Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ιουδαιοναζί δολοφόνοι και «κροκοδείλια» Νετανιάχου ‒ Καθημερινότητα οι επιθέσεις σε Παλαιστίνιους ‒ ΠΣΕ: Λήξη της κατοχής και διάλυση των ισραηλινών εποικισμών ‒ ΚΚΕ: Το διαρκές έγκλημα, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η ελληνική κυβέρνηση

Διαδήλωση στην κηδεία του βρέφους (Φωτο ΑΡ)
Παλαιστινιακά Εδάφη: Κύμα αντιδράσεων για το φριχτό θάνατο του βρέφους από Εβραίους ακροδεξιούς
Δημοσίευση: Παρ, 31/07/2015 - 18:21
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 31/07/2015 - 20:40
Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε ο φριχτός θάνατος ενός βρέφους 18 μηνών, (βλέπε στο τέλος) που κάηκε ζωντανό από φωτιά στο σπίτι της οικογένειάς του, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που αποδίδεται σε εμπρησμό από ισραηλινή ακροδεξιά οργάνωση.
ΚΚΕ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη δολοφονία βρέφους από Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη
Δημοσίευση: Παρ, 31/07/2015 - 18:28
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 31/07/2015 - 20:35
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δολοφονία βρέφους από Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη αναφέρονται τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη, με τραγικό τρόπο, δολοφονία Παλαιστίνιου βρέφους, από εμπρησμό Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη.
Το γεγονός εντάσσεται και είναι αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ στην περιοχή.
Μερίδιο ευθύνης για το διαρκές έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης έχουν η ΕΕ, οι ΗΠΑ, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση που διατηρούν και επεκτείνουν την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.» 

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, προειδοποίησε σήμερα πως θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για τον θάνατο του βρέφους και κατήγγειλε ένα νέο «έγκλημα πολέμου» του Ισραήλ. «Ετοιμάζουμε αμέσως τον φάκελο που θα υποβληθεί στο ΔΠΔ και τίποτε δεν θα μας σταματήσει να καταθέσουμε προσφυγή», δήλωσε ο Αμπάς από την έδρα της προεδρίας στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Από τον εμπρησμό στην Ρουμάνικη ορθόδοξη εκκλησία
Διαδηλώσεις έγιναν μετά τη μεσημεριανή προσευχή στα Παλαιστινιακά Εδάφη από την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, ενώ και κινήματα της αριστεράς κάλεσαν σε διαδηλώσεις. Από την πλευρά της, η Χαμάς υποσχέθηκε «μία τιμωρία ανάλογη αυτού του εγκλήματος», το οποίο «καθιστά τους στρατιώτες του κατοχικού στρατού και τους εποίκους θεμιτούς στόχους παντού».
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλάντενοφ, δήλωσε «εξοργισμένος» από την επίθεση αυτή και η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ,  Φεντερίκα Μογκερίνι, χαρακτήρισε «εν ψυχρώ δολοφονία» την επίθεση και ζήτησε «μηδενική ανοχή στις βιαιότητες των εποίκων».
«Κροκοδείλια δάκρυα» από Νετανιάχου
Το έγκλημα καταδίκασε ακόμη κι ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική πράξη» και δίνοντας εντολή στις «δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα προκειμένου να συλλάβουν τους δολοφόνους και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Ο υπουργός Άμυνας, Μοσέ Γιααλόν, καταδίκασε τους «εβραίους τρομοκράτες».
Όμως ο Σάεμπ Έρεκατ, δεύτερος στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), δήλωσε ότι αυτή η βάρβαρη πράξη «δεν μπορεί να αποσυνδεθεί» από «μία κυβέρνηση που εκπροσωπεί έναν συνασπισμό που τάσσεται υπέρ του εποικισμού και του απαρτχάιντ..
 Δήλωση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης για τη δολοφονία του βρέφους κοντά στη Ναμπλούς στην Παλαιστίνη
Φωτό ΑΡ
Δημοσίευση: Παρ, 31/07/2015 - 20:12
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 31/07/2015 - 20:40
Σε δήλωση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης για τη δολοφονία του βρέφους κοντά στη Ναμπλούς στην Παλαιστίνη, αναφέρονται τα εξής:
«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει και καταγγέλλει έντονα τη βάρβαρη δολοφονία ενός παλαιστινιακού βρέφους και το βαρύ τραυματισμό τριών μελών της οικογένειάς του στο χωριό Ντούμα, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς. Αυτή η δολοφονική δράση των ισραηλινών εποίκων, να βάλουν φωτιά το σπίτι της οικογένειας, δείχνει για μια ακόμη φορά τη σοβαρή κατάσταση που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολιτικής του ισραηλινού κατοχικού καθεστώτος, το οποίο τροφοδοτεί τέτοιες φρικτές ενέργειες. Οι καθημερινές παρενοχλήσεις, οι επιθέσεις, οι κατεδαφίσεις σπιτιών και τα μέτρα απαρτχάιντ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό είναι σε εξέλιξη εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι ισραηλινοί εποικισμοί στη Δυτική Όχθη, η πολιορκία της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας, η ιουδαιοποίηση της Ιερουσαλήμ, είναι μέρη του μεγαλύτερου έργου του ισραηλινού καθεστώτος και προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή του παλαιστινιακού λαού. Η πρόσφατη βάρβαρη και απάνθρωπη δράση προκαλεί την οργή της ανθρωπότητας.

Προσευχή
Τώρα είναι η στιγμή για να αυξήσουμε και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό στο δίκαιο σκοπό της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του. Ο ΟΗΕ πρέπει να αναγνωρίσει αυτό το ανεξάρτητο κράτος ως πλήρες μέλος. 

