Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Ασφαλιστικό: Τα μνημόνια πέθαναν... ζήτω οι γέφυρες! ‒ Επικίνδυνη πολιτική και αποκαλυπτικές αποσιωπήσεις ‒ Νέες αριστερές μειώσεις 63% ‒ Στείβουν και τον ΟΑΕΔ ‒ Διαδηλώσεις συνταξιούχων σε όλη τη χώρα


Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Επικίνδυνη πολιτική και αποκαλυπτικές αποσιωπήσεις...
Πετάνε πυροτεχνήματα για επαναφορά της 13ης σύνταξης στους πιο εξαθλιωμένους και την ίδια ώρα αφήνουν στο απυρόβλητο την ουσία των «μνημονιακών» ανατροπών
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση διαρρήγνυε τα ιμάτιά του για τις αντιασφαλιστικές ανατροπές που επιβάλλονταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Δύο μόλις μήνες όμως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, τον βάζουν σιγά - σιγά στο κάδρο «των μνημονιακών κυβερνήσεων» που τόσο κατηγορούσε.
«Τα μνημόνια πέθαναν... ζήτω τα μνημόνια»!
  • Αυτό πρακτικά σημαίνει η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει στο χέρι τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των ασφαλιστικών οργανισμών, αλλά και άλλων δημόσιων φορέων, με την προώθηση σχετικής τροπολογίας και τις αποφάσεις που ήδη αρχίζουν να παίρνονται στη βάση αυτής της νομοθετικής παρέμβασης (ΟΑΕΔ, Περιφέρεια Αττικής κ.ά.).
Έτσι, η κυβέρνηση αφαιρεί και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να φανεί συνεπής απέναντι στους δανειστές και να καταβάλει τις δόσεις προς τους διεθνείς τοκογλύφους, για ένα χρέος που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
«Λευκή Βίβλο» για τις συντάξεις ή «Ατζέντα για επαρκείς και βιώσιμες συντάξεις»(!!!) Παρουσιάστηκε το Φλεβάρη του 2012.
Η συγκεκριμένη πολιτική δεν αφορά ένα επιμέρους θέμα. Οι πόροι των ασφαλιστικών ταμείων, που έτσι και αλλιώς έχουν λεηλατηθεί διαχρονικά, οδηγούνται και πάλι για να εξυπηρετηθούν οι «ανάγκες» του καπιταλιστικού κράτους, για να στηριχθεί η εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς και στη συγκεκριμένη περίπτωση η εξυπηρέτηση του «δημόσιου» χρέους.
Όποιος όμως και αν είναι ο λόγος αυτής της πολιτικής απόφασης, σε όποιο πρόσχημα και αν καταφεύγει η κυβέρνηση για να τη δικαιολογήσει, τα αποτελέσματα δεν αλλάζουν. Και αυτά είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού.
  • Τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται σε παραπέρα οικονομική ασφυξία, στερούνται και τα ελάχιστα ευρώ που προορίζονταν για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους.
Με μια κουβέντα:
  • Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει οικονομικά την Κοινωνική Ασφάλιση, αντί να αναζητήσει και να βρει τρόπους ενίσχυσης των αποθεματικών της, της δίνει άλλο ένα χτύπημα.
Επαναλαμβάνει δηλαδή ό,τι και οι προηγούμενοι.
  • Δεν προσθέτει πόρους στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά της αφαιρεί, δεσμεύοντας για λογαριασμό της πολιτικής που ασκεί για το χρέος, ό,τι είχε απομείνει στα Ταμεία.
Αυτό είναι το πρώτο ουσιαστικό δείγμα γραφής της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του Ασφαλιστικού. Και είναι ηχηρό.
ΟΑΕΔ 2010
Στείβουν ακόμα και τον ΟΑΕΔ
Μάλιστα, η νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ, για να δικαιολογήσει την απόφαση, πρόβαλε τον ασύλληπτο ισχυρισμό ότι αυτά τα χρήματα δεν τα έχει ανάγκη ο Οργανισμός (!). 
Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ό,τι του περισσεύουν και άρα μπορεί να τα τοποθετήσει σε κρατικά repos. Και, πράγματι, από άποψη «λογιστική» ο ΟΑΕΔ σε συγκεκριμένες φάσεις μπορεί και να παρουσιάζει πλεόνασμα.

Από πού προέρχεται όμως αυτό το πλεόνασμα;
Η απάντηση προφανής:
  • Από τις δραστικές περικοπές που επιβλήθηκαν στα επιδόματα του ΟΑΕΔ σε βάρος των ανέργων και των οικογενειών τους και που απτόητη συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση.
Κάτι δηλαδή σαν τα «αιματηρά πλεονάσματα», για τα οποία καυχιόταν η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ.  
Τώρα, βέβαια, τα «πλεονάσματα» αυτά είναι καλοδεχούμενα και «αξιοποιήσιμα» από την κυβέρνηση.
Μόνο που αυτά στηρίζονται σε έναν προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ -όπως συντάχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση- o οποίος για το 2015 προβλέπει μόλις 992 εκατ. ευρώ για επιδόματα ανεργίας, που αντιστοιχούν στο 33,7% των εσόδων του. 
  • Δηλαδή, μόλις ένα στα τρία ευρώ από τα έσοδα του Οργανισμού κατευθύνεται προς τους ανέργους. 
  • Αντίστροφα, τα «προγράμματα απασχόλησης», που κατά κύριο λόγο απευθύνονται και υπηρετούν τις επιχειρήσεις, «καταβροχθίζουν» 600 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 22,37% των συνολικών δαπανών του ΟΑΕΔ.
Και όμως, αυτόν τον κραυγαλέα αντεργατικό προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, ο οποίος έχει την πολυτέλεια να έχει και περισσεύματα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ούτε τολμά να τον ακουμπήσει. 
Κατά τ' άλλα, τα μνημόνια για την κυβέρνηση «είναι παρελθόν», όπως κοκορεύονται σε κάθε τους εμφάνιση τα κυβερνητικά στελέχη.
Είναι τόσο παρελθόν, που κάθε μέρα εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι σε κάθε βήμα τους το βρίσκουν να ορθώνεται μπροστά τους.
Οι «μνημονιακοί» νόμοι για το Ασφαλιστικό είναι εδώ!
Βασικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, που καθορίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση σε βάθος 50ετίας, μένουν ανέγγιχτες
Οι ασφαλισμένοι βρίσκουν μπροστά τους και πληρώνουν όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των προηγούμενων χρόνων και ιδιαίτερα τους νόμους 3863 και 3865 του 2010, αλλά και τον 4093 του 2012, τους οποίους βέβαια ούτε που αγγίζει η νέα συγκυβέρνηση.
Γιατί αναφερόμαστε ειδικά σε αυτούς; 

Γιατί με τους τρεις αυτούς νόμους και κυρίως τους δύο πρώτους, ως αποτέλεσμα του πρώτου μνημονίου, πέραν των δραματικών μειώσεων στις συντάξεις που ήδη αποδίδονταν, διαμορφώθηκε το νέο ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας σε βάθος 50ετίας, από το 2010 έως το 2060.
«Παραδόξως», όμως, αν και πρόκειται για νόμους που υλοποιούν τις βασικές προβλέψεις του Μνημονίου στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε την προεκλογική περίοδο, αλλά ούτε και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης τοποθετείται καθαρά.
Αν εξαιρέσει κανείς το ζήτημα της επαναφοράς της 13ης σύνταξης, που μένει να το δούμε στην πράξη, για όλο αυτό το τερατούργημα, το οποίο μετατρέπει ακόμα και τις σημερινές μίζερες συντάξεις σε προνοιακά βοηθήματα, τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνοι περί του Ασφαλιστικού μέχρι τώρα δε λένε κουβέντα.
