Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση κρύβει τη συμφωνία ‒ Σαμαράς: Η 20η Φεβρουαρίου είναι συνέχεια του μνημονίου ‒ ΚΚΕ: Το έργο το έχουμε ξαναδεί

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης
Δημοσίευση: Πέμ, 26/03/2015 - 13:27
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 26/03/2015 - 13:32
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, αναφέρει:
«Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα το λαό για τις συζητήσεις της με τους εταίρους και ποιες μεταρρυθμίσεις δεσμεύεται να προωθήσει. Να φέρει επίσης τη συμφωνία που υπέγραψε στη βουλή. Ο λαός έχει ξαναδεί αυτό το έργο και χρειάζεται ετοιμότητα για να αποκρουστούν μέτρα, που θα συνεχίζουν και θα επεκτείνουν την επίθεση στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στην ίδια τη ζωή του, το παρόν και το μέλλον του».
Να, μια συμφωνία κάναμε όλοι!
Βενιζέλος: Η κυβέρνηση κρύβει τη συμφωνία με τους δανειστές
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, η Κυβέρνηση κρύβει τη συμφωνία με τους δανειστές για να μην αποκαλυφθεί ότι είναι το ίδιο κείμενο με αυτό που υπέγραψε η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε: «Υπέγραψαν στις 27 Φεβρουαρίου την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και την κρύβουν από τη Βουλή. Γιατί; Για να μη φανεί ότι υπέγραψαν το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά μακάρι να σταματούσε εδώ το πρόβλημα».
«Προσετέθη ένας πολύ σκληρός όρος: Τους πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δις του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την ώρα που η χώρα έχει οξύτατες ταμειακές ανάγκες. Και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι έδωσε παραπάνω 1,2 δις από αυτά που έπρεπε να δώσει και τα ζητάει πίσω και εκλιπαρεί. Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την αφαίρεση των 11 δισεκατομμυρίων;», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι αυτά θα δοθούν για ανακεφαλαιοποίηση και εκκαθάριση τραπεζών με τους νέους σκληρούς όρους και όχι με τους παλιούς ειδικούς όρους των δύο προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων;  Ανοίγουν τεράστια θέματα όχι απλώς λαθών αλλά ευθυνών», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε στη δημοσιότητα το 5σέλιδο κείμενο της συμφωνίας (ακολουθεί).

 
Προσθήκη λεζάντας
Σαμαράς: Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι συνέχεια του μνημονίου
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο και αποτελεί συνέχεια του.
Προς επιβεβαίωση του παραπάνω η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και των εκπροσώπων των θεσμών.
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις του στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού κάλεσε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα «να σταματήσει τα ψέματα» και να φέρει τη συμφωνία για ψήφιση στη Βουλή ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του, καθώς -όπως είπε- κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός μεγαλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.