Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΚΝΕ: Στις 9 Μάη εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

Μαθαίνουμε την αλήθεια, παλεύουμε γι’ αυτήν!
9η Μάη 1945.
Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Tην 1η Μάη του 1945 η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, η σημαία της Σοβιετικής Ένωσης κυμάτιζε στο γερμανικό κοινοβούλιο (Ράιχσταγκ). Στις 9 Μάη η φασιστική Γερμανία συνθηκολογούσε άνευ όρων. Σφραγίστηκε έτσι η νίκη των λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ. Καθοριστικό ρόλο για τη συντριβή του έπαιξε ο Κόκκινος Στρατός, η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) με τεράστιες απώλειες και θυσίες για τη λευτεριά των λαών.
Μέσα από τα σχολικά βιβλία και όχι μόνο, γίνεται προσπάθεια να μη μάθουμε την ιστορική αλήθεια. Η ιστορία ξαναγράφεται για να χαθούν τα διδάγματα που μπορούν και σήμερα να δυναμώσουν την πάλη των λαών.

Γιατί έγινε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος;
Βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου:
«Η πορεία προς την κήρυξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου συνδέεται άρρηκτα με τη σταθερή εμμονή της χιτλερικής Γερμανίας να επιβάλει τη θέλησή της σε βάρος της διεθνούς νομιμότητας και της ισορροπίας των δυνάμεων στην Ευρώπη».
Οι πόλεμοι όμως δεν προκαλούνται λόγω εμμονών, ούτε επειδή το θέλουν κάποιοι «μανιακοί», ούτε από τυχαία γεγονότα.
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο Α’ Παγκόσμιος προηγούμενα, ήταν αποτέλεσμα των πολύ σκληρών ανταγωνισμών μεταξύ των αφεντικών (καπιταλιστών) της Γερμανίας – Ιταλίας - Ιαπωνίας (του Άξονα) από τη μία και της Αγγλίας-Γαλλίας-ΗΠΑ από την άλλη. Οι ανταγωνισμοί αυτοί είχαν να κάνουν με το ποιοι καπιταλιστές θα ελέγχουν περισσότερες αγορές, πρώτες ύλες, ζώνες επιρροής, για να έχουν περισσότερα κέρδη και να είναι πιο ισχυροί απέναντι στους ανταγωνιστές τους.
Αυτές οι διαφορές γιγαντώθηκαν από την οικονομική κρίση που έπληξε τις καπιταλιστικές οικονομίες το 1929-1933. Σε αυτές τις συνθήκες που οξύνονται οι αντιθέσεις, “το λόγο παίρνουν” τα όπλα.
Παρά τους ανταγωνισμούς, και τα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα είχαν έναν κοινό στόχο: το χτύπημα της Σοβιετικής Ένωσης. Της πρώτης σοσιαλιστικής κοινωνίας που κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και αποτελούσε φάρο για όλους τους λαούς.
Γι’ αυτό το λόγο, από το 1936, η ναζιστική Γερμανία, η φασιστική Ιταλία και η Ιαπωνία υπέγραψαν το «Αντικομιντέρν Σύμφωνο» -αντικομμουνιστικό σύμφωνο- που είχε στόχο το τσάκισμα της Σοβιετικής Ένωσης και του διεθνούς εργατικού επαναστατικού κινήματος.
Την ίδια ώρα Αγγλία και Γαλλία, έκαναν τα «στραβά μάτια» στις επιθετικές ενέργειες του Άξονα, περιμένοντας να επιτεθεί πρώτα ο Χίτλερ στη Σοβιετική Ένωση ώστε να ξεμπερδεύουν με αυτόν τον τρόπο και αυτοί με το πρώτο εργατικό κράτος. Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες στήριξαν οικονομικά την Γερμανία.
Αυτή είναι η αλήθεια που θέλουν να κρύψουν, όταν στο βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου λένε πως Αγγλία και Γαλλία εκείνη την περίοδο είχαν σαν στόχο «να διατηρηθεί η ειρήνη».

Πως όμως και από ποιους στηρίχτηκε ο φασισμός;
Στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναδείχτηκαν στη διακυβέρνηση φασιστικά-ναζιστικά καθεστώτα. Τα καθεστώτα αυτά όχι μόνο δεν καταπολεμήθηκαν από τις «δημοκρατικές δυνάμεις» του αστικού συστήματος αλλά σε πολλές περιπτώσεις στηρίχτηκαν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Χίτλερ που πήρε τη διακυβέρνηση μέσα από εκλογές, με τη στήριξη ή την ανοχή όλων των κομμάτων εκτός του κομμουνιστικού και με τις ευλογίες του Προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας (Χίντενμπουργκ).