Και παρά το γεγονός ότι και οι τρεις αυτοί νόμοι
ήδη παράγουν αποτελέσματα και με τα νέα ηλικιακά όρια που καθόρισαν, εγκλωβίζουν χιλιάδες εργαζόμενους σε όλα τα Ταμεία να βγαίνουν στη σύνταξη σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία και με πολύ μικρότερες συντάξεις, οι υπεύθυνοι υπουργοί σιωπούν.

Σιωπούν, δηλαδή, για τις βασικές ανατροπές που έφερε το μνημόνιο στην Κοινωνική Ασφάλιση. Και ενώ μιλάνε για πολλά, δεν μιλάνε για τα βασικά.
Για παράδειγμα, δεν μας λένε τι θα κάνουν για:
  • Την αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια από 65 για τους άνδρες και τα 60 στις γυναίκες που ίσχυε πριν τους παραπάνω νόμους.
  • Την αύξηση κατά 5 χρόνια Ασφάλισης από την 35ετία στην 40ετία και τα 12.000 ένσημα για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη.
  • Την αύξηση όλων των ειδικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης όπως στα ΒΑΕ, καθώς και στον αποχαρακτηρισμό εκατοντάδων επαγγελμάτων και κλάδων από το καθεστώς αυτό.
  • Την κατάργηση του δικαιώματος των μητέρων με ανήλικα να συνταξιοδοτούνται με τα ειδικά ηλικιακά όρια που πλέον καταργήθηκε από το 2013 για όσες μητέρες δεν είχαν μέχρι τότε τα απαιτούμενα ένσημα.
  • Την κατάργηση γενικά για τις γυναίκες του δικαιώματος να συνταξιοδοτούνται πέντε χρόνια νωρίτερα από τους άνδρες, αναγνωρίζοντας το ρόλο τους στην οικογένεια και την κοινωνία.
  • Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα Ταμεία που από τα 13 δισ. ευρώ περίπου το 2009 έχει μειωθεί στα 9 δισ. ευρώ για το 2015 και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των συνταξιούχων έχει αυξηθεί.
  • Τη δραματική μείωση των συντάξεων, που συρρίκνωσε το συνολικό ονομαστικό κονδύλι από τα 32,5 δισ. ευρώ το 2009, στα 28 δισ. ευρώ φέτος και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στο διάστημα αυτής της εξαετίας.
Και μιλάμε για τη μείωση στο ονομαστικό κονδύλι, αφού το πραγματικό, σε σχέση με το ποιο έπρεπε να είναι το κονδύλι των συντάξεων αν δεν επιβάλλονταν οι ανατροπές, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Άρα η μείωση και κατ' επέκταση οι απώλειες για τους συνταξιούχους είναι ακόμα μεγαλύτερη από τα 4,5 δισ. ευρώ το χρόνο, που προκύπτει από την αφαίρεση των ποσών.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά, ενδεικτικά ζητήματα, τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κρύβει κάτω από το χαλί της «αντιμνημονιακής» ρητορικής.+++
Το μέλλον διαγράφεται ακόμα χειρότερο από το παρόν
Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων θα τις μειώσει μέχρι και 63%
Αν για τους σημερινούς συνταξιούχους και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη οι ανατροπές είναι μια και δύο φορές επώδυνες, για τις νέες γενιές που θα συνταξιοδοτηθούν τις επόμενες δεκαετίες το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα παίρνει τη μορφή κοινωνικού ολοκαυτώματος. 

Αρκεί μόνο να σταθούμε στο ζήτημα του ύψους των συντάξεων με το νέο σύστημα για τις επόμενες γενιές, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τους νόμους 3863 και 3865 του 2010.
Με βάση, λοιπόν, αυτά τα δεδομένα, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει τίποτα, παρά μιλά γενικά για κάποιο «διάλογο» που θα γίνει στο μέλλον, προκύπτει πως: Σε κάθε 100 ευρώ σύνταξη που δίνονται σύμφωνα με αυτά που ίσχυαν πριν το 2010, στο νέο σύστημα θα χάνονται από 35 (στην καλύτερη περίπτωση) έως και 63 ευρώ!
