Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Κεφάλαιο: Στις Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο ‒ Νίκος Καραθανασόπουλος: Είστε οι ικανότεροι για να επιβάλετε τα αντιλαϊκά και ταξικά μέτρα, αυτή είναι η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

*

Στις Επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο των νέων μέτρων - Η τοποθέτηση του ΚΚΕ 
(VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 13/10/2015 - 18:10
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 13/10/2015 - 18:18

Την «οικονομική σταθερότητα» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο έθεσε ως στόχο του πολυνομοσχεδίου με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ανοίγοντας τη συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Ανέφερε ότι «η έξοδος από την ύφεση» θα γίνει ξανά στις πλάτες του λαού με φοροκαταιγίδα και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη και επιβεβαίωσε ότι έρχεται νομοσχέδιο με επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι αρκετό».
Η τοποθέτηση του ΚΚΕ 
Είναι αποφασιστικής σημασίας η ανάγκη για ένα «ρωμαλέο ταξικό κίνημα που θα τσακίσει αυτή την πολιτική και θα ανοίξει το δρόμο για συνολική ανατροπή», τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο των νέων αντιλαϊκών μέτρων στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.
Κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ «δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο», λέγοντας ότι είναι οδοστρωτήρας με «ταξικό πρόσημο» και με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων για πιο φτηνούς εργαζόμενους, με το τσάκισμα των όποιων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.
«Σας αναγνωρίζουμε ότι είστε οι ικανότεροι για να επιβάλετε τα αντιλαϊκά και ταξικά μέτρα, αυτή είναι η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε πως «η επίθεση θα είναι χωρίς τέλος, αν ο λαός δεν σας εμποδίσει τώρα».
Αναφερόμενος στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, ανέφερε ότι μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ στα όρια της γελοιότητας καθώς θα εισπράττεται και το 1 ευρώ για περισσότερα έσοδα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση ενισχύει το μονοπωλιακό ανταγωνισμό με την επιβολή ΕΝΦΙΑ στα τουριστικά δωμάτια ενοικίασης, την ώρα που αφήνει εκτός χαρατσιού τις ξενοδοχειακές μονάδες.
Για τη φοροδιαφυγή τόνισε ότι δεν αντιμετωπίζεται η σκανδαλώδης φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και ρώτησε τους αρμόδιους υπουργούς γιατί σαν ισοδύναμα μέτρα δεν φέρνει την αύξηση της φορολόγησης στους επιχειρηματικούς ομίλους. Για το Ασφαλιστικό σημείωσε πως στόχος είναι να ξηλωθούν όλα τα δικαιώματα και έκανε ειδική αναφορά στην κατάργηση του προνοιακού επιδόματος στους υπέργηρους ανασφάλιστους. Αναφέρθηκε στην εξαίρεση υποδομών από την επιβολή δημοτικών τελών που θα οδηγήσει στην αύξηση των δημοτικών τελών προς τη λαϊκή οικογένεια, όπως επίσης και στη διαγραφή των χρεών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να εξυπηρετηθεί η ιδιωτικοποίησή της.
Στην αρχή της ομιλίας του ο Νίκος Καραθανασόπουλος σχολίασε την έμμεση αναφορά του εισηγητή στη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας πως είναι ανιστόρητοι όσοι την επικαλούνται, ενώ σχολιάζοντας αιτιάσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ περί σοβιετικού τύπου οικονομίας, ανέφερε πως αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπηρετεί τα πιο βάρβαρα στοιχεία του καπιταλισμού.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ
«Θα ψηφίσουμε ΝΑΙ» ανέφερε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής του κόμματος Αθανάσιος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε «θα τηρήσουμε την υπογραφή μας», ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν τηρούσαν τα μνημόνια που υπέγραφαν.
Με τη φράση «ανέλαβα έναν άχαρο ρόλο», ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζονται να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα -ορισμένα τα χαρακτήρισε «αναποτελεσματικά»- για να είναι θετική η πρώτη αξιολόγηση του μνημονίου από τους δανειστές προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και για να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος.
Κάλεσε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κέντρου να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, λέγοντας πως σε αντίθετη περίπτωση τίθεται θέμα αξιοπιστίας, καλώντας επί της ουσίας κόμματα «που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία» να διαχωριστούν από τη ΝΔ.
Ο εισηγητής της ΝΔ
«Καταψηφίζουμε επί της αρχής», δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει διατάξεις για τις ιδιωτικοποιήσεις και για τη φοροδιαφυγή, αλλά θα καταψηφίσει τις διατάξεις για τη φορολογία.
Σχολιάζοντας τις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι στα προηγούμενα μνημόνια «καταψηφίζατε ασύστολα και τώρα μας ρωτάτε σε τι ακριβώς διαφωνούμε, διαφωνούμε με τα προεκλογικά ψέματα, με τη μακρόσυρτη διαπραγμάτευση και την επικοινωνιακή της διαχείριση», δείχνοντας ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς τη στρατηγική επιδίωξη του μνημονίου προκειμένου να διευκολυνθεί το κεφάλαιο σε βάρος του λαού.
Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής
Βασιλικότερη του βασιλέως εμφανίσθηκε η Χρυσή Αυγή για την ικανοποίηση των αιτημάτων του μεγάλου κεφαλαίου στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Δείχνοντας πραγματικά υπερβολικό ζήλο για τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους, ο εισηγητής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ζήτησε να διαγραφούν τα χρέη των Ελλήνων επιχειρηματιών και να προστατευθεί η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία από τυχόν μείωση των τιμών στα γενόσημα!
Για τον ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν ζήτησε την κατάργησή του, αλλά να πληρώνεται από όλους, ενώ για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έκανε κριτική μόνο για την αύξησή τους στο Στρατό. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να υπερψηφίσει κάποιες διατάξεις του νομοσχεδίου, λέγοντας «αν σε κάποια δείξουμε ανοχή, θα εξηγήσουμε τους λόγους».
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ
Για «άνευ όρων παράδοση» αντί για σκληρή διαπραγμάτευση κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.
Στην προσπάθειά του να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ανέφερε ότι «τα ψέματα τελείωσαν και ο λογαριασμός ήρθε», αναφερόμενος ειδικά στον ΕΝΦΙΑ και λέγοντας ότι επεκτείνεται η επιβολή του σε περισσότερα ακίνητα.
Δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, αλλά θα ψηφίσει ΝΑΙ στις διατάξεις για τη φοροδιαφυγή, το φυσικό αέριο, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.