Το ήξερες ότι;
- Η μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη της Γερμανίας αποκτήθηκε και χάρη στην ενίσχυση που της έδωσαν οι νικήτριες καπιταλιστικές δυνάμεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με σκοπό να την στρέψουν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης;
- Οικονομικοί γίγαντες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας πρωταγωνίστησαν στην ενίσχυση της Γερμανίας και στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;
- Το 1941 (κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!) το εργοστάσιο της «Ford» (εταιρεία αμερικάνικων συμφερόντων) στο Βερολίνο προμήθευσε το 1/3 σχεδόν του συνόλου των φορτηγών του ναζιστικού στρατού. Οι μισοί «εργαζόμενοι» της εταιρείας ήταν «σκλάβοι εργασίας», που προέρχονταν από στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις κατεχόμενες περιοχές;
- Η «Standard Oil» προμήθευε με καύσιμα τόσο τους συμμάχους όσο και τις δυνάμεις του Άξονα στη διάρκεια του πολέμου;
- Η ΙΤΤ, μεγάλη αμερικάνικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση του γερμανικού συστήματος πληροφοριών και σχεδίασε τις βόμβες Focke-Wulfs που χρησιμοποιήθηκαν από τους ναζί στον πόλεμο;
- Η αμερικάνικη εταιρεία «General Motors» κατασκεύασε χιλιάδες τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, φορτηγά και τανκς για το ναζιστικό στρατό;

Παιδί του συστήματος ο φασισμός!
Επιχειρηματικοί όμιλοι της Αμερικής, της Αγγλίας και της Γαλλίας καθώς και τα ίδια τα κράτη έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην οικονομική και στρατιωτική στήριξη του φασισμού.
Όλα αυτά- που απουσιάζουν από τα σχολικά βιβλία- αποδεικνύουν ότι ο φασισμός στηρίχθηκε από μονοπώλια, μεγαλοβιομήχανους, τραπεζίτες και τους πολιτικούς τους, γιατί εκείνη τη χρονική περίοδο έβλεπαν στα ναζιστικά - φασιστικά καθεστώτα, την καλύτερη λύση για να διασφαλίσουν τα κέρδη και τα συμφέροντά τους στον ανταγωνισμό με τα αφεντικά των άλλων καπιταλιστικών χωρών. Π.χ. το 1935, ο υπουργός Οικονομίας των ναζί Schacht δήλωνε στον Αμερικανό πρόξενο Fuller: «Οι αποικίες είναι απαραίτητες στη Γερμανία. Αν καταστεί δυνατό θα τις αποκτήσουμε μέσα από διαπραγματεύσεις. Αν όχι, θα τις αρπάξουμε».

Βιβλίο «Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών» Β’ Λυκείου:
«Ο φασισμός εμφανίστηκε σαν μια ενδιάμεση λύση ανάμεσα στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό».
Στα σχολικά βιβλία κρύβεται ότι ο φασισμός γεννιέται στα σπλάχνα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
«...Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και δόλιος καπιταλισμός» Μπέρτολτ Μπρεχτ

Απέναντι στα σχέδιά τους ήταν μόνο η Σοβιετική Ένωση!
Η Σοβιετική Ένωση, ήξερε πως η στάση της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Αμερικής ενίσχυε τις δυνάμεις του άξονα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις χώρες κράτησαν στάση ανοχής και δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια όταν:
- Η ναζιστική Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία το 1938.
- Η φασιστική Ιταλία κατέκτησε την Αλβανία το 1939 και επιτέθηκε στην Αιθιοπία το 1935.
- Το 1938 Αγγλία και Γαλλία υπέγραψαν το Σύμφωνο του Μονάχου με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, παραχωρώντας στη ναζιστική Γερμανία τμήμα της Τσεχοσλοβακίας.
Γνωρίζοντας λοιπόν η Σοβιετική Ένωση πως η στρατιωτική και οικονομική στήριξη που είχε ο φασισμός είχε στόχο τη συντριβή της και τόσα βάσανα για τους λαούς, ξεκίνησε την τεράστια προσπάθεια να προετοιμαστεί. Έπρεπε η κήρυξη του πολέμου να τη βρει όσο το δυνατόν πιο έτοιμη να αμυνθεί, συμβάλλοντας στον αγώνα των λαών. Ο σοβιετικός λαός πραγματοποίησε έναν αγώνα με αντίπαλο το «χρόνο». Γι’ αυτό το λόγο υπογράφτηκε το Σύμφωνο μη επίθεσης (Σύμφωνο Ρίμπεντροπ- Μολότοφ) με τη Γερμανία, ώστε να εξασφαλιστούν 21 πολύτιμοι μήνες.
Αυτή είναι η αλήθεια και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται στα σχολικά βιβλία.

Βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου:
«Ο Γερμανός δικτάτορας (…) Ενισχύθηκε εξάλλου στην επιλογή του υπέρ του πολέμου και από την υπογραφή, στις 24 Αυγούστου 1939, της Συνθήκης μη Επίθεσης με τη Σοβιετική Ένωση (Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ)».
Την ίδια ώρα αποσιωπούνται οι συνεχόμενες ειρηνευτικές προσπάθειες της ΕΣΣΔ που είχαν προηγηθεί.
Τελικά ο πόλεμος των ναζί εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης κηρύχτηκε στις 22 Ιουνίου του 1941. Η Γερμανία εξαπέλυσε τα 2/3 των επιχειρήσεών της ενάντια στο σοσιαλιστικό κράτος.
Η ιστορία αποδεικνύει ότι ο ελιγμός της ΕΣΣΔ με την υπογραφή του Συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μολότοφ ήταν μονόδρομος για τη σοβιετική πολεμική προετοιμασία, για να δοθούν με τους καλύτερους δυνατούς όρους οι μάχες που ακολούθησαν.
Ο σοβιετικός λαός έγραψε ηρωικές σελίδες για τη λευτεριά των λαών...
Ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης ήταν αναντικατάστατος!
Στην προσπάθεια που γίνεται να υποτιμηθεί η εποποιία του σοβιετικού λαού, στα σχολικά βιβλία αναφέρεται πως καθοριστική αιτία για την ανακοπή της γερμανικής προέλασης στο Ανατολικό Μέτωπο ήταν «ο βαρύς χειμώνας» που «ήταν εξουθενωτικός για τα γερμανικά στρατεύματα» (Ιστορία Γ’ Γυμνασίου). Όμως μεγάλες μάχες, όπως στο Κουρσκ, έγιναν και το καλοκαίρι αλλά ο γερμανικός στρατός συντρίφτηκε και εκεί.
Το ήξερες ότι;
- Το λεγόμενο Δυτικό Μέτωπο, με την πολυδιαφημισμένη απόβαση της Νορμανδίας (6 Ιουνίου 1944), άνοιξε αφού είχαν νικηθεί οι Γερμανοί στη μάχη του Στάλινγκραντ, στη Σεβαστούπολη, στο Κουρσκ και αλλού και είχε αρχίσει η αντεπίθεση του Κόκκινου Στρατού, που σε λίγο θα έμπαινε στα Βαλκάνια;

Η αλήθεια είναι μια...
ο Κόκκινος Στρατός τσάκισε το φασισμό!
Περισσότερα από 20 εκατομμύρια έφτασαν οι ανθρώπινες απώλειες της Σοβιετικής Ένωσης, σχεδόν 30 εκατομμύρια μαζί με τους ανάπηρους και τραυματίες. Στην πρώτη γραμμή της μάχης ήταν στελέχη και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Νεολαίας του. Ο Κόκκινος Στρατός είχε τις περισσότερες στρατιωτικές απώλειες (65%) μεταξύ των Συμμάχων (Βρετανία και ΗΠΑ από 2% αντίστοιχα). Η πολιορκία του Λένινγκραντ ήταν η πιο αιματηρή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κράτησε 872 ημέρες και κόστισε τη ζωή σε περίπου 1.000.000 σοβιετικούς πολίτες.

