Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης - Σαπέν - Συμμαχία: Ο Μηχανισμός Εποπτείας θα λέγεται Εποπτικός Μηχανισμός και η Τρόικα Αγία Τριάδα ‒ Άλλο Γιάνης, άλλο Γιαννάκης (VIDEO)

Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι «ένα νέο συμβόλαιο», που ο ίδιος θα ήθελε να το ονομάσει «κοινωνικό συμβόλαιο»


Σαπέν - Βαρουφάκης: Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και συζήτηση με ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ

Δημοσίευση: Κυρ, 01/02/2015 - 21:20
 
Η γαλλική κυβέρνηση θα διευκολύνει την ελληνική κυβέρνηση για να υπάρξει ένα «νέο συμβόλαιο με την ΕΕ», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, δείχνοντας πως το Παρίσι θέλει να αξιοποιηθεί η Ελλάδα στη γενικότερη διαπραγμάτευση που γίνεται μεταξύ των αστικών τάξεων της ΕΕ, για τη διαχείριση των κρατικών χρεών και για αλλαγή «μείγματος διαχείρισης» και δημοσιονομικής πολιτικής στην ΕΕ που έχουν ανάγκη τα γαλλικά μονοπώλια.

Γέφυρα made in Greece. Κι άμα βρέξει;
Στη συνέντευξη Τύπου ο Μισέλ Σαπέν μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, παρότρυνε την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να συζητήσει με όλους τους εταίρους την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για να βρεθεί τρόπος να ξεπεράσουν όλοι τις δυσκολίες τους, όπως είπε, ενώ για το ελληνικό χρέος ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθεί προκειμένου να ελαφρυνθεί.

Ο Μισέλ Σαπέν ανέφερε ότι όλα θα γίνουν σε συνεργασία με τη Γερμανία και έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση της Γαλλίας επιθυμεί να αντικατασταθεί ο μηχανισμός εποπτείας από έναν άλλο, να αντικατασταθεί η λέξη τρόικα από μια άλλη λέξη που δεν είναι αρνητικά φορτισμένη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι λέξεις μετράνε και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται λέξεις με αρνητικό πρόσημο. Σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι γαλλικά μονοπώλια ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε πεδία κερδοφορίας στην Ελλάδα, ενώ γνωστοποίησε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα παρέχει και τεχνοκρατική υποστήριξη.


Αλλαγή βάρδιας στο φάρο
Δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη

Εμφανώς πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα διαβουλευτεί -και όχι θα διαπραγματευτεί διότι θα είναι στην ίδια πλευρά του τραπεζιού- με τους εταίρους την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και γνωστοποίησε ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Β. Σόιλμπε, ενώ χαρακτήρισε τη Γαλλία και τη Γερμανία πνευματικούς φάρους.
Ρωτήθηκε για την τρόικα και απάντησε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συζητήσει με το Γιούρογκρουπ και το ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι είναι χάσιμο χρόνου η συζήτηση με τεχνοκρατική επιτροπή εποπτείας ενός συγκεκριμένου προγράμματος.
Για την επόμενη δόση ανέφερε πως η Ελλάδα χρειάζεται δανεικά, αλλά δεν μπορεί σαν τοξικομανής να περιμένει κάθε φορά την επόμενη δόση.
Και οι δύο υπουργοί σε ερώτηση για την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ απάντησαν πως το θέμα αυτό είναι δικαιοδοσία της ΕΚΤ και γνωστοποιήθηκε ότι επίκειται συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.