Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Πρωτομαγιά 2016: Ο κόσμος σε φόντο κόκκινο ‒ Καισαριανή - Γιώργος Πέρρος: 48ωρη τιμή για τους νεκρούς της τάξης μας ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Η πραγματική ανάσταση θα έρθει ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου (4 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2016
Με μεγάλες διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο τιμώνται οι νεκροί της εργατικής τάξης
(ΦΩΤΟ)
Κυριακή 01/05/2016 - 14:25 - Ενημέρωση: Κυριακή 01/05/2016 - 16:31
Η Εργατική Πρωτομαγιά και οι νεκροί εργάτες που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης για την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική σκλαβιά, τιμήθηκαν με μεγάλες διαδηλώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η πραγματική ανάσταση θα έρθει μέσα από το μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου
;
Κυριακή 01/05/2016 - 13:04 - Ενημέρωση: Κυριακή 01/05/2016 - 14:35
Σε δήλωσή του για τις γιορτές του Πάσχα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:
«Χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους. Η πραγματική ανάσταση για το λαό μας θα έρθει μέσα από το μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μνημόνια, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου.
-Έχετε κάποιο πολιτικό ένστικτο τι θα γίνει το επόμενο διάστημα ακούγονται πολλά, ανασχηματισμός, πρόωρες εκλογές, δημοψήφισμα, συμφωνία, τι πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει;
Νομίζω ότι όλα είναι στο τραπέζι, η κυβέρνηση προφανώς δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει. Δεν αποκλείεται ένας συμβιβασμός απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία θα είναι πάρα πολύ σκληρά για το λαό μας θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα 4ο μνημόνιο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται ούτε το ενδεχόμενο των εκλογών ή του ανασχηματισμού. Νομίζω ότι είναι σενάρια, όλα αυτά που ακούγονται, τα οποία ισχύουν».
902

Φέτος συμπληρώθηκαν 130 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, που διεκδίκησαν «Οκτώ ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή».

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ ΚΑΙ ΜΑΣ
Κατάθεση στεφάνων σε Πολυτεχνείο και Σκοπευτήριο Καισαριανής για την Εργατική Πρωτομαγιά
Κυριακή 01/05/2016 - 12:00 - Ενημέρωση: Κυριακή 01/05/2016 - 14:19
Ο Γ. ΠΕΡΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2016
Στεφάνια κατέθεσαν το πρωί της Πρωτομαγιάς στο χώρο του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ τιμώντας τη θυσία των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944.
«Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά», «Θα κάνουμε το χρέος που αρμόζει σε σας», «Αθάνατοι». Με λόγια όπως τα παραπάνω, κόκκινα γαρίφαλα, αλλά και την απόφαση να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές τίμησαν τη βαμμένη με το αίμα των 200 Πρωτομαγιά.
Είχε προηγηθεί κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Στεφάνια στο μνημείο στο Σκοπευτήριο κατέθεσαν επίσης ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, τα Συνδικάτα Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και ΟΤΑ Αττικής, οι Λαϊκές Επιτροπές Καισαριανής και Βύρωνα.
Από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ο Γιώργος Πέρρος έκανε της ακόλουθη δήλωση:
«Η καλύτερη τιμή και το μεγαλύτερο χρέος προς τους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του 1886, προς τους 200 της Καισαριανής, προς τους καπνεργάτες του '36, σε όλους όσους έδωσαν και τη ζωή τους για τα δίκια της εργατικής τάξης, η καλύτερη τιμή σε όλους αυτούς, είναι ο αγώνας τους, η θυσία τους να μας εμπνέει και να αποτελεί οδηγό για τους αγώνες του σήμερα, για τους αγώνες του αύριο. Για να μην περνάει ο συμβιβασμός, η υποταγή και η μοιρολατρία, ένας δρόμος υπάρχει: Αυτός της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, σε μια πολιτική που γεννάει πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και ανεργία. Η δύναμη της εργατικής τάξης είναι τεράστια αρκεί να την αξιοποιήσει.
Η μεγάλη τιμή για τους νεκρούς της τάξης μας είναι η επιτυχία της 48ωρης απεργίας, μιας απεργίας στην οποία καλούμε την εργατική τάξη και ιδιαίτερα τη νεολαία να πάρει μέρος. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ακολουθώντας το δρόμο αυτό, μπορεί η εργατική τάξη να αποτινάξει από πάνω της την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό το δρόμο δίδαξαν ουσιαστικά οι θυσίες, οι νεκροί της τάξης μας και αυτό νομίζουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε».
902

