Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τιτίκα Σαριγκούλη: Το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν πάντα ο φορέας του πολιτισμού ‒ Βράβευση από τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Την ηθοποιό Τιτίκα Σαριγκούλη βράβευσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Σάβ, 29/08/2015 - 23:19
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 30/08/2015 - 11:26
Τιμητικό έπαινο στην ηθοποιό Τιτίκα Σαριγκούλη απένειμε το βράδυ του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκδήλωση που πραγματοποιεί ο Όμιλος για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2015 στον Κοινωνικό - Πολιτιστικό Χώρο του Θεάτρου στην Πετρούπολη, με την παράσταση «Βάκχες» του Ευρυπίδη.
Μοναδικότητα στη συγκεκριμένη παράσταση προσδίδει το ότι στη διάρκειά της επί σκηνής υπάρχει ερμηνεία του έργου στη νοηματική γλώσσα. Για την πρωτοβουλία αυτή έγινε η βράβευση των συντελεστών της.


Ο Δημ. Κουτσούμπας σημείωσε κατά την απονομή: 

«Καλή δύναμη σε όλους και όλες. Έρχονται δύσκολες μέρες αλλά με ελπίδα, με κουράγιο και με αγώνα, θα τις αντιμετωπίσουμε. Είναι ιδιαίτερη στιγμή απόψε, σε αυτή την πραγματικά πρωτοποριακή παράσταση που είναι για όλους, και είναι ιδιαίτερη χαρά να τιμήσουμε τη συντρόφισσα την Τιτίκα Σαριγκούλη, μια σπουδαία φυσιογνωμία της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού της πατρίδας μας». 
Στην ηθοποιό χάρισε επίσης εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ένα πρωτότυπο λεύκωμα αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με λογότυπα από εκατοντάδες καλλιτέχνες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.
Από την πλευρά της η Τιτίκα Σαριγκούλη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν πάντα ο φορέας του πολιτισμού. Το σοβιετικό κράτος ήταν το πρώτο κράτος που είχε ιδρύσει υπουργείο Πολιτισμού», είπε και αναφέρθηκε στην προσφορά του Κόμματος στον τομέα του πολιτισμού.
Τιμητικοί έπαινοι απονεμήθηκαν από την παγκόσμια Unesco και την Unesco Πειραιά και Νήσων για την πολιτιστική και ανθρωπιστική τους προσφορά και στους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.
Τον τιμητικό έπαινο στον σκηνοθέτη της παράστασης Γ. Παπαθεοδώρου επέδωσε ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ο Β. Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης, επέδωσε τον τιμητικό έπαινο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, Γ. Γιαλλούρο. Εκπρόσωπος της Unesco επέδωσε τον τιμητικό έπαινο στην Κ. Ροντήρη, εκπρόσωπο του Πειραϊκού θεάτρου «Δημήτρης Ροντήρης» και η Όλγα Γεροβασίλη επέδωσε τον τιμητικό έπαινο στον ηθοποιό Σπ. Φωκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.