Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Κώστας Παπαδάκης - Σωτήρης Ζαριανόπουλος: Ποσοτική χαλάρωση για τα μονοπώλια - Ποιοτικό σφίξιμο για το ζωνάρι μας (2 VIDEO)



Παρέμβαση του Κ. Παπαδάκη για την ποσοτική χαλάρωση της ΕΕ και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 28/01/2015 - 22:09
Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τη γραμμή της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΕ και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τόνισε:

«Τα μέτρα της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης Ντράγκι και του επενδυτικού πακέτου Γιούνκερ προσφέρουν κρατικό χρήμα στα μονοπώλια και καταδικάζουν στη φτώχεια τους λαούς.
Την ίδια γραμμή στηρίζει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και θα προωθήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που τη στηρίζουν, ονομάζοντας κυνικά τη φτώχεια του λαού "λιτό βίο".

Γι' αυτό λοιπόν καμιά αλλαγή υπέρ του λαού δεν συνιστά η κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα.

Το ΚΚΕ και με την ενίσχυσή του στις εκλογές θα προσφέρει όλες τις δυνάμεις του, ώστε ο λαός να μη δείξει ανοχή στην κυβέρνηση και να σηκώσει ανάστημα για την ανάκτηση των απωλειών του, με μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση να αναμετρηθεί με τον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους».
Παρέμβαση του Σ. Ζαριανόπουλου για το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων» της ΕΕ (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 28/01/2015 - 21:21

Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 28/01/2015 - 21:23
Σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων» της ΕΕ - το γνωστό πακέτο Γιούνκερ- τόνισε:
«Γιατί τα ευρωπαϊκά μονοπώλια χαιρετίζουν το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ και την "Ποσοτική Χαλάρωση" Ντράγκι;
Μα, γιατί υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα στο πλαίσιο της αποκαλούμενης επεκτατικής διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Είναι δύο μορφές ενίσχυσης των επενδύσεων των μονοπωλίων με κρατικές επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων που θα πληρώσουν οι λαοί σαν χρέος με νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Οι ποικιλώνυμοι υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνωστίζονται στη στήριξη κι αυτού του μείγματος, αποκρύπτουν ότι βασική προϋπόθεσή του είναι: Παραπέρα μείωση αυτού που ονομάζουν εργατικό κόστος.
Μεταρρυθμίσεις μισθολογικών και ασφαλιστικών συστημάτων για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων, δηλαδή νέο "κούρεμα" του λαϊκού εισοδήματος.
Μεταφορά της φορολογίας και του ασφαλιστικού κόστους από την εργοδοσία στους εργαζόμενους.
Γενίκευση της ευέλικτης εργασίας.
Αυτά θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα σαν Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.
Αυτή η ανάπτυξη είναι για τα μονοπώλια, όχι για τους λαούς που δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα, αλλά να οργανωθούν, να αντεπιτεθούν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα, τις δικές τους ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.