Απαιτούμε τη λήξη της κατοχής και τη διάλυση των ισραηλινών εποικισμών μαζί με το διαχωριστικό τείχος στη Δυτική Όχθη. Θεωρούμε ότι η δήλωση της ισραηλινής κυβέρνησης είναι υποκριτική, όσο συνεχίζει την ίδια πολιτική κατοχής.

Το ΠΣΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του βρέφους και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.»

Ισραήλ - Παλαιστίνη: Καθημερινότητα οι επιθέσεις ακροδεξιών, αστυνομίας και στρατού σε Παλαιστίνιους
Σύλληψη Παλαιστίνιου από τις ισραηλινές δυνάμεις
Δημοσίευση: Παρ, 31/07/2015 - 20:49
Η φριχτή δολοφονία του βρέφους 18 μηνών στη Δυτική Όχθη από Εβραίους ακροδεξιούς, μπορεί να συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Αντίθετα, η δολοφονική δράση των εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Ισραήλ είναι καθημερινό φαινόμενο, που υποδαυλίζεται από την πολιτική που ακολουθεί το ίδιο το ισραηλινό καθεστώς.
Από τον εμπρησμό στην Ρουμάνικη ορθόδοξη εκκλησία
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγες μέρες, παλαιστινιακές οργανώσεις με ανακοίνωσή τους, απαριθμούσαν ανάλογα περιστατικά που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, τονίζοντας ότι «αυτές οι καθημερινές επιθέσεις είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη με τους Παλαιστίνιους σε αυτό το σημείο, καθώς έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ που σιώπησαν σχετικά με τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου όσον αφορά την αντιμετώπιση των Παλαιστινιίων από το Ισραήλ για περισσότερο από μισό αιώνα.»
Δύο μέτρα και δύο σταθμά...
Ο εβραίος προφυλάσσεται - ο Παλαιστίνιος συλλαμβάνεται από την αστυνομία
Όπως ανέφεραν οι παλαιστινιακές οργανώσεις:
  • Την Κυριακή 26 Ιουλίου, πλήθος Εβραίων εξτρεμιστών εποίκων -με επικεφαλής τον Ισραηλινό υπουργό Γεωργίας, Ούρι Αριέλ, και υποστηριζόμενοι από δεκάδες Ισραηλινούς αστυνομικούς και στρατιώτες- εισέβαλαν στο τέμενος του του Αλ Ακσά.
  • Στις 19 Ιουλίου, Εβραίοι εξτρεμιστές πυρπόλησαν την χριστιανική εκκλησία, όπου -σύμφωνα με την παράδοση- ο Ιησούς έκανε το θαύμα «του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων» στην Τιβεριάδα.
  • Τον Μάιο του 2014, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας στην Ιερουσαλήμ καταστράφηκε σε μια ύποπτη επίθεση μίσους.
  • Επίσης το Μάιο του 2014 Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα, δράστες, που φέρεται ότι ήταν εβραίοι ακροδεξιοί, ζωγράφισαν γκράφιτι μίσους στα γραφεία του Βατικανού στην Ιερουσαλήμ. Το γκράφιτι ανέγραφε στην εβραϊκή γλώσσα: «Θάνατος στους Άραβες και Χριστιανούς και εκείνους που μισούν το Ισραήλ».
  • Επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, σχεδόν 100 γυναίκες από την Παλαιστίνη που προσπάθησαν να αποτρέψουν την πρόσβαση των εποίκων σε αυτό τον, ιερό για τους μουσουλμάνους, θρησκευτικό χώρο.
Συλλήψεις Παλαιστινίων γυναικών από ισραηλινές δυνάμεις
Οι παλαιστινιακές οργανώσεις τονίζουν ότι «αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες επιτίθενται κατά χριστιανικών και μουσουλμανικών ιερών τόπων με ατιμωρησία, αποδεικνύοντας ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι (Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί) και οι ιεροί τους χώροι, βρίσκονται στο στόχαστρο των εκατοντάδων επιθέσεων της εβραϊκής ακροδεξιάς οργάνωσης τα τελευταία χρόνια.»
Δυτική Όχθη: Μωρό κάηκε από φωτιά που έβαλαν Ισραηλινοί ακροδεξιοί
Δημοσίευση: Παρ, 31/07/2015 - 10:33
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 31/07/2015 - 13:01
Ένα μωρό 18 μηνών έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά στο σπίτι της οικογένειάς του, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που αποδίδεται σε ισραηλινή ακροδεξιά οργάνωση. 
Ο εμπρησμός στο σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε χωριό κοντά στην πόλη Ναμπλούς, έγινε την ώρα που η οικογένεια κοιμόταν. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι.
Η εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι, είπε ότι στους τοίχους του σπιτιού που πυρπολήθηκε ήταν γραμμένο το σύνθημα «Price Tag», το οποίο έχουν χρησιμοποιήσει Ισραηλινοί ακροδεξιοί. Η οργάνωση «Price Tag» κατηγορείται για μία σειρά από εμπρηστικές επιθέσεις σε τεμένη της Δυτικής Όχθης τα τελευταία χρόνια. «Πρόκειται για μια ύποπτη επίθεση με εθνικιστικά κίνητρα», είπε η Σάμρι.
Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση από τα δολοφονικά τάγματα των Ισραηλινών ακροδεξιών από τότε που έκαψαν ζωντανό έναν Παλαιστίνιο έφηβο, υποτίθεται σε αντίποινα για την απαγωγή και τη δολοφονία τριών Ισραηλινών, πριν από ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.