Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ουκρανία: Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ‒ ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια επί της διαδικασίας ‒ Σκληρά μέτρα ζητά το Κίεβο

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάζει τη δήλωση της ΕΕ για την Ουκρανία
Η Ευρωκοινoβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία με πρόσχημα τις στρατιωτικές συγκρούσεις στη Μαριούπολη, προαναγγέλλει νέο κύκλο κυρώσεων της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία. Σημειώνει, αναλυτικά:

«Η δήλωση αυτή της ΕΕ, που ακολουθεί την αντίστοιχη δήλωση Ομπάμα, σηματοδοτεί νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς, στο πλαίσιο των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών και των ενεργειακών πόρων της περιοχής.
Από την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ και των συμμάχων της, μεγάλοι χαμένοι είναι οι λαοί που με το αίμα τους πληρώνουν ακριβά τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.
Αυξάνονται οι κίνδυνοι γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης στην περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς, ενώ ακόμη πιο σοβαρά θα είναι τα πλήγματα για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους από τον εμπορικό "πόλεμο" των κυρώσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι λαοί πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των συμμάχων της, με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και όχι του ενός ή του άλλου εκμεταλλευτή του μόχθου τους, για να απαλλαγούν από τα δεσμά των λυκοσυμμαχιών του κεφαλαίου, όπως είναι η ΕΕ, και να πάρουν στα δικά τους χέρια τον πλούτο που παράγουν».
***
Η ΕΕ προετοιμάζει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Στην κοινή δήλωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα χτες, οι ηγέτες κυβερνήσεων και κρατών της ΕΕ, αξιοποιώντας το πρόσφατο μακελειό στη Μαριούπολη (που οι πολιτοφύλακες χαρακτηρίζουν προβοκάτσια της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου), καλούν σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, στο ανακοινωθέν τους σημειώνουν:
«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κατάσταση και κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Ουκρανία. Καταδικάζουμε τη δολοφονία αμάχων από τον τυφλό βομβαρδισμό στην ουκρανική πόλη της Μαριούπολης στις 24 Γενάρη. Σημειώνουμε τις ενδείξεις της συνεχιζόμενης υποστήριξης που παρέχεται στους αυτονομιστές από τη Ρωσία, κάτι που υπογραμμίζει την ευθύνη της Ρωσίας. Καλούμε τη Ρωσία να καταδικάσει τις πράξεις των αυτονομιστών και να εφαρμόσει τη συμφωνία του Μινσκ.
Επαναφέρουμε τις εκκλήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 18ης Δεκέμβρη του 2014, όπου είπαμε ότι "η ΕΕ παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμη να πάρει παραπέρα μέτρα αν κριθεί απαραίτητο". Με βάση την επιδείνωση της κατάστασης, ζητάμε από το ερχόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων να εξετάσει την κατάσταση και να αποφασίσει κάθε κατάλληλη δράση, ειδικότερα για περαιτέρω κυρώσεις, ώστε να δοθεί ώθηση στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Θα εξετάσουμε την κατάσταση στην επόμενη συνάντησή μας».
Όπως έχει ανακοινωθεί, αύριο Πέμπτη θα γίνει έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών, όπου θα εξεταστεί το θέμα.
***

Διαδικαστικό θέμα θέτει η ελληνική κυβέρνηση
Σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν, η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού, Δ. Τζανακόπουλος, όπου εκφράζεται δυσαρέσκεια για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έκδοση του ανακοινωθέντος.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα (σ.σ. χτες), κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».
***

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Από τις κηδείες των θυμάτων του μακελειού στη Μαριούπολη
Νέα σημάδια κλιμάκωσης της σύγκρουσης
ΚΙΕΒΟ.--
Συνεχίζεται η σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία με καθημερινές μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και τις πολιτοφυλακές.
Η σύγκρουση αυτή που συνδέεται με τη διαπάλη ανάμεσα σε ΕΕ - ΗΠΑ και Ρωσία στην περιοχή και διαρκεί εδώ και ένα χρόνο κλιμακώνεται και με την χτεσινή απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου (με 271 βουλευτές από τους απαιτούμενους 226) που χαρακτηρίζει τη Ρωσία «κράτος - εισβολέα» και τις αυτοανακηρυχθείσες «Λαϊκές Δημοκρατίες» στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ παράλληλα ζητά από τη Δύση να ενισχύσει τις κυρώσεις της εναντίον της Ρωσίας.
Η απόφαση έρχεται μετά το μακελειό, το περασμένο Σάββατο, στη Μαριούπολη με 30 νεκρούς που η κυβέρνηση αποδίδει στους πολιτοφύλακες και οι οποίοι κατήγγειλαν ως προβοκάτσια της κυβέρνησης.
Η αντιπολίτευση που επιδιώκει καλές σχέσεις με τη Ρωσία έκανε πρόταση στο Κοινοβούλιο, να ζητήσει από τον ΟΗΕ την αποστολή κυανόκρανων στην ανατολική Ουκρανία, μια πρόταση που απερρίφθη από το φιλοδυτικό συνασπισμό που βρίσκεται στην εξουσία.
Στο πεδίο των μαχών, άλλοι 9 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο κοντά στη στρατηγικής σημασίας μικρή πόλη Ντεμπάλτσεβε, στα βορειοανατολικά της επαρχίας Ντονέτσκ, που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.