Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΚΚΕ: Στοιχεία για το εκλογικό αποτέλεσμα


Επιπλέον στοιχεία για το εκλογικό αποτέλεσμα
Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει και σήμερα την παρουσίαση σημαντικών στοιχείων του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της 25ης Γενάρη που αφορούν το ΚΚΕ.
Στο σημερινό φύλλο του «Ρ», παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά καθώς και στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας έτσι συνέχεια στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα που αποτυπώνουν την ενίσχυση του Κόμματος σε αυτά και ακόμη περισσότερο σε εργατικές λαϊκές συνοικίες τους (χτες είχαν παρουσιαστεί στοιχεία μεταξύ άλλων για την Αττική και το Δυτικό Τομέα Αθηνών).
Παρουσιάζουμε, επίσης, τα τελικά ποσοστά του ΚΚΕ στις εκλογικές περιφέρειες που αναδείχθηκε σε τρίτη δύναμη, ενώ δίνουμε συνέχεια και στην παρουσίαση στοιχείων από τους δήμους, παρουσιάζοντας όλους τους δήμους στους οποίους το ΚΚΕ συγκέντρωσε πάνω από το 10% των ψήφων.
Συγκεκριμένα:
-- Στον πίνακα 1 παρουσιάζονται οι εκλογικές περιφέρειες στις οποίες το ΚΚΕ αναδείχθηκε σε τρίτη δύναμη.
-- Στον πίνακα 2 παρουσιάζονται τα συγκριτικά αποτελέσματα όλων των κομμάτων στη Β' Πειραιά, όπου το ΚΚΕ αναδεικνύεται στην τρίτη θέση.
-- Στον πίνακα 3 παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του ΚΚΕ σε κάθε δήμο της Β' Πειραιά ξεχωριστά, αποτυπώνοντας έτσι καλύτερα την ενίσχυση του Κόμματος σε όλους τους δήμους της περιοχής.
-- Στον πίνακα 4 παρουσιάζονται τα συγκριτικά αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη (Α' και Β' Θεσσαλονίκης μαζί), όπου το ΚΚΕ ενισχύεται κατά 1,05% και 6.273 ψήφους.
Δήμοι με ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 10%
Στο χτεσινό φύλλο του «Ρ» δημοσιεύσαμε πίνακες με τους μεγάλους δήμους (με περισσότερους από 30.000 εγγεγραμμένους) όπου το ΚΚΕ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά του και τους μεγάλους δήμους όπου το ΚΚΕ είχε τη μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών σε σχέση με τον Ιούνη του 2012.
Δίνοντας συνέχεια, σήμερα παρουσιάζουμε τους 13 δήμους σε όλη τη χώρα (αυτή τη φορά ανεξαρτήτως μεγέθους πληθυσμού) όπου το ΚΚΕ συγκέντρωσε διψήφια ποσοστά:
Ικαρίας 31,83%
Φούρνων Κορσέων 22,87%
Σκοπέλου 16,42%
Λειψών 14,21%,
Οινουσσών 12,66%
Ιθάκης 12,58%
Θάσου 11,80%
Καισαριανής 11,80%
Λέσβου 11,23%
Μεγανησίου 11,02%
Ζίτσας 10,79%,
Τυρνάβου 10,72%
Σερίφου 10,09%


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.