Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Σοσιαλδημοκρατικά Ρεντίκολα!: Δεν θα χαθούν (έτσι το λέμε τώρα) οι μισθοί και οι συντάξεις(!) ‒ Και αντιστεκόμαστε περήφανα ζητώντας 3ο Μνημόνιο 29 δισ.! ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Κοροϊδεύουν αισχρά τον ελληνικό λαό (2 VIDEO)

Τσίπρας: Οι μισθοί και συντάξεις δεν θα χαθούν(!!) [9:30]!!!

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 01/07/2015 - 14:15
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 01/07/2015 - 16:46
Σε δήλωσή του για τις τελευταίες εξελίξεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε:
«Η νέα πρόταση Τσίπρα προς την τρόικα (βλέπε από Μποτίλια στην τελευταία ενό) είναι ακόμα χειρότερο μνημόνιο με αντιλαϊκά μέτρα.
Κοροϊδεύουν αισχρά τον ελληνικό λαό. Αποδεικνύεται ότι τα «όχι» τους είναι «ναι» σε νέες δανειακές συμβάσεις – αντιλαϊκές συμφωνίες – ΝΑΙ στις λυκοσυμμαχίες τους.
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ τα ακυρώνουμε όλα αυτά. Λέμε: ΟΧΙ στα μνημόνια, ΝΑΙ στην αντίσταση».

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε το Eurogroup - Μετά το δημοψήφισμα νέα συνεδρίαση για το 3ο μνημόνιο

 Νέα θηλιά για τον λαό το 3ο μνημόνιο που ζητά η συγκυβέρνηση για την αποπληρωμή του χρέους
Δημοσίευση: Τετ, 01/07/2015 - 07:05
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 01/07/2015 - 07:10
Νέο μνημόνιο, το 3ο κατά σειρά, ζητά η συγκυβέρνηση, φέρνοντας νέα θηλιά για τον λαό.
Το νέο αίτημα για τη «σύντομη παράταση» του μνημονίου με τη σημερινή του μορφή, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η νέα δανειακή σύμβαση, υπέβαλε χτες ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμες πηγές της Ευρωζώνης σημείωναν πως εάν υπάρξει συμφωνία πάνω σε νέες προτάσεις, η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα προχωρήσει σε ακύρωση του δημοψηφίσματος.
Η νέα δανειακή σύμβαση φτάνει στα 29,1 δισ. ευρώ για τη περίοδο 2015 - 2016, ενώ, όπως ρητά αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας στην επιστολή του, τα ποσά αυτά θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, δηλαδή χωρίς να δοθεί ούτε 1 ευρώ για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.
Το αίτημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περιλαμβάνει και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, με βάση τις προτάσεις που θα γίνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με στόχο να γίνει «εξυπηρετήσιμο και βιώσιμο μακροπρόθεσμα μέχρι το τέλος του δανείου ή και νωρίτερα».
Η συγκυβέρνηση, ευθύς εξαρχής ομολογεί τα παρακάτω:
  • -- Ότι η νέα δανειακή σύμβαση αφορά, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, την αποπληρωμή του χρέους.
  • --Ότι δεν πρόκειται από τα νέα δάνεια να επιστραφούν τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων στους δικαιούχους τους, που η συγκυβέρνηση έβαλε στο χέρι με την περιβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • --Ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη ρευστότητα προκειμένου να ανακυκλωθούν οι βραχυπρόθεσμες εκδόσεις εντόκων γραμματίων προς τους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους, για την εξυπηρέτηση των οποίων επίσης θα αξιοποιηθεί η νέα δανειακή σύμβαση.
Το νέο μνημόνιο θα περιέχει όλα ανεξαιρέτως τα τυπικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων και βέβαια την ομοβροντία με τα αντιλαϊκά μέτρα της «επόμενης μέρας», που ξεπροβάλλει κατάμαυρη για το λαό. Αλλωστε, η συμφωνία ως προς το εύρος της αντιλαϊκής πολιτικής φτάνει στα 8 δισ. ευρώ για την περίοδο μέχρι το τέλος του 2016. Και βέβαια δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα έχει την ίδια ακριβώς χρονική διάρκεια με το νέο μνημόνιο (Β' εξάμηνο 2015 και 2016).

