Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τσίπρας - Μέρκελ - Ολάντ: 3ο «εποικοδομητικό» μνημόνιο... και πίσω η ουρά

Ο λαός θα πληρώσει το λογαριασμό της «εποικοδομητικής» συνάντησης Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ
Δημοσίευση: Παρ, 22/05/2015 - 08:44
Την επιτάχυνση των παζαριών για την αντιλαϊκή συμφωνία σηματοδοτεί το «εποικοδομητικό κλίμα» μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters δήλωσε ότι «μετά τη συνάντηση είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία».
Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, «οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος και εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα». 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός
«έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα» και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «Μέρκελ και Ολάντ κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά, αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία».
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ έκανε λόγο για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην «επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος». Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Ζάιμπερτ δήλωσε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία. 
Πριν από τη συνάντηση ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι
«δεν είναι εδώ, στη Ρίγα, το μέρος για να διαπραγματευτούμε για το ελληνικό ζήτημα. Είναι αλήθεια, όμως, ότι μας επιτρέπει να προετοιμάσουμε τις επόμενες συναντήσεις και συγκεκριμένα μία συνεδρίαση του Eurogroup στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές Ιούνη».
Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε «χαμήλωσε» τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης.
«Αυτό που γνωρίζω από τις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς δεν στηρίζει την αισιοδοξία των ανακοινώσεων από την Αθήνα. Ακόμα δεν υπάρχει ουσία στην ανακοίνωση πως είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία» είπε.
Τα παζάρια στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ συνεχίζονται. Σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
  • Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι αυτό που συζητά δεν είναι μόνο η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος αλλά μια «μακροπρόθεσμη» συμφωνία, δηλαδή μια συμφωνία - πακέτο που θα δίνει λύση στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Επί της ουσίας «φωτογραφίζει» τα νέα δάνεια που θα φορτωθεί στις πλάτες του ο λαός, ενώ τα παζάρια για τη μείωση του κρατικού χρέους αποσκοπούν στην εξασφάλιση επιπλέον ρευστότητας για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους.
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που έκανε λόγο για ενδεχόμενη παράταση του ισχύοντος προγράμματος και τμηματική εφαρμογή των μέτρων, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα.  
  • Σε κάθε περίπτωση, όπως και αν έρθουν τα μέτρα, τμηματικά ή πακέτο, ο λαός θα κληθεί να πληρώσει και πάλι το λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.