Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Για καλό μήνα: ΠΑΜΕ να ανακόψουμε την πορεία τους


Η πρώτη δόση των νέων μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις αύριο Τρίτη
Δευτέρα 01/08/2016 - 10:08 - Ενημέρωση: Δευτέρα 01/08/2016 - 14:23
Την πρώτη δόση από τις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων θα δούνε με την καταβολή της επικουρικής τους σύνταξης από την Τρίτη 2 Αυγούστου χιλιάδες συνταξιούχοι, ενώ
  • ακολουθεί στις 2 Σεπτέμβρη, η δεύτερη δόση των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων, όπως προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισμένος αντιασφαλιστικός νόμος.
Σε αυτούς που θα επιβληθεί η νέα μείωση, μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει και η παρακράτηση των αναδρομικών, αφού η νέα περικοπή στις επικουρικές αρχίζει από την 1η Ιούνη του έτους.
  • Δηλαδή η μείωση θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, καθώς στη μηνιαία παρακράτηση θα προστεθεί και ο ισόποσος επιμερισμός των αναδρομικών Ιούνη και Ιούλη.
  • Οι μειώσεις στις αποδιδόμενες επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα αφορούν πάνω από 200.000 συνταξιούχους, ενώ το ύψος τους μπορεί να φτάνει και το 1/3 της σημερινής επικουρικής σύνταξης.
Μάλιστα η πρόσφατη αναφορά του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής περί ελλείμματος των ασφαλιστικών ταμείων 9% επί του ΑΕΠ, αν συμπεριληφθούν και οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης καθώς και τα εφάπαξ, είναι ένας εύσχημος τρόπος υπενθύμισης ότι οι μέχρι τώρα περικοπές στις συντάξεις δεν θα είναι οι τελευταίες. 
  • Πολύ περισσότερο που ο νέος νόμος περιέχει τη θεσμοθέτηση διαρκών περικοπών όλα τα επόμενα χρόνια, που θα αφορούν πρωτίστως τις νέες συντάξεις.
Ο νέος «επανυπολογισμός» των αποδιδόμενων επικουρικών συντάξεων θα γίνει με το νέο μειωμένο συντελεστή 0,45% ανά έτος ασφάλισης, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η προστασία των κατώτερων ορίων. 
  • Ουσιαστικά το «λεπίδι» θα αφορά όλες τις επικουρικές συντάξεις, ανεξάρτητα από το ύψος τους. 
  • Το ύψος της περικοπής εξαρτάται από το άθροισμα κύριων και επικουρικών, που σύμφωνα με το νόμο ορίζεται αθροιστικά στο ποσό των 1.300 ευρώ.
Έτσι θα δεχτούν άμεση μείωση στην επικουρική τους σύνταξη, όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω του ποσού των 1.300 ευρώ.
Πάντως μετά τον υπολογισμό των επικουρικών,
  • εφόσον με τους νέους χαμηλότερους συντελεστές το άθροισμα κύριων και επικουρικών συνεχίζει να ξεπερνά τα 1.300 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό θα περικόπτεται μέχρι του ποσού των 1.300 ευρώ μεικτά, δηλαδή σε καθαρό δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 1.150 ευρώ.
Μάλιστα, προκειμένου η κυβέρνηση να απλώσει περισσότερο το «δίχτυ» των περικοπών που ψήφισε σε όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό συνταξιούχων, ορίζει ότι το ποσό των 1.300 ευρώ που τίθεται ως όριο για τις άμεσες μειώσεις, δεν είναι αυτό που καταβάλλεται, αλλά σε αυτό προστίθενται: 
  • Η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης 6% για τις κύριες και 6% για τις επικουρικές.
  • Η εισφορά αλληλεγγύης υπέρ ΑΚΑΓΕ (από 3% έως 14% για ποσά άνω των 1.400 ευρώ στις κύριες και 3% έως 10% για ποσά άνω των 300 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις, που μπήκαν με νόμους του 2010 και 2011).
Έτσι, τα ποσά που θα δεχτούν τη νέα επιβάρυνση είναι «φουσκωμένα» και επιπλέον μεγαλώνει και ο αριθμός των συνταξιούχων που θα θιχτούν.
Τη νέα καρατόμηση των επικουρικών συντάξεων με αναδρομική ισχύ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.