Η νέα αντιλαϊκή πρόταση Τσίπρα προς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ
Δημοσίευση: Τετ, 01/07/2015 - 14:55
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 01/07/2015 - 17:46
Νέα αντιλαϊκή πρόταση, με την οποία δέχεται ακόμη περισσότερους από τους όρους των δανειστών, περιλαμβάνει το αίτημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς τους «θεσμούς» για ένα τρίτο δάνειο-μνημόνιο.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή που έστειλε στην Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί την τελευταία πρόταση που παρουσίασε ο Γιούνκερ με ελάχιστες τροποποιήσεις.
Το Μαξίμου επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας με non paper πως «τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν». Προσθέτει ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε νέα πρόταση με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών, όπως άλλωστε έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας».
  • Στο ΦΠΑ η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ζητάει να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά και αποδέχεται όλα τα άλλα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Η μείωση για τα νησιά θα εφαρμοστεί επί των νέων συντελεστών.
  • Στο Ασφαλιστικό η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει νέα «βήματα» προς τις θέσεις των «θεσμών», αποδεχόμενη σχεδόν το σύνολο των προτάσεών τους, αλλά και των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Για το νόμο του 2010 επισημαίνει ότι θα εφαρμοστεί «πλήρως», ενώ η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα ανασταλεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2015, οπότε και θα γίνει νέα ασφαλιστική «μεταρρύθμιση».
  • Το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι τέλος του 2019, χωρίς καμία ενδιάμεση δράση για το 20% των υψηλότερων δικαιούχων.
  • Όλοι οι φόροι υπέρ τρίτων θα καταργηθούν στο τέλος του 2017, ξεκινώντας από την 31η Οκτωβρίου του 2015.
  • Για τις εργασιακές σχέσεις η επιστολή αναφέρει ότι το νέο πλαίσιο θα νομοθετηθεί το φθινόπωρο, αλλά δεν δίνει καμία άλλη λεπτομέρεια, επιβεβαιώνοντας ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες έχουν πάει στις ελληνικές καλένδες.
Η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνει την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ σε μια σειρά κλάδους, όπως οι μεταφορές, τα ποτά και τα τρόφιμα και για επαγγέλματα όπως οι συμβολαιογράφοι. Το non paper της κυβέρνησης ισχυρίζεται ότι θα εξαιρεθούν τα φαρμακεία.
Επίσης προβλέπεται
  • σταδιακή αύξηση της προκαταβολής του φόρου των επιχειρήσεων στο 100%
  • και σταδιακή κατάργηση της ευνοϊκής φορολόγησης για τους αγρότες (συμπεριλαμβανομένων των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στο πετρέλαιο) έως το τέλος του 2017.
  • Aκόμη γίνεται λόγος για μείωση της οροφής των στρατιωτικών δαπανών κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016 και κατά 400 εκατ. ευρώ το 2017 μέσω μιας «στοχευμένης ομάδας δράσεων», περιλαμβανομένης μιας μείωσης του συνόλου των υπαλλήλων και των προμηθειών.
Ο ΑΔΜΗΕ θα διαχωριστεί από τη ΔΕΗ σε μια χωριστή νομική οντότητα που θα τελεί υπό πλειοψηφικό κρατικό έλεγχο.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής έγινε από τους «Financial Times» και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το Μαξίμου. Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα τονίζει ότι «οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή του πρωθυπουργού στα Αγγλικά

(Βλέπε ενότητα που ακολουθεί).



