Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αλέκα Παπαρήγα: Η κυβέρνηση θα πουλήσει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας - Το ΚΚΕ δεν θέλει μια Ελλάδα που συμμετέχει στο μακελειό άλλων λαών ‒ Λιάνα Κανέλλη: Μονομερής κατάργηση του κανονισμού Δουβλίνο (2 VIDEO)

Απόψε η ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Οι ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ (VIDEO)
 
Δημοσίευση: Τετ, 07/10/2015 - 14:40
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 07/10/2015 - 16:26
Τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη σημερινή 3η και τελευταία μέρα συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων, αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.
Ομιλίες βουλευτών του ΚΚΕ 
Με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δεν υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και το ΚΚΕ δεν θέλει μια Ελλάδα που συμμετέχει στο μακελειό άλλων λαών, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις. 
Σχολιάζοντας τη θέση της κυβέρνησης ότι θα «πουλήσει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας», τόνισε ότι η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας είναι η βάση της Σούδας, το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, το ελληνικό στρατηγείο επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα, ο χερσαίος σχηματισμός μάχης στη Νέα Σάντα Κιλκίς, η βάση του ΝΑΤΟ στο Άκτιο, η νέα βάση του ΝΑΤΟ σε νησί του Αιγαίου που συζητάει η κυβέρνηση, η εγκατάσταση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κρήτη. 
Η ομιλία της Λ. Κανέλλη
Κατάργηση του κανονισμού Δουβλίνο ζήτησε η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. Κατήγγειλε την πολιτική της καταστολής μέσω της Frontex αλλά και της εκμετάλλευσης των προσφύγων ως επιλεγμένα φτηνά χέρια από τα hot spots που δημιουργούνται και στην Ελλάδα.
Επιπλέον καυτηρίασε την προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή που προκαλούν κύματα προσφύγων και μεταναστών όπως και την πρόθεση της κυβέρνησης να παραμείνει πιστή σε όλους εκείνους τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς που ευθύνονται για την προσφυγιά.
Ομιλίες υπουργών 
Την ταύτιση της κυβέρνησης με τις πολιτικές της ΕΕ της άγριας εκμετάλλευσης, της καταστολής και της απέλασης των προσφύγων και των μεταναστών κατέδειξε η ομιλία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.
Ανέφερε πως η κυβέρνησης στο πλαίσιο των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της Ε για τις προσφυγικές ροές έχει αναλάβει να συνεργαστεί με τη Frontex, να στήσει «Hot spots» όπου θα γίνεται η επιλογή των προσφύγων και να δημιουργήσει «8 με 10 χιλιάδες θέσεις» για την ενίσχυση των δομών φιλοξενίας. ιαβάστε εδώ αναλυτικά) 
Η συζήτηση την Τρίτη 
Στις ομιλίες τους οι βουλευτές του ΚΚΕ ‒κατά τη συζήτηση που έγινε την Τρίτη ανέδειξαν τα αίτια και τους υπεύθυνους τις αντιλαϊκής επίθεσης που κλιμακώνεται και πως η μοναδική αντιπολίτευση είναι το ΚΚΕ, καθώς οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων αναλώθηκαν, με αρκετές αντιπολιτευτικές κορόνες, στο πώς θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του
κεφαλαίου και ποιος είναι ο ικανότερος να προσελκύσει επενδύσεις.


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.