Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Δημήτρης Κουτσούμπας: Είστε όλοι σας, τελικά, μια μεγάλη απάτη (VIDEO)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο λαός δεν «χορταίνει» με Εξεταστικές Επιτροπές, αλλά με κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων
Τρίτη 26/07/2016 - 19:15 - Ενημέρωση: Τρίτη 26/07/2016 - 20:18
Στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία του:
«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Η κοροϊδία και ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. Χτες ο πρωθυπουργός παρουσίασε μιαν υποτιθέμενη "νέα μεταπολίτευση με νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα", κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι λαϊκές οικογένειες σε αυτήν τη χώρα δεν μπορούν να επιβιώσουν ούτε με διαβουλεύσεις συνταγματικές, ούτε με συνελεύσεις εκλογικές. Αυτά δεν γεμίζουν με φαΐ το άδειο στομάχι, ούτε γεμίζουν τις τσέπες με ευρώ για να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα άλλα φορολογικά χαράτσια. Κι από το φθινόπωρο, βέβαια, ετοιμάζονται και νέα μέτρα, λες και δεν μας έφταναν όλα αυτά μέχρι τα τώρα.
Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη σειρά του θέλει να παίξει κι αυτός σ' αυτό το παιγνίδι του αποπροσανατολισμού, προσδοκώντας σε μια νέα δικομματική κοκορομαχία από τα παλιά μέσα στη Βουλή λες και θα συμβάλει έτσι να χορτάσει και να ανακουφιστεί ο λαός μας από τα μνημόνια, τους νόμους τους αντεργατικούς που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα ψήφισαν πέρσι τέτοιο καιρό εδώ μέσα. Όμως ο λαός δεν χορταίνει ούτε με Εξεταστικές Επιτροπές, ούτε με τέτοιες συζητήσεις εντός της Βουλής.
Μόνο με κατάργηση των νόμων που ψηφίζετε όλοι σας χρόνια τώρα και σήμερα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ανάκτηση έστω των τεράστιων οικονομικών απωλειών, των εισοδημάτων που είχε ο λαός.
Γιατί το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, με βασική ευθύνη του πολιτικού προσωπικού που μέχρι σήμερα έχει κυβερνήσει, είτε με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, είτε με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, είτε τον Τσίπρα τώρα, δεν λύνεται με Εξεταστικές Επιτροπές.
Πολιτική πρέπει να είναι η καταδίκη λέμε εμείς, αφού πολιτικές είναι και οι αποφάσεις.
Τα "ήξεις - αφήξεις" του ΣΥΡΙΖΑ τους 6 πρώτους μήνες πέρσι (όχι ότι δεν συνέχισε και μετά δηλαδή, αλλά τέλος πάντων μιας και γι' αυτή την περίοδο γίνεται λόγος σήμερα) κατέληξαν σε ένα δημοψήφισμα που αποδείχτηκε μαϊμού από τους διοργανωτές τους και από τα ερωτήματα τα ίδια που έβαζε, όπως ακριβώς το είχε προβλέψει το ΚΚΕ, αφού μέσα σε μια νύχτα το πραγματικά "περήφανο ΟΧΙ" του ελληνικού λαού, έτσι όπως το αισθανόταν και έτσι όπως το εξέφραζε, μετατράπηκε σε ένα πελώριο ΝΑΙ σε μνημόνια, στο κουαρτέτο, στη σφαγή του λαού μας. Αυτό που αισθάνεται ο ελληνικός λαός και η νεολαία είναι ότι για μια φορά ακόμα εξαπατήθηκαν. Είδαν να διαψεύδονται οι ελπίδες τους, βλέπουν ότι και οι σημερινοί κυβερνώντες και οι χθεσινοί συγκυβερνώντες τού βάζουν ψεύτικα διλήμματα, εκβιαστικά διλήμματα, χωρίς να θίγουν στο ελάχιστο όλους αυτούς που φταίνε πραγματικά για την οικονομική κρίση, για την κατάντια της χώρας, για την ανεργία, τη φτώχεια.
Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο -δεν θα κουραστούμε να το λέμε.
Είναι ο καπιταλιστικός δρόμος που ακολουθείται αδιαλείπτως μόνο με κάποια αλλαγή προσώπων, για να αλλάξει ο Μανωλιός να φοράει τα ρούχα του αλλιώς.
Είναι η λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συμμετέχει η χώρα και που μας κατασπαράζει χρόνια τώρα, συνεχόμενα, χωρίς σταματημό, πότε με δεξιό πότε με αριστερό κυβερνητικό πρόσημο.
Ο ελληνικός λαός πρέπει πιο αποφασιστικά απ' ό,τι μέχρι χθες, με βάση και την πείρα του, τη μεγάλη πλέον, να βροντοφωνάξει: Όχι άλλη κοροϊδία, όχι άλλη αναμονή, αυτόν το δρόμο δείχνει το ΚΚΕ.
Κύριοι της κυβέρνησης, πέρσι τέτοιο καιρό επιλέξατε την προσφυγή σε δημοψήφισμα με τα διλήμματα της άρχουσας τάξης, του κεφαλαίου, με τα ερωτήματα εκείνα που είτε απαντούσε "ναι" είτε "όχι" ο λαός, θα έβγαινε έτσι κι αλλιώς χαμένος, όπως κι έγινε. Συνεχίζεται η σφαγή του, έχει νέες απώλειες στο εισόδημά του.
Επιλέξατε το δημοψήφισμα και για να κάμψετε λαϊκές αντιδράσεις, τη συνεχώς ογκούμενη αγανάκτηση του ελληνικού λαού, που έφτανε μέχρι και την ουσιαστική τότε αμφισβήτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των κυβερνητικών επιλογών, των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων και που άρχιζε να δυναμώνει και σε αυτούς που σας ψήφιζαν και ευρύτερα μέσα στις λαϊκές δυνάμεις.
Και χέρι βοήθειας σε αυτό σας έδωσαν βέβαια και οι υπέρμαχοι αστοί της αντίδρασης και του ΝΑΙ, αλλά και τα φιλαράκια σας του ΟΧΙ εντός του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι εκτός της Βουλής της ονομαζόμενης "μη κυβερνώσας αριστεράς", που στο τέλος τους στείλατε όλους "αδιάβαστους", τους εκπαραθυρώσατε, τους εξαπατήσατε βέβαια κι αυτούς αφού πρώτα τους χρησιμοποιήσατε για να τους πετάξετε.
Το πρόβλημα τελικά δεν ήταν ούτε είναι οι ονειρώξεις του κ. Βαρουφάκη και άλλων οπαδών του plan Χ που ταυτίζονται με τα διάφορα plans ορισμένων τμημάτων του κεφαλαίου στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και εκτιμούν ότι η αλλαγή του νομίσματος ευνοεί τα δικά τους κέρδη. Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια την πολιτική σας που και με plan Χ και με plan Α και με plan Β είναι αντεργατική, αντιλαϊκή, βρίσκεται στον αντίποδα της ολοκληρωμένης πρότασης που προβάλλει το ΚΚΕ και που συνδέει την αποδέσμευση από τις αξίες της ΕΕ και όλων των λυκοσυμμαχιών με το πέρασμα του πλούτου που παράγει ο λαός μας σε κοινωνικό έλεγχο, δηλαδή σε μια κοινωνία όπου την εξουσία θα την έχει πραγματικά ο λαός, η εργατική τάξη.
Κοροϊδέψατε επανειλημμένα, όχι μόνο μια φορά, ωμά και προκλητικά το λαό μας, ισχυρίζεστε ότι με τη συμφωνία, που εσείς προτείνατε και διαπραγματευτήκατε, εξασφαλίσατε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει, δηλαδή εδώ που τα λέμε βαφτίσατε έτσι τις νέες μειώσεις σε μισθούς, σε συντάξεις, τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις, τις αυξήσεις στους άδικους φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, τα πάντα, τα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού. Έτσι βαφτίσατε και τα capital controls και την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα για το "αύριο".
