορικής μνήμης, η προσπάθεια να ρίξουν λάσπη στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα με τις πρωτόγνωρες εργατικές - λαϊκές κατακτήσεις, έχει συγκεκριμένο στόχο: Τη θωράκιση της αστικής εξουσίας και την προστασία της από την αμφισβήτηση και την «αντισυστημική δράση» των λαών. Αυτή είναι η πραγματική ανησυχία των αστικών τάξεων της ΕΕ και του πολιτικού τους προσωπικού, την οποία φροντίζουν να «ντύνουν» με τις γνωστές επικλήσεις περί προστασίας της «δημοκρατίας», του «κράτους δικαίου» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»...
Βάζουν τη νεολαία στο επίκεντρο της αντικομμουνιστικής εκστρατείας
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κοινή δήλωση της υπουργικής διάσκεψης τονίζεται ότι «είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε με τους νέους ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις εκκλήσεις των ριζοσπαστικών ιδεολογιών, λόγω της ανασφάλειας για το μέλλον τους και της οικονομικής και πολιτικής ατμόσφαιρας στην Ευρώπη», ενώ προστίθεται με νόημα: «Η εκπαίδευση και η κατάρτιση είναι εξίσου σημαντική για την ευαισθητοποίηση των εισαγγελέων και των δικαστών που ασχολούνται με τους βίαιους εξτρεμισμούς και τη ριζοσπαστικοποίηση...».
Με πομπώδεις φράσεις του τύπου «η ιστορία μας δεν πρέπει να γίνει το μέλλον μας», στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν ότι η συστηματική παραχάραξη της Ιστορίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία, η προσπάθεια να «λερώσουν» το όραμα και τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, έχει το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον, στην προσπάθεια των αστικών επιτελείων να εμποδίσουν την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.
Στην ίδια λογική, της προκλητικής προσπάθειας να ταυτιστεί ο φασισμός, αυτό το γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, με τον κομμουνισμό και τα εκατομμύρια των ηρώων που πάλεψαν και κατάφεραν να το τσακίσουν, κινήθηκε, άλλωστε, και δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Φρ. Τίμερμανς, και άλλων δύο Επιτρόπων της ΕΕ για την περιβόητη «πανευρωπαϊκή μέρα μνήμης», οι οποίοι ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων, ότι το γερμανο-σοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης, γνωστό ως σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ, που υπεγράφη στις 23/8/1939, ήταν αυτό που «σηματοδότησε την έναρξη μιας από τις πιο σκοτεινές περιόδους της πρόσφατης ιστορίας της ηπείρου μας, η οποία επέφερε τον εκτοπισμό, τα βασανιστήρια και τη δολοφονία δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων υπό ολοκληρωτικά καθεστώτα».
Επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να «κουκουλώσουν» το γεγονός ότι υπεύθυνο για τα δεινά που υπέφεραν και υποφέρουν οι λαοί είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, με όλα τα «παιδιά» του, το φασισμό και το ναζισμό, τις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.