Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Συρία: Κλέβουν τη ΝΑΤΟική δόξα οι Ρώσοι!

Συρία: Νέες αεροπορικές επιδρομές από τη Ρωσία - Ανεβάζει τους τόνους το ΝΑΤΟ
Δημοσίευση: Τρί, 06/10/2015 - 17:30
Η ρωσική πολεμική αεροπορία συνέχισε και σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, πλήττοντας στόχους γύρω και μέσα στην Παλμύρα, αλλά και στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, από τις επιδρομές καταστράφηκαν 20 οχήματα και τρεις αποθήκες όπλων στην Παλμύρα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Μας πήρανε την πρωτοκαθεδρία
Στην επαρχία Χαλέπι η ρωσική πολεμική αεροπορία έπληξε στόχους στις πόλεις αλ Μπαμπ και Ντέιρ Χάφερ, περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του στρατιωτικού αεροδρομίου, το οποίο πολιορκούν οι τζιχαντιστές.
Αμφισβητεί τις ρωσικές εξηγήσεις το ΝΑΤΟ
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι τριβές ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που επίσης βομβαρδίζουν τη Συρία.
Σήμερα, ο γγ της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ αμφισβήτησε τις εξηγήσεις της Μόσχας σχετικά με τη χθεσινή παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ρωσικά αεροσκάφη.
Συρία, Οκτώβριος 2015, για ό,τι απόμεινε από το 2014
Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συμμαχία του ΝΑΤΟ -μέλος της οποίας είναι η Τουρκία που διαθέτει μάλιστα την δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη περιλαμβανομένων χερσαίων δυνάμεων και πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο- δεν έχει λάβει «κάποια πραγματική εξήγηση» από την Μόσχα σχετικά με τις παραβιάσεις.
Ένα χρόνο πριν, Σεπτ. 2014.
Ποια Παλμύρα;!
Συρία - Ιράκ: Με Στελθ και Τόμαχοκ συνεχίζει την επίθεση η «συμμαχία των προθύμων» ‒ Οκτώ άμαχοι νεκροί ‒ «Μήνυμα» στέλνει ο Ομπάμα ‒ Αντιδρούν Δαμασκός, Μόσχα, Τεχεράνη ‒ ΟΗΕ: 400.000 θα φτάσουν οι πρόσφυγες ‒ Τουρκία: Θύμα των σχεδιασμών της και «ευαισθησία» για τα ζώα ‒ ΚΚΕ: ΗΠΑ και σύμμαχοι, με πρόσχημα το ΙΚ που οι ίδιοι εξόπλισαν, ενισχύουν το ρόλο τους στην περιοχή (VIDEO)
Ο γγ του ΝΑΤΟ, μάλιστα, έκανε λόγο για σημαντική παρουσία χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε καταγράψει μία σημαντική ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία: αεροπορικές και αντιαεροπορικές δυνάμεις αλλά και χερσαία στρατεύματα σε σχέση με την αεροπορική βάση που διαθέτουν καθώς και μία αυξανόμενη παρουσία ναυτικών δυνάμεων», είπε ο Στόλτενμπεργκ.
Αντικρούει τις κατηγορίες η Μόσχα
Οι ισχυρισμοί αυτοί αντικρούστηκαν από τη ρωσική πλευρά. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι η στρατιωτική συμμαχία χρησιμοποιεί την «κατά λάθος», σύμφωνα με τη Μόσχα, παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος για να διαστρεβλώσει τους στόχους της ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας στη Συρία.
Μόνο η Παλμύρα έμεινε όρθια από πέρισυ
Εξάλλου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας του ρωσικού κάτω κοινοβουλίου (Δούμα), ναύαρχος Βλαντίμιρ Κομογέντοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πραγματοποιεί χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία και δεν πρόκειται να το πράξει. Επιπλέον, ο Κομογέντοφ, ο οποίος χθες Δευτέρα χαρακτήρισε πιθανό Ρώσοι εθελοντές να μεταβούν στη Συρία για να πολεμήσουν, είπε σήμερα ότι η Μόσχα εμποδίζει τις όποιες προσπάθειες πολιτών της να εμπλακούν στη συριακή σύγκρουση ώστε να ενταχθούν στις τάξεις όποιας από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.