Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΚΚΕ: Για να ζωντανέψει η ελπίδα, η αισιοδοξία − Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

   Με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση
Φυλλάδιο του Κόμματος για τις εξελίξεις
Δευτέρα 29/08/2016 - 20:30
 «ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ». Με αυτόν τον τίτλο προμετωπίδα κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες καινούργιο τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ που ενημερώνει το λαό για τις εξελίξεις, την νέα επίθεση της κυβέρνησης με τη δεύτερη «αξιολόγηση», το νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα νέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα περικοπών και τις νέες ιδιωτικοποιήσεις. Υπογραμμίζει ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «υποταγή ή αντεπίθεση για την ανατροπή» και καλεί το λαό «τώρα» να επιλέξει αυτό που θα κάνει τη διαφορά: «Να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί στο κίνημα για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Γιατί, «η δύναμή σου είναι εδώ, η λύση είναι εδώ, στον αγώνα με το ΚΚΕ, στην Κοινωνική Συμμαχία για τη Λαϊκή Εξουσία».
Αναλυτικά το φυλλάδιο αναφέρει:
«Με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση.

Εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, άνεργες, επαγγελματίες, αγρότες, νέοι και νέες
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού µε την πρώτη αξιολόγηση φόρτωσε στο λαό νέους δυσβάσταχτους φόρους, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, το μόνιμο "κόφτη", τώρα προετοιμάζεται για νέα επίθεση.
Το "μενού" της δεύτερης "αξιολόγησης" περιλαμβάνει νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, νέα εµπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα περικοπών, νέες ιδιωτικοποιήσεις.
Οι δήθεν "κόκκινες γραµµές" της κυβέρνησης δεν πείθουν πλέον κανένα. Τα ίδια έλεγαν και για τις συντάξεις που μειώνονται συνεχώς. Τα ίδια έλεγαν και για τον ΕΝΦΙΑ, που δεν καταργήθηκε.
Οι λεονταρισμοί εναντίον του "κακού" ΔΝΤ, που θέλει τα αντεργατικά μέτρα, σε αντίθεση µε την "καλή" ΕΕ, που τα απορρίπτει, είναι "στάχτη στα µάτια" του λαού. Τα ίδια μέτρα υλοποιούνται σε όλες τις χώρες της λυκοσυμμαχίας, όπως στη Γαλλία, από τον φίλο του ΣΥΡΙΖΑ, Ολάντ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπηρετεί πολιτικές αποκλειστικά υπέρ του κεφαλαίου. Την ώρα που φορτώνει στο λαό δυσβάσταχτα βάρη, την ίδια ώρα ψηφίζει νόμους για νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Εµπλέκει την Ελλάδα ακόμη πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δεν της φτάνουν τόσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που έχει η Ελλάδα, προωθεί και την ίδρυση νέας στην Κάρπαθο.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Καμία εμπιστοσύνη στη θεωρία της “Δίκαιης Ανάπτυξης”
Λένε ότι μπορεί να χρειάστηκε να πάρουν επώδυνα μέτρα, να μειώθηκαν οι συντάξεις, να έχασες το ΕΚΑΣ, να μην καταργήσανε τον ΕΝΦΙΑ..., αλλά οι επενδύσεις έρχονται, οι στόχοι ξεπερνιούνται... πετύχανε τετραπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα... έρχεται η ανάκαμψη... θα ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι…
Με τα ίδια επιχειρήµατα που έλεγαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν κι αυτοί το λαό, προσπαθώντας να µας πείσουν ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο, ότι τα δύσκολα πέρασαν.
Ποια είναι όµως η πραγµατικότητα; Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το έλλειμμα που υπάρχει σήμερα στη λαϊκή οικογένεια, στο εισόδημα, στην Ασφάλιση, στα σχολεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια κ.α.
Η ανάκαμψη, που µας λένε, θα είναι για τα κέρδη των λίγων, δεν θα οδηγήσει σε αναπλήρωση απωλειών, κατάργηση αντιλαϊκών νόμων, ουσιαστική ανακούφιση. Διαρκώς θα ζητάνε νέα μέτρα. Γι’ αυτό άλλωστε ψήφισαν και τον αυτόματο κόφτη, για να μην υπάρχει καμία παρέκκλιση από την αντιλαϊκή πολιτική.
Η όποια ανάκαμψη είναι αβέβαιη, αφού η ελληνική οικονομία επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία, όπου οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.
Υπάρχει πλούσια πείρα στο λαό για να γυρίσει την πλάτη στη νέα εξαπάτηση
Σήμερα, οι λίγες νέες θέσεις εργασίας είναι κακοπληρωμένες, μερικής απασχόλησης. Με τέτοιες θέσεις εργασίας αντικαθίστανται παλιότεροι εργαζόμενοι µε νέους.
