Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Βαρουφάκης - Σταθάκης: Λιτότης για τον λαό με αρωγή στις επιχειρήσεις και γέφυρα στο κεφάλαιο (2 VIDEO)

«Λιτό βίο» υπόσχεται στο λαό ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 28/01/2015 - 16:50
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 28/01/2015 - 18:46
Λιτό βίο στο λαό υπόσχεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών.
«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε πως «οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά» και πως «ο λιτός βίος σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της δικαιοσύνης αρχίζει εδώ».


Με τα πρώτα του λόγια ως υπουργός Οικονομικών ο Γ. Βαρουφάκης επιβεβαιώνει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις είναι ψίχουλα προς εξαθλιωμένους και δεν βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο του λαού.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Eurgroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και σημείωσε πως «μιλώντας με τον κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασα το σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησής μας προς μια νέα συμφωνία με τους εταίρους». Μάλιστα, ανέφερε πως είναι κοινή δέσμευση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να «αποδομήσουμε τα αφηγήματα της σύγκρουσης».
Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, στόχευση της διαπραγμάτευσης είναι μια συμφωνία-γέφυρα ανάμεσα στο παλιό μνημόνιο και μια νέα συμφωνία με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα-μνημόνιο «με στόχο μια Ελλάδα που θα μεταρρυθμιστεί ουσιαστικά».
***
Έχουμε ανάγκη από ισχυρή επιχειρηματικότητα, δηλώνει ο Γ. Σταθάκης (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 28/01/2015 - 17:13
Για την παροχή χρήματος στις επιχειρήσεις μέσω ενός νέου αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ δεσμεύτηκε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.
Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου ο νέος υπουργός ανέφερε πως οι θετικές προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης θα ενισχυθούν, όπως ο αναπτυξιακός νόμος, το ΕΣΠΑ καθώς και η απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων.
Ανέφερε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη την ισχυρή επιχειρηματικότητα και δεσμεύτηκε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα είναι αρωγός στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, θα στηριχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα και οι νεοφυείς επιχειρήσεις.
Επανέλαβε ότι στόχος της συγκυβέρνησης είναι η διεύρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με προσανατολισμό στα μικρά και τα μεσαία έργα, δηλαδή η αύξηση των χρηματικών ποσών που θα κατευθυνθούν σε επιχειρηματικούς ομίλους για νέα έργα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.