Στην Ελλάδα ποιος πολέμησε τους φασίστες;
Τα σχολικά βιβλία αναφέρονται γενικά σε μια «αληθινά ηρωική ελληνική» αντίσταση. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν αντιστάθηκαν όλοι στον κατακτητή.
Τι στάση κράτησαν οι Έλληνες αστοί (βιομήχανοι, εφοπλιστές κ.λπ) και οι πολιτικοί τους;
Ένα τμήμα τους εγκατέλειψε τη χώρα αρπάζοντας τα κρατικά αποθέματα σε χρυσό και εγκαταστάθηκε μαζί με τους Άγγλους και το Παλάτι στην Μέση Ανατολή.
Ένα άλλο κομμάτι τους, παρέμεινε στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με τους κατακτητές σχηματίζοντας τις κατοχικές κυβερνήσεις και τα Τάγματα Ασφαλείας που κατέσφαξαν και κατέκαψαν το λαό μας στο όνομα του Αδόλφου Χίτλερ, τον οποίο ορκίζονταν να υπακούν «απολύτως».
Ενώ ένα τρίτο τμήμα τους έφτιαξε αστικές αντιστασιακές οργανώσεις -όπως ο ΕΔΕΣ- που πολέμησαν περισσότερο εναντίον του ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ παρά εναντίον των Γερμανών. Ο ΕΔΕΣ μάλιστα δρούσε με τα σχέδια και τις λίρες της Μ. Βρετανίας, είχε σχέσεις με τους Άγγλους με στόχο τη διατήρηση της εξουσίας της αστικής τάξης και μετά την κατοχή.
Την ίδια ώρα οι εργάτες, οι αγρότες, οι απλοί φαντάροι πολέμησαν και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους με μπροστάρη στον αγώνα τους το ΚΚΕ. Ο λαός πάλεψε και τσάκισε τους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, απελευθέρωσε την Ελλάδα. Ο νους, η ψυχή και ο κύριος αιμοδότης αυτού του αγώνα ήταν το ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή έδωσε όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την υπόθεση.
Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ ιδρύθηκε το ΕΑΜ και το ένοπλο τμήμα του ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ. Οι κομμουνιστές έπεσαν στην φωτιά του αγώνα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης μέσα από τα 3 γράμματα που έστειλε από τα μπουντρούμια της Γενικής Ασφάλειας στην Αθήνα καλούσε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί και να παλέψει.
Το ΚΚΕ συνολικά στον αγώνα του λαού μας στα χρόνια της κατοχής, έδωσε χιλιάδες από τα καλύτερα παιδιά του (π.χ. 200 κομμουνιστές εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μάη 1944, 92 κομμουνιστές στις 10 Μάη, 106 - οι περισσότεροι μέλη του ΚΚΕ στο Κούρνοβο το 1943. Μόνο η Κομματική Οργάνωση Αθήνας είχε 5000 νεκρούς την περίοδο της Κατοχής). Δημιούργησε πρότυπα στάσης ζωής, καλλιέργησε στην πράξη το μαζικό ηρωισμό.

Η 9η Μάη είναι η ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών
Αυτή είναι η αλήθεια που θέλουν να μας κρύψουν οι εκμεταλλευτές, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους.
Κρύβουν και διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, πλαστογραφούν την ιστορία και μας λένε ψέματα, βαφτίζουν την 9η Μάη ως Ημέρα της Ευρώπης, εξισώνουν τον κομμουνισμό με το φασισμό.


Βιβλίο «Πολιτική Παιδεία» της Β’ Λυκείου:
«Τον 20ό αιώνα εμφανίστηκαν και δύο νέες κατηγορίες πολιτευμάτων, το κομμουνιστικό και το φασιστικό... Είναι πολιτεύματα ολοκληρωτικά».
Αυτό είναι η μεγαλύτερη διαστρέβλωση και η πιο ύπουλη απάτη!

Την αλήθεια την έγραψαν οι λαοί με το αίμα τους!
- Ο φασισμός γεννήθηκε από τα σπλάχνα του καπιταλισμού, του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, που γεννά κρίσεις, ανεργία, φτώχεια και πολέμους, που ο πλούτος που παράγουν οι πολλοί ανήκει στους λίγους.
- Για όλα αυτά που πρόσφερε ο σοσιαλισμός στην ανθρωπότητα, τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις και τα δικαιώματα που εξασφάλισε, την ανωτερότητά του απέναντι στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε!
- Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού-ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες- χρυσαυγίτες.
- Παλεύουμε για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που τους γεννάει, του καπιταλισμού, του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας.
- Η λύση στα αδιέξοδα που συναντάμε καθημερινά βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, κόντρα στο σύστημα. Παλεύουμε μαζί με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, ανεργία και πολέμους.

Στις 9 Μάη δεν έχουμε κανένα λόγο
να γιορτάζουμε με αυτούς
που μας κλέβουν τη ζωή!

Στις 9 Μάη εμπνεόμαστε
και διδασκόμαστε από τη μεγάλη
Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Παλεύουμε για την κοινωνία
της πραγματικής ελευθερίας,
της ζωής με δικαιώματα, το σοσιαλισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.