Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΗΠΑτοι, τρομοκράτες και εργολάβοι: Διαβεβαιώσεις Κοτζιά για τις προθέσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ‒ ΚΚΕ: Συμφώνησαν να εμβαθύνουν με νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (VIDEO)

Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ την σύγκρουση με την Ελλάδα για Ξηρό
21 Απρ. 15 (18:34) | upd: 21 Απρ. 15 (19:30)
Την ένταξη του Χριστόδουλου Ξηρού και και το Νίκου Μαζιώτη σε μαύρη λίστα τρομοκρατών αποφάσισε το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών. 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εντάσει τους δύο τρομοκράτες στην εκτελεστική εντολή υπ΄αριθ. 13224 βάσει της
ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συνάντηση Κοτζιά - Κέρι
Δημοσίευση: Τρί, 21/04/2015 - 15:26
Σε σχόλιο για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας Ν. Κοτζιά και ΗΠΑ Τζ. Κέρι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ζήτημα με τον Σάββα Ξηρό δε θα πρέπει να κρύψει ότι οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - ΗΠΑ συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στο ζήτημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, φωτογραφίζοντας προφανώς νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, που εξαπολύουν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μ’ αυτό το πρόσχημα.
Άλλωστε, όλοι πλέον γνωρίζουν τι εννοούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, όταν αναφέρονται σε καταπολέμηση της τρομοκρατίας και προώθηση της "δημοκρατίας" και "ειρήνης". Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό τι συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, καθώς και τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή».

οποίας παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ξηρού και Μαζιώτη που τελούν υπό την αμερικανική δικαιοδοσία. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες εναντίον τρομοκρατών και τρομοκρατικών ομάδων στην Ελλάδα και αλλού».

Από την 11η Σεπτεμβρίου στον Ξηρό και τον Μαζιώτη
Η εκτελεστική απόφαση είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2001 από τον τότε αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπους, λίγες μέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Στόχος της απόφασης ήταν να διακοπεί η χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων και στελεχών τους, αλλά και όσων τους υποστηρίζουν και τους υποθάλπουν.  
Ανοικτή διαφωνία Ουάσιγκτον - Αθήνας
Το ζήτημα του Σαββα Ξηρού κυριάρχησε στις συνομιλίες που είχαν την Δευτέρα το βράδυ στην Ουάσιγκτον ο έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοττζιάς και ο αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι. Από δηλώσεις των δύο ανδρών φάνηκε ότι υπάρχει χάσμα στις απόψεις για την τρομοκρατία ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον. Ο κ. Κέρι εξέφρασε την δημόσια ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού (βλέπε στη συνέχεια), ενώ ο έλληνας υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι δεν πρόκειται για απελευθέρωση αλλά για μια διαφορετική μορφή κράτησης. 
Το βίντεο με τις δηλώσεις Κοτζιά και Κέρι:
Η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών:

Διαβεβαιώσεις Κοτζιά στις ΗΠΑ για τις «αντιτρομοκρατικές» προθέσεις της συγκυβέρνησης
Δημοσίευση: Τρί, 21/04/2015 - 09:28
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά, πήρε τη σκυτάλη των παρεμβάσεων των ΗΠΑ για την υπόθεση του Σ. Ξηρού, ενώ παράλληλα έλαβε τις διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη συνέχιση της «αντιτρομοκρατικής συνεργασίας».
Η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τη στήριξη των ΗΠΑ στα παζάρια με τους πιστωτές. Σε αντάλλαγμα προβάλλει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας και την ετοιμότητα να στηρίξει τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζονται.
Ο Τζον Κέρι αναφέρθηκε στους «στενούς δεσμούς» ΗΠΑ και Ελλάδας, αλλά και στις «προκλήσεις» που υπάρχουν στην οικονομία και στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Στηρίζοντας τις προσπάθειες της συγκυβέρνησης να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους της για τις νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, εξέφρασε «εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις και την προσπάθεια να μπορέσει να χαράξει μια νέα πορεία».
Για την Ουκρανία και την αντιπαράθεση με τη Ρωσία, επισήμανε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η «ισχυρή συνεργασία» ΗΠΑ - ΕΕ. (βλέπε και ΗΠΑ: Επιπρόσθετη ανθρωπιστική(!) βοήθεια 17,7 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία ‒ Για μεταρρυθμίσεις(!!) ‒ Η ανθρωπιά τους δεν έχει όρια!)

Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτησε να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία σε πιο «μακροπρόθεσμες προκλήσεις», όπως η προμήθεια και η διαφοροποίηση της Ενέργειας στην περιοχή.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στα θέματα «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και εξέφρασε τη διαφωνία της κυβέρνησης των ΗΠΑ με τη ρύθμιση που θα επιτρέψει την αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού. «Αυτοί που διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας και είναι στη φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή», είπε.
Ο Νίκος Κοτζιάς διαβεβαίωσε για τις «αντιτρομοκρατικές» προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
«Είμαι εδώ ως φίλος με κάποιον που εργάζεται μαζί μας για τη δημοκρατία και την ειρήνη, εναντίον της τρομοκρατίας και ελπίζω η σχέση μας να εμβαθύνει προς τη συνεργασία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανέναν τρομοκράτη. Θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί».
Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ έρχεται ως συνέχεια των επαφών που είχε ο Π. Καμμένος στη Ν. Υόρκη με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Τότε ο υπουργός Άμυνας είχε μεταφέρει την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για απευθείας συνεκμετάλλευση με τις ΗΠΑ των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Λίγες μέρες μετά, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 500 εκατ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό πέντε αμερικανικών αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας «P-3 Orion», με εργολάβο τη «Lockheed Martin».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.