Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τ. Κορωνάκης (νέος γρ. ΣΥΡΙΖΑ): Από τη ΡΟΖΑ στο Μνημόνιο μια ΑΝΑΣΑ δρόμος ‒ Η συμφωνία με τους δανειστές δεν θα έρθει στη Βουλή ‒ Ρεντίκολα, ε, ρεντίκολα!


Την απόλυτη στήριξή του μαζί με τα συγχαρητήρια εξέφρασε πρώτος στον νέο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη, ο συνδιεκδικητής του αξιώματος, Αλέκος Καλύβης.
Ο κ. Καλύβης που κατέβηκε με την Αριστερή Πλατφόρμα και απέσπασε ένα μεγάλο ποσοστό ψήφων, συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος και του ευχήθηκε «από καρδιάς συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο νέο του ρόλο». iefimerida.gr, 1/3/2015
*
Όχι, ας μην περιμένουμε ότι οι πάλαι ποτέ συντελεστές της «Ρόζας» -συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ– είναι σε θέση να καταπιούν την όποια συμφωνία στις Βρυξέλλες. Αν και οι συνιστώσες έχουν εδώ και καιρό καταργηθεί στο κυβερνών κόμμα, οι της «Ρόζας» είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκπαιδευτούν στην τέχνη των συμβιβασμών. athensvoice.gr, 25/2/2015

*
Η Ομάδα Ρόζα αυτοδιαλύεται
[...] Από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει ότι όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και το όραμα του ενιαίου πλουραλιστικού ΣΥΡΙΖΑ γίνει πραγματικότητα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζεται στην αρχή τού ένα μέλος - μία ψήφος, η Ομάδα Ρόζα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Η στιγμή αυτή έχει φτάσει. Για να είμαστε ακριβείς, η Ρόζα έχει αδρανήσει εδώ και μήνες, όχι μόνο γιατί ενεργοποιήθηκε η αρχή του ένα μέλος-μία ψήφος, ούτε μόνο γιατί στο εσωκομματικό πεδίο εκφραζόμαστε μέσα από το ανοιχτό ιδεολογικό ρεύμα της ΑΝΑΣΑ. [...] Εκεί που η ριζοσπαστική ανασύνθεση της Αριστεράς γεννάει την καινούργια συλλογικότητα, δεν έχει νόημα η επιμονή στα παλιά σχήματα -όσο χρήσιμα και αν ήταν στη συγκυρία που τα γέννησε.

Μέσα από τις γραμμές του ενιαίου πλέον ΣΥΡΙΖΑ, και στηρίζοντας πιο ενεργά την ΑΝΑΣΑ, όχι ως παράταξη μέσα στο κόμμα, αλλά ως ρεύμα ιδεών, θα επιμείνουμε σε όλες εκείνες τις ιδεολογικές-πολιτικές κατευθύνσεις που αποτελούν οδηγό στην πορεία μας:
  • Κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, όποιες και αν είναι οι απειλές και οι εκβιασμοί ξένων και ντόπιων παραγόντων.
[...]
Την Ομάδα Ρόζα την αφήνουμε λοιπόν. Όμως τη Ρόζα, και όσα συμβολίζει, δεν την αφήνουμε. Θα είναι σταθερά πλάι μας, όσο ακολουθούμε την κατεύθυνση "πραγμάτων μακρινών που είδαμε κάποτε σ᾿ ένα αβέβαιο όνειρο".
Ομάδα Ρόζα, 9/7/2013
Η ΑΥΓΗ, 10/7/2013 

*

Τ. Κορωνάκης: Η συμφωνία με τους δανειστές δεν θα έρθει στη Βουλή
02 Μαρ. 15 (10:05)
Το στίγμα των προθέσεών του έδωσε ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, λίγες ώρες μετά την εκλογή του από την κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Ο κ. Κορωνάκης, μιλώντας στο Mega σημείωσε πως «Μόνο στην περίπτωση που προκύψει νομικό θέμα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης».
«Ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων νομίζω ότι δεν μπορεί να έρθει γιατί είναι ένας γενικόλογος κατάλογος που είναι πρώτος κατάλογος ενδεικτικών μεταρρυθμίσεων. Αν υπάρχει κάποιο νομικό θέμα και χρειάζεται να περάσει η συμφωνία από τη βουλή θα περάσει».
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της δανειακής σύμβασης, ο κ. Κορωνάκης σημείωσε ότι αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα πείσουν την κοινωνία για την αναγκαιότητά της ενώ για την κατάργηση των μνημονιακών νόμων είπε χαρακτηριστικά «Δεν μπορεί σε μία ημέρα να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.