Χώρια όλα τ' άλλα. Όπως η πληρωμή ξανά του ΕΝΦΙΑ, του φόρου με τον οποίο πληρώνει νοίκι κάποιος και για το δικό του σπίτι ακόμα -και μάλιστα στα προβλεπόμενα των προηγούμενων χρόνων- της εισφοράς αλληλεγγύης, που βάζει τον εργάτη να δείχνει αλληλεγγύη τελικά για το βιομήχανο, γιατί εκεί καταλήγει αυτός ο φόρος σε τελευταία ανάλυση.
Οι ιδιωτικοποιήσεις, η απελευθέρωση τομέων στρατηγικής σημασίας, όπως τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, με αρνητικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους στους κλάδους αυτούς, αλλά και για όσους κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών από τις λαϊκές οικογένειες της χώρας μας.
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε εργαζόμενους και συνταξιούχους τι είναι πάλι; Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης έγιναν μαύρες για χιλιάδες ασφαλισμένους, στους οποίους αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργήθηκαν δικαιώματα πρόωρης συνταξιοδότησης, προχώρησαν όλες οι παραπέρα ανατροπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η ενοποίηση Ταμείων, έγιναν νέες περικοπές.
Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ήταν και είναι μόνιμα πάνω στο τραπέζι αυτής της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης - δανειστών, γιατί μόνιμοι είναι οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, οι δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανταγωνιστικότητα. Άλλωστε, οι μειώσεις στους μισθούς είναι στην ημερήσια διάταξη σε όλες τις επιχειρήσεις σήμερα του ιδιωτικού τομέα, εκεί που οργιάζουν οι ατομικές, οι επιχειρησιακές συμβάσεις, οι μειώσεις που συμπαρασύρουν προς τα κάτω και τις συντάξεις.
Χθες είχα συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία και με το Σωματείο Λιπασμάτων της Καβάλας. Ένα εργοστάσιο λιπασμάτων στην Καβάλα έχει απομείνει. Ό,τι έχει απομείνει αυτό είναι σήμερα στην Ελλάδα. Κι αυτό με την πολιτική σας, που ευνοεί μόνο τη μεγαλοεργοδοσία, ετοιμάζεται να βάλει οριστικό λουκέτο ή και να αλλάξει χαρακτήρα, επειδή έτσι βολεύει τους πολιτικούς φίλους σας. Απολύονται συνδικαλιστές, δεν πληρώνονται αποζημιώσεις κατά παράβαση και των νόμων, εργαζόμενοι σέρνονται στα δικαστήρια με ανυπόστατες κατηγορίες και χαλκευμένα στοιχεία. Πού θα πάει, λοιπόν, αυτή η κατάσταση; Τι να σας ρωτήσουμε, αν ντρέπεστε λιγάκι; Αν νιώθετε έστω κάποιες τύψεις;
Αλλά ξέρουμε. Η κυβέρνησή σας ξέρει μόνο να κοροϊδεύει προκλητικά το λαό, όταν αναμασάει την καραμέλα της κοινωνικής δικαιοσύνης, γιατί, τάχα, με τη δική σας πρόταση και τα μέτρα θα έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα και ότι είναι δήθεν κοινωνικά δίκαια.
Η πραγματικότητα, όμως, είναι μία, πως μόνο η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός πληρώνει συνεχώς τη λυπητερή.
Ο λαός πρέπει να πει -λέμε εμείς- ένα μεγάλο "όχι" σε όλη αυτή την πολιτική και τη δική σας και των προηγούμενων.
Να κουμπώνετε διπλά όταν σας ακούει να του μιλάτε για περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση.
