Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΟΗΕμου, Ω υιέ μου ΤσΗΠα: Η κυβέρνησή μας έχει συμφωνήσει στην προώθηση των σκληρών μέτρων προκειμένου να αρχίσει μια συζήτηση για το χρέος ‒ Τα 48 ισοδύναμα ο-ράμματά του ‒ ΚΚΕ: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι (ανανέωση)

Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει.
Ανατρέπεται μόνο με την ταξική πάλη
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της λίστας των 48 αντιλαϊκών μέτρων στο Eurogroup της Δευτέρας

Δημοσίευση: Δευ, 05/10/2015 - 09:57
(Μποτίλια: 12:59 - Ανανέωση 15:05)
Με τη δέσμευση της άμεσης υλοποίησης παρουσιάζει τη λίστα των 48 αντιλαϊκών μέτρων στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο μακρύς κατάλογος των μέτρων έχει ήδη συμφωνηθεί την Παρασκευή στο Euro Working Group και ενώπιον των υπόλοιπων υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει και το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογή τους, που επί της ουσίας αρχίζει σήμερα Δευτέρα με την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων και του νέου προϋπολογισμού.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Δημοσίευση: Δευ, 05/10/2015 - 13:52
Σε σχόλιό του για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Την ημέρα που η κυβέρνηση αποστέλλει τα νέα χαράτσια στο λαό (ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις φόρου σε επαγγελματίες και αγρότες) και συζητάει στο Eurogroup τα νέα προαπαιτούμενα του μνημονίου, η αποσπασματική αναφορά σε ορισμένα μόνο μέτρα, των οποίων η κατάργηση θα απαιτήσει άλλα αντιλαϊκά ισοδύναμα, θυμίζει τη λαϊκή παροιμία "Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι"».
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

  • Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αρχίζει η κατάθεση και η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου που θα περιλαμβάνουν αλλαγές προς το χειρότερο στο ασφαλιστικό, στη φορολογία των αγροτών και στα εισοδήματα από ενοίκια.
Η κυβέρνηση επιχειρεί με τη λογική των ισοδύναμων μέτρων να αμβλύνει τις εντυπώσεις καθώς πρέπει:

  • να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων,
  • να αντισταθμίσει τα ποσά που προκύπτουν από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις μειώσεις συντάξεων.
Επίσης αναζητά ισοδύναμα μέτρα:
  • για τη μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
  • για τις επικουρικές συντάξεις,
  • για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και
  • για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Η λογική των ισοδύναμων μέτρων δεν σχετίζεται με το δημοσιονομικό στόχο που έχει προσδιοριστεί απλά με το πώς θα επιτευχθεί και σε κάθε περίπτωση πλήττει τις λαϊκές οικογένειες.  

  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση που επιβλήθηκε σαν ισοδύναμο μέτρο για να μην αυξηθεί στο 23% από 13% ο ΦΠΑ στο βοδινό κρέας.
Η υλοποίηση αντιλαϊκών επιλογών δεν τελειώνει με τη λίστα των 48 μέτρων, καθώς ακολουθεί η αξιολόγηση των τραπεζών και η ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» κατά τρόπο που να εξυπηρετεί το χαρτοφυλάκιο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Η πρώτη αξιολόγηση του 3ου μνημονίου θα γίνει αμέσως μετά και οι δανειστές διαμηνύουν πως συνδέεται άμεσα με τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015, 
  • διότι από 1/1/2016 τίθεται σε εφαρμογή η Οδηγία της ΕΕ που προβλέπει τη διαδικασία «bail in», δηλαδή της διάσωση των τραπεζών με κεφάλαια αρχικά των ιδιοκτητών και των μετόχων αλλά και των καταθετών.
Η κυβέρνηση επικοινωνιακά προσπαθεί να το κρύψει το μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων πίσω από τα «οφέλη» μιας νέας αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, 
  • καθώς όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην προώθηση των σκληρών μέτρων προκειμένου να αρχίσει μια συζήτηση για το χρέος.
 902

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.