Συγκεκριμένα (βλέπε πίνακα) για έναν εργαζόμενο με τελευταίο μισθό από 2.325 ευρώ έως 2.425 ευρώ, ο συντάξιμος μισθός πάνω στον οποίο υπολογίζεται η σύνταξη είναι 2.370 ευρώ (μέσος όρος μισθών πενταετίας). 

Στην περίπτωση της 35ετίας, δηλαδή μετά από 35 χρόνια εργασίας και 10.500 ένσημα, το ποσοστό αναπλήρωσης είναι 70% (2%Χ35 χρόνια) και ο εργαζόμενος αυτός θα πάρει σύνταξη 1.660 ευρώ.
Με το νέο σύστημα και με τον ίδιο καταληκτικό μισθό, ο συντάξιμος μισθός που θα προκύψει, υπολογίζοντας τις αποδοχές ολόκληρου του εργάσιμου βίου, θα ανέρχεται στα 1.490 ευρώ.

Για τα ίδια χρόνια εργασίας (35ετία) το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι 42% (1,2%Χ35). Ετσι η σύνταξη που θα αποδίδεται θα είναι μόλις 626 ευρώ, δηλαδή θα είναι μικρότερη κατά 63%! Θα χάνονται σχεδόν 2 στα 3 ευρώ των σημερινών συντάξεων.
Ακόμα και αν σε αυτή προστεθεί ολόκληρο το ποσό της βασικής σύνταξης (360 ευρώ το 2010), η συνολική σύνταξη (αναλογική και βασική) θα φτάσει τα 986 ευρώ. Θα είναι δηλαδή κατά 41% μικρότερη απ' αυτή που θα έπαιρνε πριν τους νόμους του 2010.
Μάλιστα, στην περίπτωση που ο ίδιος εργαζόμενος εξασφαλίσει τη δυνατότητα να εργαστεί ακόμα 5 χρόνια, δηλαδή δουλέψει συνολικά 40 χρόνια, τότε η αναλογική σύνταξη θα ανέλθει στα 715 ευρώ (1.490Χ48%). Η σύνταξή του δηλαδή θα είναι κατά 57% μικρότερη απ' αυτή που έπαιρνε με 35 χρόνια εργασίας. Αν πάλι και σε αυτή την περίπτωση προσθέσουμε τα 360 ευρώ της «βασικής», τότε η σύνταξή του διαμορφώνεται στα 1.075 ευρώ, δηλαδή η μείωση θα ανέρχεται στο 35%!
Μειώσεις - φωτιά!
Τα πράγματα όμως είναι ακόμα χειρότερα όταν πρόκειται για εργαζόμενους που δεν λαμβάνουν τέτοιους μισθούς και δεν εξασφαλίζουν τη δυνατότητα να εργαστούν 35 χρόνια. Ετσι, αν εφαρμόσουμε τις ανατροπές που επιφέρει το νέο σύστημα, στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος έχει καταληκτικό μισθό 1.480 ευρώ και ημέρες ασφάλισης 33,5 χρόνια, περίπτωση που είναι και η πιο τυπική στα ελληνικά δεδομένα, τότε, σύμφωνα με τα ισχύοντα του Ασφαλιστικού πριν το 2010, ο συντάξιμος μισθός είναι 1.344,5 ευρώ και η σύνταξη που παίρνει είναι 874 ευρώ (1.344,5Χ65%).
Ομως με το νέο σύστημα, ο συντάξιμος μισθός αντί για τα 1.344,5 ευρώ μειώνεται στα 590 ευρώ, καθώς υπολογίζεται σε όλον τον εργάσιμο βίο. Με το νέο ποσοστό αναπλήρωσης στο 40% για τα 33,5 χρόνια, η σύνταξη κατακρημνίζεται στα 236 ευρώ αντί των 874 ευρώ! Και, βέβαια, η κατάσταση δεν «σώζεται» ούτε με τη «βασική». Στη μια περίπτωση, λοιπόν, αντί για 1.660 ευρώ σύνταξη, θα αποδίδονται μόλις 626 ευρώ, ενώ στην άλλη, αντί για 874 ευρώ, θα αποδίδονται 236 ευρώ.