Υπάρχουν και σήμερα κλάδοι της οικονομίας, µε μεγάλη κερδοφορία, π.χ. στον τουρισμό, που οι εργαζόμενοι εκεί δεν απολαμβάνουν τίποτα, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν συνθήκες γαλέρας, ενώ πολλαπλασιάζονται οι λαϊκές οικογένειες που δεν κάνουν καθόλου ή κάνουν ελάχιστες ημέρες διακοπές.
Η ανακούφιση, που υπόσχονται, όλη κι όλη θα είναι κάποια ψίχουλα για κάποιες ομάδες της πιο ακραίας φτώχειας, που οι ίδιοι δημιουργούν. Θα είναι όπως το ΕΚΑΣ. Από τη μία το κόβουν και από την άλλη δίνουν σε ελάχιστους και για ελάχιστο χρόνο κάρτες αλληλεγγύης και κουπόνια σίτισης. Τελικά, ούτε αυτοί ανακουφίζονται πραγματικά, έστω προσωρινά.
Αυτή είναι η ΣΥΡΙΖΑίικη "ευαισθησία".
Κανένας να μην ξεγελαστεί από τον κάλπικο καβγά κυβέρνησης - ΝΔ!
Ο καβγάς αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος σ’ αυτή τη φάση για το κεφάλαιο, ποιανού η συνταγή είναι καλύτερη. Σε όλα τα βασικά συμφωνούν, αλλά θέλουν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, την κοινή ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο, στα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα, στη φοροαπαλλαγή και ενίσχυση µε κρατικό χρήμα των μονοπωλιακών ομίλων.
Ο τσακωμός τους για τη "διαπλοκή" και τις “τηλεοπτικές άδειες” είναι για το ποια επιχειρηματικά συµφέροντα θα επικρατήσουν στη νέα αναδιανομή της πίτας ανάμεσα στα παλιά και τα νέα "τζάκια", που ευνοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να εξασφαλίσει εκτός των άλλων ευνοϊκό τηλεοπτικό περιβάλλον, όπως έκαναν κι οι προηγούμενοι.
Παρά τις αντιθέσεις τους για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, η έγνοια τους είναι να υπάρχουν ισχυρές φιλομονοπωλιακές κυβερνήσεις, για να εφαρμόζεται απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική τους.
Η µεν ΝΔ θέλει να επανέλθει στην καρέκλα της κυβερνητικής εξουσίας και υπερασπίζεται το παλιό μοντέλο των μονοκομματικών κυβερνήσεων, χωρίς όμως να αποκλείει και ευρύτερες συναινέσεις, που προς το παρόν δεν μπορεί να καταφέρει.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων µε άλλα κόμματα, που θα μοιράζονται την ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής, για να μπορέσει πιο άνετα να κάνει τη βρώμικη δουλειά που του έχουν αναθέσει, μετά το 3ο μνημόνιο, οι "εταίροι" του και η αστική τάξη της χώρας.
ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ προσπαθούν να αναστηλώσουν, χωρίς επιτυχία προς το παρόν, το χρεοκοπημένο χώρο της κεντροαριστεράς, ιδιαίτερα τώρα που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ και γίνεται το αγαπημένο παιδί της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι πρόθυμη να συµβάλει σε όποιο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα, παίζοντας ως "λαγός" του συστήματος πότε µε τον Τσίπρα, πότε µε τον Μητσοτάκη. Η ναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επικεντρώνει τη δράση της σε βάρος κατατρεγμένων και εγκλωβισμένων προσφύγων στη χώρα, για να βγάλει λάδι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Ρίχνει "στάχτη στα µάτια" των αποπροσανατολισμένων, που την ακολουθούν ακόμη, για την εγκληματική της δράση, η οποία αποκαλύφθηκε μετά τις δολοφονικές της επιθέσεις κατά προοδευτικών καλλιτεχνών, εργατών συνδικαλιστών, κομμουνιστών, μεταναστών.
Όλοι καταψηφίζουν τις προτάσεις νόµου που καταθέτει το ΚΚΕ στη Βουλή για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών.
