Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ο Μάκης Παπαδόπουλος για τη μήτρα των μνημονίων και τη φαρσοκωμωδία της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης (VIDEO)

Μ. Παπαδόπουλος: Nη μη χαθεί χρόνος με τη φαρσοκωμωδία της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης (VIDEO)
Δημοσίευση: Σάβ, 29/08/2015 - 10:49
Το συμπέρασμα που βγαίνει από την κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των κυβερνήσεων, είναι ότι όσο το τρένο της οικονομίας συνεχίζει να κινείται πάνω στις ράγες που καθορίζει η ΕΕ και η εξουσία του κεφαλαίου, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και χειρότερο για το λαό, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ1, το βράδυ της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2015.
«Δηλαδή, θα σφαγιάζονται συνεχώς λαϊκές ανάγκες, θα έχουμε μια πορεία του λαού προς τη χρεοκοπία, για να ανακάμψει η κερδοφορία εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, και αυτή την πορεία δεν μπορεί να την συγκαλύψει κανείς με ψεύτικες υποσχέσεις», είπε.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος υπενθύμισε που κατέληξαν μία σειρά αντιμνημονιακές αντιπολιτεύσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ με τα Ζάπεια, που έλεγαν ότι θα φέρουν φιλολαϊκό αποτέλεσμα με το τρένο να κινείται στις ίδιες ράγες. «Καλούμε το λαό να οργανώσει την πάλη του για να καταργηθεί η μήτρα που γεννάει τα μνημόνια, η τάξη των καπιταλιστών και η ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης ανέπτυξε τη θέση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Σε άλλο σημείο της παρέμβασης του, υπογράμμισε ότι επιδιώκεται να εμφανιστεί ότι υπάρχει ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και ένα μικρό ανάμεσα στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Ενότητα. «Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική, γιατί βλέπουμε στην αντιπέρα όχθη όλες τις δυνάμεις που αναζητούν ψευδεπίγραφες λύσεις εντός ΕΕ, εντός της εξουσίας του κεφαλαίου», εξήγησε. «Καλούμε το λαό να μη χάσει άλλο χρόνο για να επαναλάβει τη φαρσοκωμωδία της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, που την είδαμε πως εξελίσσεται μόλις γίνεται κυβέρνηση, δηλαδή να μην περάσει από το ΣΥΡΙΖΑ 1 στο ΣΥΡΙΖΑ 2», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.