Αυτήν τη ζούμε 18 μήνες τώρα, όπως τη ζήσαμε και με τους προηγούμενους. Όλοι σας κάνετε σκληρές διαπραγματεύσεις. Αλλά, κύριε Τσίπρα, και στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαμε σας είπα: "Καλύτερα να μην κάνεις καμιά διαπραγμάτευση, άφησέ τα στον αυτόματο πιλότο καλύτερα του κεφαλαίου και των θεσμών, γιατί όσες φορές μας είπες ότι θα διαπραγματευτείς σκληρά, το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά, ο ελληνικός λαός δηλαδή το έχει πληρώσει πολύ ακριβά".
Γιατί ακριβώς, κύριες και κύριοι, δεν είναι θέμα ικανότητας του οποιουδήποτε. Είναι θέμα επιλογής, στρατηγικής πολιτικής πρότασης. 'Η θα είσαι με το θηρίο ή θα είσαι με το λαό. 'Η θα είσαι με το αδηφάγο κεφάλαιο, που για τα κέρδη του δεν υπάρχει έγκλημα που να μην είναι διατεθειμένο να κάνει, ή θα είσαι με το λαό και τα προβλήματά του.
'Η θα είσαι με τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τύπου ΕΕ, ΝΑΤΟ και δε συμμαζεύεται... ή θα είσαι με την ισότιμη επωφελή συνεργασία και συμμαχία, την αλληλεγγύη των λαών.
Όλα όσα έπραξε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όλα όσα έπραξαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προηγούμενα οδήγησαν μόνο σε συμφωνίες-λαιμητόμους για το λαό, σε αντιλαϊκά μέτρα, σε κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, αγροτών, βιοπαλαιστών και άλλων.
Τα μέτρα που ακόμη παίρνετε, που προτείνουν και οι μεν και οι δε δηλαδή, έρχονται να προστεθούν στους εκατοντάδες νόμους, εφαρμοστικούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ, στη στάση πληρωμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κοινωνικές υπηρεσίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παντού.
Είστε όλοι σας, τελικά, μια μεγάλη απάτη.
Γι' αυτό και το βασικό και κύριο πρόβλημα δεν λύνεται με Εξεταστικές.
Ο λαός ο ίδιος πρέπει να αναλάβει την τιμωρία όλων σας, όσοι κυβερνήσατε ή δώσατε και δίνετε χέρι βοήθειας σε τέτοιες κυβερνήσεις αστικές, καπιταλιστικές, αντιλαϊκές, ευρωλιγούρικες, ονομάστε τις όπως θέλει ο καθένας.
Και αργά ή γρήγορα ο λαός θα επιβάλει την τιμωρία σας.
Η πολιτική σας τιμωρία για τις επιλογές σας πρέπει να ξεκινήσει από τώρα. Μέσα από την οργάνωση μεγάλων μαχητικών αγώνων, με ενότητα της εργατικής τάξης, με κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών στρωμάτων, των αδικημένων αυτής της χώρας, σε συντονισμό και κοινή δράση και με άλλους λαούς της Ευρώπης, του κόσμου. Με το να σας γυρίσουν την πλάτη πολιτικά, εκλογικά, να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ στη μοναδική δύναμη αλήθειας, του δίκαιου, της συνέπειας, της σταθερότητας και της πραγματικής -αν θέλετε- επανάστασης. Και όχι της επανάστασης που μας ανακοίνωσε χτες ο κ. πρωθυπουργός ότι ξεκινά να κάνει με τη συνταγματική αναθεώρηση από το περιστύλιο της Βουλής.
Η ψήφος μας σήμερα στην πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή είναι "Παρών". Είμαστε παρόντες στην καταγγελία όλων αυτών που ήδη αναφέραμε, σε αντιστοιχία και συμφωνία με άλλες ανάλογες Εξεταστικές του παρελθόντος, που δεν οδήγησαν βέβαια πουθενά παρά μόνο σε μια επανάληψη της κοροϊδίας για να παίζει παιγνίδι ο δικομματισμός παλιότερα, ο διπολισμός σήμερα, που άλλωστε είναι ένα και το αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.