Τουρκία
Την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησαν εκατοντάδες διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας παρά την απαγόρευση των γιορτασμών που αποφάσισε η κυβέρνηση Ερντογάν.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους διαδηλωτές όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη.
Πληροφορίες αναφέρουν ένα νεκρό διαδηλωτή που χτυπήθηκε από αύρα της αστυνομίας. 
Νότια Κορέα
Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν στην Ασία, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, 1η Μάη του 2016.
Πολύ μεγάλη συγκέντρωση διοργανώθηκε στη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.
Ινδονησία
Στην Ινδονησία, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί παντού, χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Μπαγκλαντές
Τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στο Μπαγκλαντές, με διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από συνδικάτα και οργανώσεις εργατών.
Καμπότζη
Στους δρόμους βγήκαν διαδηλωτές στην Πνομ Πνεχ, πρωτεύουσα της Καμπότζης, για την Εργατική Πρωτομαγιά με τη συμμετοχή πολλών νέων.
Ταϊβάν
Και στην Ταϊβάν και την πρωτεύουσα Ταϊπέι, χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που με υψωμένες γροθιές τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά.
Αισθητή ήταν η συμμετοχή εργαζομένων γυναικών που διαδήλωναν υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων των μεταναστών εργατών.
Ρωσία
Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν στη Μόσχα. Για μια ακόμα χρονιά στη Ρωσία, η Εργατική Πρωτομαγιά τιμήθηκε με συγκεντρώσεις και πορείες με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων όλων των ηλικιών.
Ιράκ
Διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά έγιναν και στο Ιράκ, τη χώρα που έχουν ισοπεδώσει ΗΠΑ και ΕΕ με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας.
Φιλιππίνες
Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν στις Φιλιππίνες. Οι διαδηλωτές έκαψαν ομοίωμα του προέδρου της χώρας που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ.
Οι αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πρεσβεία των ΗΠΑ και έκαναν χρήση χημικών και νερού. 
Πακιστάν
Διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε στο Πακιστάν. Την διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία των εργαζομένων της χώρας. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των γυναικών.
Ινδία
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των γυναικών εργατριών και στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις που έγινα στην Ινδία.
Λίβανος
Συγκέντρωση και πορεία προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς διοργανώθηκε και στο Λίβανο.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν με κόκκινες σημαίες.
Ισπανία
Οι αγώνες της εργατικής τάξης τιμήθηκαν και στην Ισπανία. Διαδηλώσεις και πορείες διοργανώθηκαν στη χώρα.
Σερβία
Σε κόκκινο φόντο πραγματοποιήθηκαν και οι διαδηλώσεις που έγιναν στη Σερβία για την Εργατική Πρωτομαγιά. Μεταξύ των διαδηλωτών και εν ζωή αντάρτες κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.
Σρι Λάνκα
Με κυρίαρχο το κόκκινο χρώμα πραγματοποιήθηκαν οι διαδηλώσεις στη Σρι Λάνκα για την Εργατική Πρωτομαγιά.
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2016
Τουρκία: Επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές, πληροφορίες για ένα νεκρό
Κυριακή 01/05/2016 - 13:29 - Ενημέρωση: Κυριακή 01/05/2016 - 14:58
Την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησαν εκατοντάδες διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκία παρά την απαγόρευση των γιορτασμών που αποφάσισε η κυβέρνηση Ερντογάν.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους διαδηλωτές όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το «Russia Today» ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν χτύπησε από αύρα της αστυνομίας. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένας 57χρονος διαδηλωτής τραυματίστηκε θανάσιμα και εξέπνευσε σε νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.
ΤΟΥΡΚΙΑ 2016 – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Πάνω από 25.000 αστυνομικοί επιστρατεύθηκαν κατά των διαδηλωτών προκειμένου να αποτραπεί η είσοδό τους στην πλατεία Ταξίμ. 
Αρκετοί διαδηλωτές φέρονται να έχουν προσαχθεί μέσα σε λεωφορείο της αστυνομίας, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδίδει το «CNN Turk».
Η κυβέρνηση της Τουρκίας αφού απαγόρευσε τις διαδηλώσεις όρισε έναν ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο προάστιο Μπακίρκιοϊ, κοντά στο αεροδρόμιο, για να πραγματοποιηθούν εκεί εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.
ΤΟΥΡΚΙΑ 2016 - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Η κυβέρνηση της Τουρκίας αφού απαγόρευσε τις διαδηλώσεις όρισε έναν ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο προάστιο Μπακίρκιοϊ, κοντά στο αεροδρόμιο, για να πραγματοποιηθούν εκεί εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.