Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Διαμάντω Μανωλάκου: Ακραία φτώχεια, λιτός βίος, ψίχουλα και αιτίες ανέγγιχτες (VIDEO)

Συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου για την «ανθρωπιστική κρίση» - Ομιλία της Δ. Μανωλάκου (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 06/03/2015 - 13:25
Ξεκίνησε σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών η συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις».
Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ξεκινώντας την ομιλία της,
  • επισήμανε ότι ο πυρήνας και της σημερινής κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, η ανάκαμψη των κερδών του επιχειρηματικών ομίλων και την ίδια ώρα λιτός βίος και νόμιμη ληστεία των λαϊκών στρωμάτων με μερικά ψίχουλα.
  • Υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν ανακουφίζει πραγματικά τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, αλλά πολύ μικρό αριθμό από αυτούς, ενώ δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά τη φτώχεια, αφού αφήνει ανέγγιχτες τις αιτίες που την προκαλούν.
  • Τόνισε ότι ουσιαστικά το νομοσχέδιο προβλέπει πετσοκομμένα ψίχουλα με όρους και προϋποθέσεις για να μη δοθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη, υπάρχει θολούρα στον ακριβή ορισμό της φτώχειας, ενώ δεν εφαρμόζονται ούτε οι υποσχέσεις-ψίχουλα που δίνονταν προεκλογικά με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Η Δ. Μανωλάκου,
  • αναφερόμενη στα παζάρια που διεξάγονται αυτό το διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και ΕΕ και θεσμών, σημείωσε ότι στόχο έχουν τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του κεφαλαίου, σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. 
Συνδέσεις Ειδήσεων: 
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.