Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σοσιαλ-λίστα, νιετ: Παναρίτη - Χουλιαράκης επιστρέφουν άπραγοι ‒ Κομισιόν: Στόχος ένας αξιόπιστος και ολοκληρωμένος κατάλογος μεταρρυθμίσεων ‒ Τουσκ: Δεν μας βλέπω πριν τα τέλη Απριλίου ‒ Μποτίλια: Μετά το Πάσχα θα σπάσουμε τ' αυγά...


Κομισιόν: «Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για τη λίστα»
31 Μαρ. 15 (14:03) | upd: 31 Μαρ. 15 (14:14)
«Παραγωγικές» έως τώρα οι συζητήσεις στο Brussels Group, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία όσον αφορά τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.
Έως τώρα οι συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους εκπροσώπους των δανειστών ήταν παραγωγικές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι μία πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αύριο στην ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group) που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα δήλωσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται από την Παρασκευή σε εποικοδομητικό κλίμα και θα πρέπει να συνεχιστούν. Όπως είπε, στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε έναν «αξιόπιστο και ολοκληρωμένος κατάλογο μεταρρυθμίσεων».
 
Η Μ. Αντρέεβα ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία όσον αφορά τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και υπενθύμισε ότι το
Euro Working Group που θα συνεδριάσει αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει την έως τώρα εξέλιξη των συζητήσεων.

Άπραγοι επιστρέφουν Παναρίτη και Χουλιαράκης
Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group. Κομισιόν: Αναλαμβάνουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα. Δεν θα υπάρξει πριν από το τέλος του μήνα λέει ο Τουσκ.
του Νίκου Τσίτσα | 31 Μαρ. 15 (13:25) | upd: 31 Μαρ. 15 (14:09)
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group χωρίς συμφωνία όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα παραπέμποντας τις διαπραγματεύσεις στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.
Ελενα Παναρίτη και Γιώργος Χουλιαράκης, οι δύο διαπραγματευτές, επιστρέφουν στην Αθήνα το απόγευμα. 
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των συζητήσεων. Οι διαπραγματεύσεις μεταφέρονται πλέον στην Αθήνα για συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια.  Το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι υπήρξε θετική πρόοδος και πως έχουν γίνει αρκετά βήματα στην κατεύθυνση της συμφωνίας. 
To Euro Working Grouo θα συνεδριάσει αύριο για να αποτιμήσει την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.  Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι το πιο πιθανό είναι να υπάρξει ένα deal προς το τέλος Απριλίου.
Ο ίδιος είπε ότι δεν βλέπει πιθανό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν το Πάσχα. Κοινοτικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι ίσως αύριο συγκληθεί το EWG.

Τουσκ: Δεν βλέπω συμφωνία πριν από τα τέλη Απριλίου
31 Μαρ. 15 (13:51) | upd: 31 Μαρ. 15 (13:56)
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της έως τα τέλη Απριλίου.
Ερωτηθείς αν η ΕΕ είναι έτοιμη για ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε: «Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σχέδιο Α, ένα σχέδιο το οποίο θα πρέπει να επιτύχει» δήλωσε σε σχόλιά του, τα οποία μετέφραζε από τα αγγλικά διερμηνέας στην ισπανική κρατική τηλεόραση.
Οι όροι θα βασίζονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία προς τα τέλη Απριλίου, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.