Αλ.Τσίπρας: Θα ανταποκριθούμε άμεσα αν υπάρξει θετική κατάληξη
Δημοσίευση: Τετ, 01/07/2015 - 18:45
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 01/07/2015 - 19:25
Τη διαβεβαίωση ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα αφορά μόνο «τη συγκεκριμένη συμφωνία» και είναι «ναι» στο τρίτο μνημόνιο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αμφισβήτηση της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και της ευρωζώνης, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το νέο του διάγγελμα, κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις την βούληση της κυβέρνησης να κλείσει μια νέα συμφωνία με τους «δανειστές», που βάσει των προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει η κυβέρνηση, δε διαφοροποιούνται ουσιαστικά από εκείνους των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. 
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει κατάμουτρα το λαό, επιχειρώντας να τον κάνει συνένοχο στη σφαγή του, καθώς εκείνο για το οποίο πασχίζει είναι ένα νέο μνημόνιο με δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα, που θα προστεθούν στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ήδη, χτες η κυβέρνηση απέστειλε αίτημα για νέο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (όπως φαίνεται στην προηγούμενη ενότητα), δηλαδή για ένα νέο μνημόνιο, ενώ σήμερα έστειλε μια ακόμα πρόταση, η οποία βρίσκεται ακόμα πιο κοντά σε εκείνη των «θεσμών». 
«Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup θα ανταποκριθούμε άμεσα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει το νέο μνημόνιο και προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας με τους εταίρους, με όρους βιωσιμότητας και προοπτικής». Εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός ζητά πρώτα να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup κι έπειτα η κυβέρνηση να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το δημοψήφισμα.
Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχτούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία ή θα διεκδικήσουμε άμεσα, και με δεδομένη τη λαϊκή ετυμηγορία, μια βιώσιμη λύση», σημειώνοντας ότι ύστερα από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος έχουν κατατεθεί «καλύτερες προτάσεις για το χρέος» τις οποίες η κυβέρνηση «δεν άφησε να πέσουν κάτω», αλλά «έκανε αντιπροτάσεις». Η κυβέρνηση συνεχίζει να καλεί το λαό να διαλέξει ανάμεσα σε ένα μνημόνιο - λαιμητόμο και ένα μνημόνιο καρμανιόλα για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, καθώς τόσο οι «αντιπροτάσεις» τόσο της κυβέρνησης, όσο και οι «καλύτερες» των «δανειστών» δε διαφοροποιούνται ως προς την αποφασιστικότητα με την οποία πλήττουν εκ νέου τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα. 
 Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τέλους» και κατηγόρησε ότι «λένε εν γνώση τους ψέματα» όσους λένε «ότι έχω κρυφό σχέδιο αν ψηφιστεί το OXI, να βγάλουμε τη χώρα από την ΕΕ» και πως το «"όχι" δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη». 
Για το κλείσιμο των τραπεζών επανέλαβε ότι την ευθύνη έχει το Eurogroup που δεν δέχθηκε το αίτημα της κυβέρνησης για παράταση του προγράμματος προσθέτοντας ότι προσπαθούν να ρίξουν «τα βάρη σε εμάς» και πως κάποιοι «ονειρεύονται την ολική τους επαναφορά» με «δοτό πρωθυπουργό».
Επανέλαβε ότι το όχι θα είναι μια «ισχυρή πίεση για βιώσιμη συμφωνία» και πως «ναι» θα είναι «ναι σε όλα τα μέτρα» των δανειστών. Μάλιστα επέμεινε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να είναι «βιώσιμη», δίνοντας έμφαση στην ανάγκη της αναδιάρθρωσης του χρέους για να εξασφαλίσουν επιπλέον χρηματοδότηση οι ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Χαρακτήρισε «προσωρινή» την κατάσταση με τις τράπεζες και ανάφερε πως «οι μισθοί, οι συντάξεις και οι καταθέσεις δεν θα χαθούν» επισημαίνοντας ότι «προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης, αμέσως μετά τη δημοκρατική διαδικασία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.