Μια σειρά οπορτουνιστικές και άλλες "αριστερόστροφες"  δυνάμεις (ΛΑΕ - Κωνσταντοπούλου - ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που πρωτοστάτησαν και έδωσαν στήριξη στην εξαπάτηση της "πρώτης φοράς αριστερά" και σήμερα προβάλλουν ως πανάκεια το εθνικό νόμισμα, που δήθεν θα σώσει το λαό, εκτίθενται µε το πρόσφατο δημοψήφισμα στη Βρετανία. Η Βρετανία της στερλίνας έπαιρνε τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα, όπως οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Αποδεικνύεται ότι η έξοδος μιας χώρας από την ΕΕ μπορεί να είναι πραγματικά προς όφελος του λαού µόνο αν συνδέεται µε την πάλη ενάντια στη βάρβαρη καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία. Τα μικρά ή μεγαλύτερα ρήγματα στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες, το πολιτικό εργατικό κίνημα τα αξιοποιεί µε ενέργειες ανάπτυξης της ταξικής πάλης και όχι µε συμμαχίες και κυβερνήσεις “επιδιόρθωσης” αυτών των ενώσεων.
Υποταγή ή αντεπίθεση για την ανατροπή είναι το πραγματικό δίλημμα. Όσο αργούμε θα μετράμε απώλειες.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, για μαχητική δράση τώρα, για την οργάνωση μιας μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης.
Πρωτοστατούμε για τη μαζική συμμετοχή, τη ζωντανή λειτουργία και δράση σωματείων και μαζικών φορέων, με δυνάμωμα της αλληλεγγύης και των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων.
Πολλαπλασιάζουμε τη δύναμή μας για νίκες, για την προώθηση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, στη γραμμή ρήξης και ανατροπής, της συμμαχίας των εργατών με τη φτωχή αγροτιά και τους επαγγελματίες.
  • Κάτω οι άδικοι φόροι
  • Δουλειά με δικαιώματα για όλους
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για κατοχύρωση των εργαζομένων
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και την αγωνιστική διεκδίκηση
  • Κάλυψη των απωλειών σε εισόδημα και κοινωνικές παροχές, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πείνας
  • Σύγχρονες δημόσιες δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια
  • Μπλόκο σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κατά άλλων λαών - Να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις - Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
  • Αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
Οι αγώνες, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ξεσκέπασαν την κυβερνητική προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική της. Ακόμη όμως δεν αντιστοιχούν στο μέγεθος της επίθεσης που δέχεται ο λαός.
Πραγματική φιλολαϊκή απάντηση στη σημερινή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει με αλλαγή διαχειριστή, να φύγει ο Τσίπρας για να έρθει ο Μητσοτάκης ή να μείνει ο Τσίπρας για να μην έρθει ο Μητσοτάκης. Η πραγματική φιλολαϊκή απάντηση βρίσκεται στην πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
Γι’ αυτό χρειάζεται ένα κίνημα πολύ πιο μαζικό, οργανωμένο, ριζωμένο στους τόπους δουλειάς, που θα αμφισβητεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Θα έρχεται σε σύγκρουση με τις αυταπάτες του παρελθόντος, με τις λογικές του “μικρότερου κακού”.
Γι’ αυτό χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ
Μόνο έτσι θα μπορούμε να εμποδίζουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικούμε την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, να καταργήσουµε όλους τους προηγούμενους αντιλαϊκούς νόμους.
Σε όλους εσάς, που βλέπετε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, που έχετε διάθεση να συγκρουστείτε µε τη μοιρολατρία και τις μειωµένες απαιτήσεις, σας λέμε ότι το µόνο κόμμα που μπορεί να σας εκφράσει είναι το ΚΚΕ, παρά τις όποιες επιφυλάξεις σας.
Καλούµε ιδιαίτερα τον κόσμµο που αισθάνεται αριστερός, που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει το βήμα τώρα και να συµπορευτεί µε το ΚΚΕ. Δεν αλλάζει η κατάσταση µόνο µε τη δυσφορία και τις δικαιολογίες γι’ αυτή την κυβέρνηση.
Να βαδίσουμε τώρα μαζί.
Για να ζωντανέψει η ελπίδα, η αισιοδοξία.
Ό,τι δήθεν διαφορετικό δοκιμάσατε μέχρι σήμερα σας απογοήτευσε.
Τώρα έρχεται η ώρα να επιλέξετε αυτό που θα κάνει την πραγματική διαφορά
Σας καλούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί στο κίνημα για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
Γιατί είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε. Γιατί προβάλλει την ανάπτυξη που θα ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών.
Είναι ρεαλιστική, γιατί υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει ο συσχετισμός υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για ν’ αλλάξει τελικά χέρια η εξουσία. Να πάρει η εργατική τάξη, ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισότιμες οικονομικές σχέσεις με άλλα κράτη. Για να μπορέσει ο λαός να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του, με τις δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη και η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,
ME ΤΟ ΚΚΕ,
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.