Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκος Σοφιανός: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αναχαιτίσει τη λαίλαπα. Γιατί είπε την αλήθεια και δεν συναίνεσε στην αυταπάτη ότι με μια κυβέρνηση που θα λέγεται αριστερή μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα ‒ Θέλουμε να κυβερνήσουμε -εννοείται- με ένα πολιτικό πρόγραμμα και με ένα λαό που θα έχει και την εξουσία (VIDEO)

Ν. Σοφιανός: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αναχαιτίσει τη λαίλαπα (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 02/09/2015 - 09:22
Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα είναι δυνατό το ΚΚΕ, το οποίο είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αναχαιτίσει τη λαίλαπα, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA», το βράδυ της Τρίτης 1 Σεπτέμβρη 2015.
Επισήμανε ότι το επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα είναι το μνημόνιο που υπέγραψαν και επομένως είναι καθορισμένο με λεπτομέρειες τι θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση.
Ο Νίκος Σοφιανός χαρακτήρισε «εκλογικό μυθιστόρημα» τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «παράλληλο πρόγραμμα» και της ΝΔ για «επαναδιαπραγμάτευση», καθώς ο λογαριασμός του μνημονίου είναι δεδομένος και βαρύτατος για τη λαϊκή οικογένεια. 


Για τη Λαϊκή Ενότητα υπογράμμισε ότι σερβίρει το ίδιο παραμύθι, ενώ τα στελέχη της στήριξαν την παράταση του μνημονίου στις 20 Φλεβάρη και την πρόταση με την οποία πήγε ο Αλ. Τσίπρας και διαπραγματεύτηκε το τρίτο μνημόνιο.
«Εμείς προσπαθούμε και επιμένουμε σε κάτι που είπαμε το Γενάρη, που είπαμε το 2012, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα: Ότι εναλλακτική, φιλολαϊκή, αριστερή, φιλεργατική λύση δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο της οικονομίας της αγοράς», είπε.
Αναφερόμενος στο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ανέφερε:  
«Εμείς εντάσσουμε στη γενικότερη φοροαφαίμαξη και αυτό το μέτρο. Η δική μας εξουσία θα καταργήσει την ιδιωτική εκπαίδευση, δεν μπορεί η εκπαίδευση να είναι εμπόρευμα. Υπάρχει η δυνατότητα στην Ελλάδα να έχουμε εκπαιδευτικό σύστημα δημόσιο, δωρεάν, καθολικό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.