Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η βουλή του ΤσΗΠΑ και οι βουλές του κεφαλαίου (τι λέει ο άνθρωπος!)

Αλ. Τσίπρας: Ταχύτατη εφαρμογή του μνημονίου με πλαστές υποσχέσεις για «ισοδύναμα»
Δημοσίευση: Δευ, 05/10/2015 - 22:37
Την ταχύτατη και απαρέγκλιτη εφαρμογή του 3ου μνημονίου προκειμένου να επιτευχθεί η πρώτη αξιολόγηση -που υπολογίζεται πριν από το τέλος Νοέμβρη- υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το βράδυ της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ανοιχτές Θύρες - Κλειστές Πόρτες

Εκφράζοντας ουσιαστικά τις προσδοκίες των επιχειρηματικών ομίλων να αυξηθεί η ρευστότητά τους, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι 
  • «η επιτυχία της πρώτης αξιολόγησης θα ανοίξει την πόρτα για απομείωση του χρέους, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με διασφάλιση των καταθέσεων και δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού για προσέλκυση ξένων επενδύσεων» ενώ
  • επισήμανε ότι βασικός στόχος παραμένει «η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας» δηλαδή το πλαίσιο εκείνο που διασφαλίζει την ανάκαμψη της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας, πάνω στα αποκαΐδια της ζωής της εργατικής τάξης.
Χρέος (του)

Ειδικότερα για την απομείωση του χρέους, δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις προς τους δανειστές για επιμήκυνση πληρωμών και μείωση των επιτοκίων, δηλαδή αποπληρωμή του χρέους στο διηνεκές, σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά και των επόμενων γενεών.
 Όσον αφορά την  ανακεφαλαιοποίηση
  • επανέλαβε ότι θα δοθεί ζεστό χρήμα ύψους 25 δισ. ευρώ στο τραπεζικό κεφάλαιο και σε μία προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από την ίδια έως τώρα τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που επίσης πρόσφεραν ζεστό χρήμα, ισχυρίστηκε ότι μέχρι τώρα οι ανακεφαλαιοποιήσεις δεν πέτυχαν γιατί παρέμειναν οι ίδιες διοικήσεις στις τράπεζες!
ΦΠΑ... χαιρετίσματα

Προειδοποιώντας για τα δύσκολα μέτρα του 3ου μνημονίου, 
  • αναφέρθηκε στην αύξηση του ΦΠΑ, ανακοινώνοντας την αναστολή του μέτρου για αύξηση στο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, οπότε και θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2016, προκειμένου η κυβέρνηση να βρει «ισοδύναμα». (Σημ Μπ.: και τα σχολεία, τα οποία στο μεταξύ τον κρατάνε, θα τον πατσίσουν, αν βρεθούν ισοδύναμα!!)
Ισο(α)δύναμα 
  • Με το «παραμύθι» των «ισοδυνάμων» ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να δικαιολογήσει και την αύξηση της φορολογίας στους αγρότες, υποσχόμενος κονδύλια ύψους 20 δισ. ευρώ, αποσιωπώντας πάντως ότι αυτά θα πάνε στη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία και όχι στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες που ξεκληρίζονται δραματικά κάθε χρόνο.  (Σημ. Μπ.: αυηξάνει το ποσοστό του χρόνου απασχόλησης που χαρακτηρίζει τον αγρότη από 35% σε 50%!!)

Ανοιχτά σημεία (πληγές)

Συντηρώντας τις αυταπάτες ότι μπορούν να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του μνημονίου, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ακόμη τέσσερα «ανοιχτά σημεία» στη συμφωνία, που είναι
  • η ρύθμιση των κόκκινων δανείων,
  • η επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας,
  • η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και
  • η δημιουργία νέου ταμείου για τη δημόσια περιουσία,
την ώρα που στο μνημόνιο ρητά προδιαγράφεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας των μέτρων που θα ληφθούν. 

Ποιες ΣΣΕ; - Ποιος κατώτατος;

Αναφέρθηκε γενικά και αόριστα
  • στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και όχι των συλλογικών συμβάσεων ενώ
  • παρέπεμψε για άλλη μια φορά στις ελληνικές καλένδες τη σταδιακή αύξηση στους κατώτερους μισθούς. 
(Αν)ασφαλιστικό

Υπεραμύνθηκε της διάλυσης του εναπομείναντος ασφαλιστικού συστήματος,
  • ζητώντας μάλιστα την κοινωνική συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και τη συνενοχή των εργαζομένων στη σφαγή των δικαιωμάτων τους, στο όνομα της βιωσιμότητας των Ταμείων. 
«Σκληρή διαπραγμάτευση» για... μείωση ΕΚΑΣ
Δεν δίστασε μάλιστα να παρουσιάσει ως επιτυχία της «σκληρής διαπραγμάτευσης» 
  • τη σταδιακή και όχι την άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και
  • την «αναζήτηση ισοδυνάμων μέτρων ώστε να μη μειωθούν ραγδαία οι επικουρικές συντάξεις» 
αποσιωπώντας ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από την εφαρμογή του 3ου μνημονίου θα επέλθουν δραματικές μειώσεις στις συντάξεις.
Ανεργία... για τους επιχειρηματίες

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας,
  • παρουσίασε ως σημαντικά πεπραγμένα της κυβέρνησής του την κατάρτιση προγραμμάτων απασχόλησης, που ουσιαστικά προσφέρουν φθηνή εργατική δύναμη και ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες.
Το... «ριζικό» του Δημοσίου
Υπογράμμισε την ανάγκη των «ριζικών μεταρρυθμίσεων» στη δημόσια διοίκηση, όπως βάφτισε τις αλλαγές στο Δημόσιο για τη μετατροπή του σε αποτελεσματικότερο εργαλείο εξυπηρέτησης των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου, με τη γνωστή από παλιά επωδό «της πάταξης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας».
Γεωπολιτική λεία

Επικαλούμενος τη γενικότερη «ταραγμένη και αποσταθεροποιημένη περιοχή», επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι  
  • «η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο γενικότερο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον», 
εκφράζοντας την πρόθεσή του για ενεργότερο ρόλο της χώρας στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων διασφαλίζοντας έτσι μερίδιο στην αστική τάξη της χώρας από την μοιρασιά και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών της ευρύτερης περιοχής.
Και η βουλή... στον τόπο της

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι σύντομα η κυβέρνησή του θα εισηγηθεί 
  • «την αλλαγή του Συντάγματος, αλλά και του εκλογικού νόμου ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική».
902

Τίτλος - υπότιτλοι - σχόλια: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.