Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Παναγιώτη μαζί, το δρόμο φωτίζεις εσύ! (Άμα είναι βράχος ο άνθρωπος...)

‒Άντε, ρε μαλάκες γερμανόφιλοι!... Δεν καταλάβατε με ποιον έχετε μπλέξει!

Ξέχνα και το ΛΟΤΤΟ και τον Τσακαλώτο!
*

Το δρόμο της ρήξης (σου) δείχνει ο Π. Λαφαζάνης

Να αντιπαρατεθεί, αν όχι να συγκρουστεί, με τη γερμανική Ευρώπη αλλά και τους κατεστημένους κύκλους της ΕΕ, καλεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την Κυβέρνηση.
«Καμία «λίστα» δεν μπορεί να τεθεί και δεν θα τεθεί, υπεράνω της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής κυριαρχίας» αναφέρει ο Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του και υποδεικνύει «σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση με την γερμανική Ευρώπη» ['Ντάξει, να 'ουμ, αλλά κάντα μας λίγο πιο λιανά, ρε παιδί μου...] ενω  θέτει ξανά το Σχέδιο Β κάνοντας λόγο για «μεγάλες και τολμηρές επιλογές» για την χώρα «ακολουθώντας εναλλακτικούς δρόμους».
Τι τα θες... Μεγάλο κεφάλαιο ο Παναγιώτης!
Τι λέει ο Π. Λαφαζάνης

Σύμφωνα με το Capital.gr ο Π. Λαφαζάνης σε μία συνέντευξη χείμαρρο  καλεί ευθέως την Κυβέρνηση να συγκρουστεί με τους Εταίρους της, αμφισβητώντας ότι η λύση που προσφέρεται από τους «Θεσμούς» είναι βιώσιμη για την χώρα ενώ περιγράφει ως εκβιαστικά τα διλήμματα που θέτουν οι δανειστές, εγκαλώντας τους για στραγγαλισμό της οικονομίας.
Προτείνοντας τον δρόμο της ρήξης ο κ. Λαφαζάνης προκρίνει ως μονόδρομο για τη χώρα «την σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση, με τη γερμανική Ευρώπη» αλλά και τους «κατεστημένους κύκλους της Ε.Ε», εγκαλώντας τους ότι επιδεικνύουν μια συμπεριφορά «αδίστακτων ιμπεριαλιστών προς μια μακρινή αποικία τους».

Στέλνοντας μηνύματα τόσο προς τους δανειστές όσο και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης απορρίπτει κάθε σενάριο συμβιβασμού με τους πιστωτές που θα περιλαμβάνει πάγωμα των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας
  ότι:

«Καμία «λίστα» δεν μπορεί να τεθεί και δεν θα τεθεί, υπεράνω της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής κυριαρχίας....Κανένας «θεσμός», κανένας εκβιασμός και κανένα δίλημμα δεν πρόκειται να ενταφιάσει αγώνες δεκαετιών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκαν με την Αριστερά και τις αρχές της», [Βαγγελίστρα μου... Χείμαρος!] δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Λαφαζάνης προσθέτει ότι «Αυτήν την ώρα απαιτούνται στη χώρα, επειγόντως και χωρίς καμία καθυστέρηση, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική Ευρώπη» καθώς όπως εξηγεί: «Η Ελλάδα έχει πολλούς, βιώσιμους και ρεαλιστικούς εναλλακτικούς δρόμους για να αντιδράσει και μάλιστα να αντιδράσει επιτυχώς». [Τον τρίτο, τον μακρύτερο έχει!]
Προειδοποιεί και την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος τονίζοντας:
«Και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μία και μόνη εντολή και επιλογή: να πάμε μπροστά με τις αρχές, τις αξίες μας και το πρόγραμμα μας, στηριγμένοι στις καλύτερες ιστορικές παραδόσεις μας και στους κοινωνικούς αγώνες».
Τελικά: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.