Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

«Brussels Group» - Βράσε(λ) ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παζάρια και «Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος! Χωρίς συμφωνία, δάνεια γιοκ!» ‒ ΚΚΕ: Αντιπαράθεση Γερμανίας - ΗΠΑ και δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ

Τ' ακούς παλληκάρι μου;
Νέα παζάρια από σήμερα στο «Brussels Group»
Δημοσίευση: Τρί, 26/05/2015 - 10:43
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 26/05/2015 - 12:22
Ένας νέος γύρος διαβουλεύσεων ξεκινάει από σήμερα στο «Brussels Group» προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των αντιλαϊκών μέτρων που θα περιλαμβάνει η συμφωνία.
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης
Δημοσίευση: Τρί, 26/05/2015 - 15:35
Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Όταν η κυβέρνηση αναζητά την παρέμβαση των ΗΠΑ για να κλείσει η νέα συμφωνία-μνημόνιο, ο καθένας καταλαβαίνει και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της συμφωνίας, αλλά και τι άλλου είδους δεσμεύσεις αναλαμβάνει η κυβέρνηση απέναντι στις ΗΠΑ.

Και αυτή η παρέμβαση αποδεικνύει ότι η διαπραγμάτευση δεν αφορά τα λαϊκά συμφέροντα, εξελίσσεται στο πλαίσιο της συνολικότερης αντιπαράθεσης Γερμανίας - ΗΠΑ και το όποιο αποτέλεσμα θα είναι από χέρι αντιλαϊκό».
Tα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκονται στις Βρυξέλλες έχουν λάβει εντολή να επιταχυνθούν οι διεργασίες για το «κλείσιμο» των εκκρεμοτήτων, όπως διαφάνηκε από τη συνεδρίαση της «Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης» που έγινε τη Δευτέρα στο Μαξίμου.
Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group. Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει το θέμα της Κύπρου, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει συζήτηση και για την Ελλάδα.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στο CNN εκτίμησε ότι μέχρι τις 5 Ιούνη θα έχει επιτευχθεί συμφωνία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ.
«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλει μεγάλες δόσεις στο ΔΝΤ χωρίς συμφωνία. Για τέσσερις μήνες ικανοποιούσαμε τις υποχρεώσεις πληρώναμε εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε εσαεί» είπε. Πρόσθεσε ωστόσο πως «θα πληρώσουμε (το ΔΝΤ) γιατί θα έχουμε συμφωνία μέχρι τότε με τους εταίρους μας».
Ο Γ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι οι «θεσμοί» και ειδικά το ΔΝΤ θα πρέπει να συναντήσουν την ελληνική κυβέρνηση διανύοντας το 1/4 του δρόμου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζ. Λιου συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης προς το ΔΝΤ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε την Παρασκευή αμέσως μετά την τριμερή συνάντηση στη Ρίγα.
Ο Τζ. Λιου φέρεται να δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο των G7 που αρχίζει αύριο, Τετάρτη, στη Γερμανία, που έχει και την προεδρία. 
Κ. Ρέγκλινγκ: Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος
Ο Μηχανισμός Σταθερότητας
Δημοσίευση: Τρί, 26/05/2015 - 08:45
Να υπάρξει άμεσα συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της ζητάει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να εκταμιευτούν χρήματα ή να δοθεί ένα νέο δάνειο.
«Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος και γι' αυτό εργαζόμαστε μέρα - νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούρια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Bild».
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι θα ήταν επικίνδυνο να μην αποπληρωθεί μια δόση προς το ΔΝΤ. «Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική της ευρωστία» είπε. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει άμεσα περίπου 7,2 δισ. ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της ΕΕ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.