Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Δεν πληρώνουν το ΔΝΤ, σκουπίζοντας και τα τελευταία φραγκοδίφραγκα των ταμείων

Στην Τράπεζα της Ελλάδος συγκεντρώνονται τα υπόλοιπα 1.039 λογαριασμών του Δημοσίου
Δημοσίευση: Τρί, 26/05/2015 - 18:21
Τη μεταφορά των υπολοίπων από 1.039 αδρανείς λογαριασμούς που διατηρούν υπουργεία και φορείς του Δημοσίου σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητά με εξαιρετικά επείγουσα απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
ΚΚΕ: Σχόλιο για τη μεταφορά λογαριασμών φορέων του Δημοσίου στην ΤτΕ
Δημοσίευση: Τρί, 26/05/2015 - 18:36
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 27/05/2015 - 08:11
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μεταφερθούν λογαριασμοί φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει:
«Μετά τους ψευτολεονταρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν θα πληρωθεί η δόση της 5ης Ιουνίου προς το ΔΝΤ, το ΥΠΟΙΚ με εξαιρετικά επείγουσα απόφαση μαζεύει και τα "φραγκοδίφραγκα" των δημοσίων φορέων για να πληρωθούν κανονικά οι δόσεις προς τους δανειστές, σε βάρος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών».
Ζητά η διαδικασία της μεταφοράς να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Ιούνη κι έπειτα οι συγκεκριμένοι 1.039 λογαριασμοί  να κλείσουν, καθώς η απόφαση αναφέρεται στην «ανάγκη κλεισίματος λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31 Δεκέμβρη 2009, ανεξαρτήτως υπολοίπου ποσού και των τραπεζικών λογαριασμών που παρουσιάζουν στις 15 Μάρτη 2015 υπόλοιπο 99,99 ευρώ, με ημερομηνία τελευταίας κίνησης τα έτη 2010-2014 και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2014 ίσο ή μικρότερο των 99,99 ευρώ».
Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι πως το συνολικό ποσό που είναι δυνατό να συγκεντρωθεί ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.