Ετσι διαμορφώθηκε το νέο Ασφαλιστικό με τους νόμους του 2010.
  • Αυτό το καθεστώς ορθώνεται μπροστά σε όλους τους ασφαλισμένους και ειδικά στις γενιές που θα συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον.
  • Αυτή είναι μια από τις παραμέτρους με το Μνημόνιο που επιβλήθηκε στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για τους όρους με τους οποίους το καπιταλιστικό σύστημα θα επιχειρήσει να βγει από την κρίση του στις πλάτες του λαού. Αυτό έχουν απέναντί τους τα λαϊκά στρώματα και αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουν.
  • Αλλά αυτοί οι επώδυνοι και βαθιά ταξικοί όροι που επιβλήθηκαν για το Ασφαλιστικό δεν «σχίζονται», όπως κομπορρημονούσε προεκλογικά η κυβέρνηση.
  • Αυτοί οι όροι μπορούν να ανατραπούν μόνο μέσα από σκληρή ταξική πάλη.
Αυτό είναι σήμερα το καθήκον της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
ΚΕΙΜΕΝΑ: Γιάννης ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διαδηλώσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα
Να διαδηλώσουν σε δεκάδες πόλεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι την 1η Απρίλη, στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. Στην Αττική, η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ Αριστοτέλους.
Συγκεντρώσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργανώνονται σε δεκάδες άλλες πόλεις. Στο Αγρίνιο θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας, την Τρίτη 31 Μάρτη στο ΙΚΑ και την Τετάρτη 1 Απρίλη στον ΟΑΕΔ. Στις 31 Μάρτη κινητοποίηση οργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη, στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Επιμελητήριο Εβρου. Την Τετάρτη 1 Απρίλη σε Αμφισσα, Βόλο, Βέροια, Γιάννενα, Καρδίτσα, Κατερίνη (πανεξόρμηση σε τράπεζες και λαϊκές), Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Νάουσα, Τρίκαλα, Τρίπολη και Ρέθυμνο (παγκρήτια συγκέντρωση). Στις 2 Απρίλη στον Πύργο και στις 3 Απρίλη σε Καβάλα, Σέρρες και Χαλκίδα.
Κάλεσμα στα μέλη τους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις απευθύνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η Ενότητα» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιαστεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Η Ενωση Συνταξιούχων Πειραιά καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 30 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο 1ο ΚΑΠΗ Ρέντη (Μπαλτατζή 32).
Διεκδικούν τη θεώρηση των βιβλιαρίων
Τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, διεκδικούν η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής και η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων, με κοινή παρέμβαση που διοργανώνουν στο υπουργείο Εργασίας, τη Δευτέρα 30 Μάρτη, στις 9.30 π.μ. «Ενας στους δύο χρωστάμε στον ΟΑΕΕ και πρακτικά αυτό σημαίνει πως τα βιβλιάριά μας είναι αθεώρητα, σε μια ώρα ανάγκης είμαστε χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα, χωρίς πρόσβαση σε καμία παροχή Υγείας. Συνειδητά το δημόσιο σύστημα Υγείας λειτουργεί ολοένα και περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Υπάρχει καθολική υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, την ίδια στιγμή ξεπηδούν από παντού ιδιωτικά κέντρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών.
Η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου υπογραμμίζει πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν προσφέρουν ούτε καν ανακούφιση στους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ: «Είναι χαρακτηριστικό ότι για τους ασφαλισμένους του ΟΑEE προβλέπεται η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν οφειλές προς το Ταμείο τους ή τις έχουν ρυθμίσει και τηρούν τη ρύθμιση». Επίσης, μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους διεκδικεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Οργανώνει κινητοποίηση την Τρίτη 31 Μάρτη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του ΙΚΑ και την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες καλεί η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.